Een dreun die aanzet tot aandacht voor mijn boek

Binnen dit bloggenootschap zijn veel vrouwen die een boek schrijven. Ik lees, hoor en volg de verhalen over het hele proces van het schrijven. Worstelingen, plannen, doorzetten, manuscripten, uitgevers en wat al niet meer. Het is een stap  in persoonlijke ontwikkeling, verwerken, loslaten. Heel boeiend en interessant om te volgen. Ik zie mijn collega-bloggers ook dat ze aan de weg timmeren om hun boek overal te laten zien en verkopen. Daarmee profileren ze zichzelf heel goed. Vast en zeker ook goed voor hun business. 

Als ik het blog Liefdeswerkplaats – Een boek vol taal van mijn hart lees, van Saskia Engels over haar boek Liefdeswerkplaats krijg ik plots een dreun! Haar blog is mooi, kwetsbaar, daar gaat de dreun niet over. Die gaat over mezelf! Ik heb ook een boek geschreven en slechts een kleine groep mensen weet dat, omdat ik er nauwelijks over praat, en al helemaal niet over schrijf. 

Mazzaze boek
Ik realiseer me dat ik dat wel mag doen. Dat het een mooie bundel vol verhalen is dat mijn aandacht behoeft. Ik heb wat te vertellen met de verhalen in mijn boek. Massage is mijn vak en daar gaat het boek natuurlijk over. En dan vooral wat het effect van massage is, waarom iemand baat heeft bij massages. Waarom iemand zo’n huidhonger kan hebben. Ook eenzaamheid is een probleem waarbij massages kunnen helpen. In het boek staan persoonlijke verhalen van klanten, uit de salon, de weekenden en de opleiding. Daarom vind ik het boek zó de moeite waard.

Ik heb met het 10 jarig bestaan van Mazzaze het boek gepresenteerd op het feest dat we organiseerden. Maar daarna werd het stil en ben ik stil gebleven.

Naar buiten gaan
De dreun vertelt mij dat ik over mijn boek mag vertellen, sterker nog, moet schrijven. Dat ik me niet hoef  te verstoppen, dat ik naar buiten treed. Ik mag trots zijn en kwetsbaar. Uit mijn comfortzone stappen en mezelf meer profileren. Dat is nu de uitdaging. De stap in het persoonlijke proces waar ik mijn collega-bloggers ook mee zie worstelen. Een dame heeft me al wel 10 tips gegeven voor goede promotie en aandacht voor het boek. Omdat het een klein boek is, zeg ik al gauw ‘boekje’. Maar dat mag niet meer; dat is kleiner maken en dat is nu juist niet wat ik wil.

Plan van aanpak
Hoe ga ik het aanpakken? E vooral, wat wil ik ermee? Ik vind het een mooi boek dat voor mij als promotie kan werken. Ik wil er wel nieuwe klanten mee aantrekken, vooral voor de weekenden en opleiding. Moet ik het boek te koop aanbieden of weggeven? En waar dan? Het staat op mijn website. Maar wie ziet dat? Staat het op de goede plaats? Hoe zien mensen die er interesse in hebben dat? Wil ik het aangaan? Wil ik het boek meer verspreiden, verkopen en er nieuwe klanten door krijgen? Dan is het handig om een plan te maken. En ermee naar buiten gaan.

De eerste stap
Dit is al een eerste stap, dit blog schrijven over het boek. Dat is dat. Hoe verder? Dat is stof tot nadenken en vooral in actie komen. Want alles wat je aandacht geeft groeit. Dat geldt ook voor het Mazzaze boek. En het verlangen voor het volgende Mazzaze boek is er ook.

Wil je meet weten over massages of het jou kan helpen? Neem gerust contact met mij op. Dan onderzoeken wat er bij jou past.

2 thoughts on “Een dreun die aanzet tot aandacht voor mijn boek”
  1. Lieve Carla, “het boek staat op mijn website en is te koop” schrijf je. Ik heb op je website gekeken maar zag geen bestelformulier. Dat is de eerste (kleine) stap. Sinds mijn 2e boek er is heb ik een heuse betaalknop. Dat voelde voor mij als een reuzenstap en nu ben ik er héél blij mee. Je mag het mensen gemakkelijk maken om te bestellen??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: