Een dikke 5 voor Elfjes in alle kleuren

Wat is het als auteur toch fijn als je positieve recensies krijgt. Op Hebban kreeg ‘Elfjes in alle kleuren’ een dikke 5. En dat is dus geen onvoldoende, zoals op school, maar het hoogst haalbare in recensie-land. En ik krijg dankzij de recensenten weer nieuwe ideeën en inspiratie. Dat is zeer welkom, want mijn derde kinderboek – Elfjes op reis – zit al in de pen.

Wat ik het allerleukst vind, zijn de woorden die een recensent eraan geeft, zoals ‘schilderijtjes’, wat een enorm compliment is voor mijn illustrator Maureen Hennep. En een recensent die in mijn boek een extra hulpbron ziet, namelijk vroegtijdig kleurenblindheid herkennen, waar ik zelf helemaal niet aan had gedacht. Terwijl mijn vader en jongste zoon hartstikke kleurenblind zijn.

Recensies Hebban
Wat een ontzettend leuk, kleurrijk leerzaam boekje/prentenboek voor onze peuters en kleuters. Alle elfjes hebben een klein kort verhaaltje over hun eigen kleur. Heel speels en mooi met kleine versjes. Zo leren onze kleinsten al snel en jong de kleuren herkennen. Maar sommige kleuters zullen misschien de kleuren niet herkennen. Dit boekje is dus ook heel geschikt om vroegtijdig kleurenblindheid te herkennen. Ik ben helemaal verliefd op dit boekje en het krijgt van mij dus ook een dikke 5.”

En in een andere recensent schrijft:

“Een mooi prentenboek dat ruimte geeft voor ontdekken van woorden, gevoelens en kleuren. Kleine elfjes op rijm en kleurrijke elfjes in schilderijtjes maken er een mooi voorleesavontuur van. Iedereen heeft wel een gevoel bij een bepaalde kleur, zo wordt de een blij van zonnig geel en de ander rustig van paars. Maureen Hennep heeft dit mooi weergegeven in rustige schilderijtjes die elke pagina van dit boek letterlijk een andere kleur geven. Soms laat ze hierin een eerder elfje terugkomen wat weer een gevoel van herkenning geeft.

Marije van den Bovenkamp heeft bij elke tekening en kleur een gedichtje geschreven in 11 woorden, een zogenaamd elfje. In deze elfjes benoemt ze ook letterlijk de gevoelens of sfeer die kleuren kunnen oproepen bij mensen. Zoals in deze:

Beige
Zandkastelen
Zelf bouwen
Mijn blote voeten
Stevig in het zand
Ontspannen

Dit loopt vloeiend in elkaar over met als resultaat dit mooie en stevige prentenboek voor kinderen van 0 tot 5 jaar en de basisschoolleerlingen. Heerlijk om voor te lezen of, als het al bekender is samen te lezen. Kleine elfjes op rijm en kleurrijke elfjes in schilderijtjes maken er een mooi geheel van. Wat ook mooi is, is dat de elfjes op meerdere manieren kleurrijk zijn, niet allemaal blank zijn waardoor meer kinderen zich hierin kunnen herkennen. Een mooi prentenboek dat ruimte geeft voor ontdekken van woorden, gevoelens en kleuren.”

Recensies op Bol.com
Mijn eerste kinderboek Elfjes bestaan kreeg op Bol.com ook mooie recensies.

“Een boek om van te genieten; samen met je kind maar ook als volwassene! Ik kreeg bij het lezen van de elfjes en het bekijken van de illustraties een heel vredig en rustig gevoel; alsof ik even terug was in het ‘ware’ leven en haar echtheid, puurheid en eerlijkheid; ik heb genoten en dit zal ik weer doen!”

“Een heel prettig en plezierig boek. De illustraties zijn erg zacht en dromerig, en komen overeen met de puurheid en oprechtheid van de schrijver. Een geweldige match! Je kunt ook het harde werk en de gedachte voelen die op elke pagina is gestopt, waardoor het een heel oprecht boek is.”

“Ik woon op Curaçao en werk op school. Ik vind het voor kinderen heel belangrijk om zich te ontwikkelen doormiddel van fantasie. Zichzelf kunnen plaatsen in een omgeving waar zij zich fijn voelen. Dit boekje helpt daar prima bij. De kinderen begrijpen de taal en worden daarnaast nog geïnspireerd door mooie illustraties. Echt een aanrader.”

Elfjes bestaan en Elfjes in alle kleuren
Heb jij mijn kinderboeken al gelezen of cadeau gegeven? Dan is een recensie altijd welkom. Vooral op bol.com, want daar kijken de meeste mensen.

Heb je mijn boeken nog niet? Bestel ze dan bij Bruna of jouw lokale boekhandel.0 thoughts on “Een dikke 5 voor Elfjes in alle kleuren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: