Dit is voor mij het nieuwe ondernemen

Rikketikketik, rikketikketik hoor ik om mij heen. Het is schrijfdag. Ik ben in de aanwezigheid van een groep ondernemende, krachtige vrouwen. Als vanzelf komt de intuïtieve inspiratie naar boven. Eén van de proeflezers van mijn boek ‘Jouw talent, jouw waarde’ gaf vanmorgen bij binnenkomst een klein inkijkje in haar leesproces en zei: “Je schrijft zeer kernachtig.” Hmmm, ja dat klopt, want in de kern van de dingen zit voor mij de waarde verscholen. Het is een hele kunst om dit te gaan herkennen. En dat is nu juist weer de kern van mijn boek. En het is voor iedereen! Man én vrouw die op zoek zijn naar hun waarde.

In de kern van de dingen zit de waarde
Hoewel je kunt zoeken naar de waarde van dingen, in geld of in een toepassing of in een dienst, uiteindelijk gaat het om de oorspronkelijke bedoelde waarde. De kern. Jouw kern! Een kern die je zo krachtig maakt en authentiek. Die je ziel blootlegt en daarmee kwetsbaar voelt, maar die uiteindelijk je kracht zal worden. Jouw waarde ís jouw intrinsieke talent!

De waardecirkel
Ik kijk even rond en zie veel verschillende ondernemers. Wat hen verbindt in dit moment is het schrijven. Elk van hen uit hiermee haar waarde in een andere vorm. Al deze vrouwen zijn of gingen op zoek naar hun eigen-waarde. Langs de vrouwelijke weg van intuïtief voelen. Voelen van dat wat zich vanuit de kern mag ontvouwen. Om vervolgens iets te initiëren waarmee ze zich op hartsniveau hebben verbonden. Dan vervolgen ze de weg langs een mannelijke energie en wordt het ontwikkeld en geïntegreerd in hun ‘business’ en uiteindelijk getransformeerd naar een dienst/product vol waarde voor de ontvanger. De waardecirkel is doorlopen.

Het nieuwe ondernemen
En dat maakt het ondernemen, gestart vanuit een vrouwelijke energie, zo ongelooflijk krachtig. Voor mij is dit het nieuwe ondernemen. Het is van duurzame waarde en vanuit een liefdevolle intentie die anderen en/of de aarde geen kwaad doet. Het is in de kern dan ook niet geld- maar waarde gedreven. En of die waarde nu schoonheid, verbinding, vertrouwen, nieuwsgierigheid, rust, behulpzaamheid etc. is, de wijze waarop jíj het in de wereld zet is volstrekt uniek.

Je kern- en ondernemerswaarde
De vrouwen om mij heen werken allemaal vanuit een waarde. Sommigen heel bewust, anderen nog zoekend naar die kernwaarde, maar wel op pad. Deze vrouwen zijn voor mij de lichtbrengers en -dragers van een nieuwe maatschappelijke context. Een context waar niet de mannelijke energie overheerst, maar waar er een evenwicht ontstaat tussen het vrouwelijke en het mannelijke. Die zijn oorspronkelijke startpunt heeft vanuit het vrouwelijke. Een context die de essentie in zich heeft om de kern van het leven weer zichtbaar te maken. Vanuit het her- en erkennen van je eigen waarde en daarmee je rol in het geheel.

Jouw talent, jouw waarde
Met mijn boek ‘Jouw talent, jouw waarde’ wil ik de vrouw én de man inspireren om hun eigen-waarde te gaan zoeken. Het ondersteunt je bij het vinden van de plek die bedoeld was voor je. En in deze bedoeling ligt jouw kern- en je ondernemerswaarde verborgen. 

1 thought on “Dit is voor mij het nieuwe ondernemen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: