De zee in huis halen

Ik kijk naar een Facebook live van Diana van Dijk van DIBA Counseling & Minerals. Al jaren is Diana mijn kristallencoach. Haar camera filmt rustig de hele tafel in haar praktijk. Wat een pracht en praal; schatten van Moeder Aarde. Het kwijl loopt bijna uit mijn mond. Terwijl ik Diana hoor vertellen over haar nieuwste aanwinsten, wordt mijn oog getrokken naar een lichtblauw met bruine obelisk.

Ik zeg tegen mezelf dat ik wordt aangetrokken door de vorm en de kleuren. Ik vind het gewoon een prachtige steen. Maar mijn ziel weet wel beter. De energie van edelstenen is intens. Of niet. Dat kan ook natuurlijk, dat een steen je niets doet. Dan is hij niet voor jou bestemd. Of je wel of niet iets voelt bij een bepaalde steen heeft veelal te maken met de fase waarin jij zit, of de pijntjes die je hebt, of de keuzes waar je op dat moment voor staat, of de wonden die je hebt te helen. Zo heb ik mij ooit laten vertellen en ik ervaar het zelf altijd zo.

Edelstenen als sieraad
In mijn huis en sieradenkistje heb ik zeker al 30 verschillende edelstenen. Sommigen krijgen een bepaalde periode een speciale plek, omdat ik die steen dan nodig heb. Anderen liggen in een schaal en raadpleeg ik alleen als ik weet dat ik naar een spannende afspraak ga bijvoorbeeld, of als ik merk dat ik mezelf (als HSP’er) onvoldoende bescherm. Dan gaat de betreffende steen in mijn zak of tas, of om mijn nek of pols. Sieraden werken namelijk ook heel goed en zijn mooie blikvangers. Vaak zegt mijn gesprekspartner iets over de ketting of armband en dan komt er een leuk gesprek op gang met direct een meer spirituele en diepgaande inslag. Daar houd ik van.

‘Mijn’ obelisk
Diana laat de pracht en praal om de beurt zien, ze houdt de steen dicht voor de camera, zodat zelfs de groeven en gaten zichtbaar zijn. Doorleefde stenen vertellen natuurlijk ook een verhaal. Dan is ‘mijn’ obelisk aan de beurt, ik voel een vreugdesprong in mijn hartstreek, een plezierige kriebel in mijn buik. Ik leun achterover in mijn stoel, leg mijn voeten op de tafel en heb een enorme glimlach op mijn gezicht. “Wat is er voor leuks?” vraagt mijn man. “Niets (ga weg, loop door, denk ik), ik ben aan het genieten van de Facebook live van Diana. Er komt nu zoiets moois voorbij.” Hij loopt door richting koffieapparaat.

Ik heb op dat moment nog geen idee wat deze obelisk mij te vertellen heeft. Ik weet niet eens de naam van de steen, maar in ontspannen staat luister ik naar Diana.

Caribbean calciet met aragoniet
‘Dit is een caribbean calciet. En wat ik zo leuk vind, is dat hij pas in 2019 is ontdekt in Pakistan. Het is een combinatie van een lichtblauwe calciet en lichtbruine en witte aragoniet. In de steen zie je o.a. kleine scheurtjes en openingen die je bij het aanschouwen mee de diepte in kunnen nemen.’
Ah! Nogmaals: daar houd ik van, de diepte in. Ik luister geboeid verder.

‘Met caribbean calciet haal je een stukje zee in huis en…’
Wat zegt ze? Een stukje zee in huis! Ohhhhh waar kan ik deze steen bestellen? Ik schrijf meteen een bericht in de chat. Die wil ik, die wil ik, die wil ik. Diana vertelt verder:

‘… en ervaar je al snel de rust die deze energie je geeft door de blauwe calciet.’
Fijn, ik houd van rust. Ik verlang naar rust.

‘De aragoniet geeft je aarding.’
Belangrijk voor mij! Ik ben nog niet zo goed in geaard zijn, ik zweef gemakkelijk weg en blijf dan hangen in mijn dromen.

‘Blokkades in je derde oog worden veelal opgeheven en stimuleert dan ook je intuïtieve ontwikkeling.’
Mooi, precies de fase waar ik nu inzit, dit voel ik al een tijd en de synchroniciteit in mijn leven viert momenteel hoogtij.

‘Heerlijk om mee te mediteren en te ervaren hoe de rust in je fysieke lichaam komt en je trilling verhoogt.’
Jaaaa, die verhoogde trilling vind ik zo fijn, de 5D staat van zijn, waar Anna Touw-Smit op mijn verzoek zo mooi over schreef in haal blog 3 Tips om van 3D naar 5D te gaan.

Verkocht
Goed, ik ben verkocht. Ik bedoel: ik heb ‘m gekocht. Een paar dagen later wordt het mooi verpakte doosje bezorgd. Ik voel met het uitpakken meteen weer blijdschap. “Kijk”, zeg ik tegen manlief. “Deze heb ik gekocht. Wat gebeurt er bij jou als je deze steen ziet en vasthoudt?” Vol verwachting kijk ik hem aan. Het is zo persoonlijk wat een steen met je doet. “Dat is de zee!” roept hij meteen. “Hij is prachtig en hoort bij jou. Zet ‘m op je nachtkastje.” Dat is een goed idee. Maar eerst nog even de beschrijving lezen die Diana erbij heeft gedaan.

Nachtkastje
Behalve wat ze al tijdens de Facebook live had verteld, glimlach ik nu weer bij het lezen van de rest van de omschrijving:
‘De caribbean calciet bevordert je zelfexpressie en helpt je om open en duidelijk te communiceren. Geeft kracht aan een vermoeide geest en verhoogt je energie en mentale kracht. De energie heeft een troostende, vrolijke en optimistische energie. Heelt emotionele wonden door trauma’s en moeilijke situaties. De energie ondersteunt je om genezing te vinden. Caribbean calciet is ook een krachtige heler voor het innerlijk kind en van vorige levens. Een heerlijke steen voor naast je kussen, ter ondersteuning bij het slapen en dromen.’

Nou ja zeg, het moet niet gekker worden! Wat een magie is dit. “Ik zet ‘m inderdaad op mijn nachtkastje, daar ga ik lekker van dromen”, zeg ik tegen mijn lief. Tot slot staat er in de omschrijving: ‘Geeft de longen rust en stress gerelateerde klachten krijgen de ruimte om te genezen. Chakra: 4e (hart), 5e (keel) en 6e (3e oog).’

“Ik voel ook vreugde en plezier”
Een week later heb ik de caribbean calciet even op mijn bureau gezet, omdat ik wil vragen of manlief een foto ervan wil maken voor bij dit blog. Mijn stiefdochter loopt mijn kantoor in en ziet ‘m meteen. “Wow Marije, heb je een nieuwe steen? Die is mooi!” Terwijl ze ‘m oppakt en van dichtbij bewondert, vraag ik: “Wat komt er nu bij je op, wat voel je of waar denk je aan?” “De zee!” Ze knikt er bevestigend bij. “Ja, de zee en daarom past hij zo bij jou. Ik voel ook vreugde en plezier.” Precies… die blijheid voel ik ook. Deze obelisk zorgt voor de zon en zee in huis en helpt me op heel veel fronten.

Ben je nieuwsgierig naar de webshop en Facebook lives van DIBA Counseling & Minerals? Kijk dan op haar website en volg haar op Facebook. Ik heb nog meer moois gekocht, daar vertel ik later meer over.

2 thoughts on “De zee in huis halen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: