De start van je leven is bepalend in het hier en nu

Het lijkt misschien een vreemd gegeven dat de start van je leven zo bepalend is voor je gedrag en hoe je jezelf voelt. En hoe je relaties aangaat met je partner, kinderen, vrienden of contacten binnen de werksfeer. Het is inmiddels bewezen dat de conceptie, zwangerschap en de geboorte een diepe inprent vormen die een grote invloed hebben op je dagelijks functioneren en je welbevinden. 

De meeste mensen leven hun leven zonder hier bij stil te staan. Toch zijn er vaak vage klachten en/of gevoelens, zoals depressiviteit, je nergens thuis voelen, het gevoel hebben er niet bij te horen, geen grip op je leven te krijgen, vermoeid zijn, steeds weer terugvallen in oude destructieve gewoonten, verslavingsgevoeligheid en zelfs vergeetachtigheid.

Herken jij het dat wanneer dingen spannend worden, je afhaakt?
Je hebt geweldige plannen voor je bedrijf of voor je leven, maar wanneer het even anders gaat, verlies je de moed en daadkracht om door te gaan. Wanneer het spannend wordt, val je stil en durf je geen stap meer te verzetten. Dit heeft alles te maken met je geboorteproces. De stress die vrijkomt bij de geboorte en de bijbehorende emoties en overtuigingen – ik kan het niet, ik red het niet – neem je als baby over.  Wanneer je weer in spannende stressvolle situaties komt, reageert je systeem hierop. Met als gevolg dat je stilvalt. Op dat moment kun je in een visuele cirkel terechtkomen en het gevoel krijgen dat het nooit lukt om een bloeiend en succesvol leven op te bouwen. De vermoeidheid slaat toe.

Het begint met bewustzijn
 Er is al bewustzijn in de ei- en zaadcel die samensmelten. De energie van je vader en moeder komt samen en zo ontstaat nieuw leven met een nieuw bewustzijn.

Cellen voelen hun omgeving; de non-verbale, emotionele en somatische inprent is begonnen. Cellen kunnen herinneren, en zij vergeten nooit. Dit cellulaire geheugen is de voorloper van ons lichaamsgeheugen. Ons lichaam wordt op dat moment gevormd. De vorming van de meeste organen – zoals de maag, de darmen, de lever en de nieren – is begonnen. Het hartje klopt rond de 25edag van de zwangerschap. De eerste reactie op de zwangerschap van je moeder is heel bepalend voor jouw gevoel van welkom zijn. Wanneer je moeder in eerste instantie schrikt, omdat het sneller is dan ze had verwacht of dat het helemaal niet gepland was, heeft dat gevolgen op de ontwikkeling van de baby. Op de organen wellicht. Hier kan de eerste overtuiging voeding krijgen: ik ben niet welkom. Dit klinkt wat extreem, er zijn vele gradaties. Maar hoe de zwangerschap verloopt is van belang voor het kindje dat aan het groeien is in de baarmoeder en in symbiose leeft met haar. Zeker de eerste drie maanden van de zwangerschap kunnen heel bepalend zijn in de ontwikkeling. 

“De eerste omgeving waarin wij leven is de baarmoeder, 
vanuit deze ervaring verbinden wij ons met het leven in de maatschappij.”

Wanneer hier een overdosis aan emoties heersen (zoals angst en weinig vertrouwen in het zelf), kun je in de wereld nergens op vertrouwen. Dit is wat zwart/wit, maar in de vele tinten grijs zitten beperkende overtuigingen over leven, plek innemen, doorzetten en zelfvertrouwen. 

Bevrijden van beperkingen
Als je onzichtbare patronen in je leven zichtbaar maakt, kun je hier beter mee omgaan. De realiteit onder ogen komen werkt al helend. Het lichaam heeft een wijsheid in zich die buiten ons denken om gaat, het cellulaire systeem zal aandacht blijven vragen. Door middel van speciale technieken kun je jezelf bevrijden van de beperkingen die je tot nu toe hebt opgedaan. Zo kun je van overleven naar leven.

De weg naar jezelf vinden
In mijn praktijk begeleid ik mensen individueel en in groepsverband om de weg naar zichzelf weer te vinden. Wanneer je jezelf weer helemaal kunt voelen, kun je ook voelen wat niet van jou is en wat hoort bij de ander. Zo kom je weer bij je eigen kracht en neem je het stuur van je leven zelf in handen.

Het is heel bijzonder om te merken dat (wanneer je de moed hebt om dit aan te pakken) het een positief effect heeft op jezelf, je gezondheid, je kinderen en je omgeving. Duurzaamheid is gegarandeerd. Ik ben ervan overtuigd dat, wanneer we bewuster omgaan met de periode rondom de zwangerschap en elkaar daarin ondersteunen, we een wereld krijgen met zelfbewuste en liefdevolle mensen die samenwerken en waar angst plaatsmaakt voor liefde.

Meer weten?
Ben je nieuwsgierig geworden naar de invloed van de conceptie, zwangerschap en geboorte in jouw leven? Ik bied je een gratis Skypegesprek aan van 20 minuten om inzicht te krijgen over het effect in je dagelijks leven. Email: annatouw@gmail.com

Je kunt ook terecht voor vragen ten aanzien van je kinderen en het effect van geboorte. Mocht je stukken van jezelf of van je kinderen hierin herkennen, weet dan dat dit op vrij eenvoudige manier is te herstellen. 

9 thoughts on “De start van je leven is bepalend in het hier en nu”
  1. Wat heb je dit mooi omschreven Anna en ik vind je werk ook echt indrukwekkend. De workshop was ontzettend fijn, helend en bijzonder.Dank!

  2. Alle mensen die een duwtje in de rug nodig hebben, bemoedig ik graag om het beetje extra moed op te pakken en te ervaren wat Anna prachtig beschrijft. Na de mooie workshop vielen ongrijpbare levensdingetjes, die mijn hele leven mij achtervolgden, op zijn plek!

    1. Lieve Anna heel helder geschreven vanuit jouw hart en zeker niet zweverig ! Mooie mogelijkheid om via deze workshop zelfbeeld te definiëren en positief op te laden !

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: