De 4 belangrijkste C’s van online video

Om succesvol te zijn op YouTube zijn er 4 factoren die een belangrijke rol spelen bij dat proces. Zonder deze 4 C’s gaat het simpelweg niet lukken.

Commitment (inzet)
Om succesvol te zijn met video’s is het belangrijk dat je je ervoor inzet. Je hebt een goede strategie nodig en je mag niet verslappen in dat proces. Zie vooral de kanalen van de succesvolle YouTubers. Zij posten bijna dagelijks nieuwe video’s op YouTube, wat hen veel bereik en nieuwe volgers oplevert. Dat vraagt commitment en toewijding. Wil jij ook een succesvol YouTube kanaal en een groot bereik, dan is deze eerste C enorm belangrijk. Zonder commitment kan het geen succes worden. Je moet er voor de volle 100% voor willen gaan en constant blijven leveren.

Consequent
Bij de vorige C gaf ik al aan dat de meeste succesvolle kanalen op YouTube regelmatig een video uploaden. YouTube stelt ook dat een dagelijkse upload het meeste effect heeft voor meer bereik. Nu kan ik me voorstellen dat dit voor jou een heel ambitieus plan is. Het is ook niet zo dat als je minder vaak een video post, het dan minder succesvol wordt. Het duurt dan alleen langer voordat je het effect van je inspanningen gaat merken. Belangrijk is dat je het consequent blijft doen. Je volgers willen graag betrokken blijven bij jouw kanaal. Door regelmatig te posten, gaan ze zich automatisch verheugen op je volgende video. Als er weinig tot geen video’s worden gepost, verslapt de aandacht. Dit kan vervolgens weer gevolgen hebben voor je klikfrequentie vertoningen. Klikfrequentie vertoningen laat zien welk percentage van je vertoningen op YouTube is omgezet in videoweergaven.

Continuïteit
Deze derde C hangt samen met de eerdere 2 C’s. Als je geen commitment hebt en niet consequent bent, dan kun je de continuïteit van je kanaal niet waarborgen. Het succes van je kanaal heeft ook zeker continuïteit nodig om voort te kunnen bestaan. Plan daarom vooruit en zorg dat er continu nieuwe video’s klaarstaan. Het gaat om de lange adem. YouTube stelt niet voor niets de regel in van 1000 volgers en 400 uur views, voordat je lid mag worden van het partnerschap programma van YouTube. Menig YouTube kanaal wordt opgestart en na enige tijd verwaarloosd, waarna er vervolgens helemaal niets meer gebeurt. 

Zorg voor continuïteit door niet alleen op de korte termijn, maar ook voor de langere termijn video’s te maken. Maak de zogenaamde evergreen content. Dat houdt in dat je video niet alleen vandaag relevant is, maar ook over drie weken en misschien zelfs wel over een jaar.

Congruent (gelijk)
Tot slot is het belangrijk dat je video’s herkenbaar zijn. Zorg er ook voor dat de video’s een raakvlak met elkaar hebben. Upload je video’s met verschillende onderwerpen die geen samenhang met elkaar hebben, dan is dit verwarrend voor je kijkers. Daarmee kun je weer volgers kwijtraken. 

Je kunt het zien als personal branding met een eigen huisstijl. Probeer daarom zoveel mogelijk dezelfde uitstraling, stijl in je video’s toe te passen. Wanneer je volgers op hun tijdlijn kijken, herkennen ze meteen jouw video’s. Dat betekent dat je huisstijl en muziekkeuze opvallen tussen alle andere video’s. Dat neemt niet weg dat je dit kan veranderen, van tijd tot tijd is dat juist handig om te doen. Zo kun je weer nieuw publiek aantrekken voor je video’s.

Slim Online Video jaarplan
Om de drie C’s te kunnen waarborgen is een video jaarplan een goede investering. Je creëert hiermee overzicht en rust in je onderneming. Als je bovenstaande C’s als een belemmering gaat ervaren, dan worden video’s maken eerder een belasting dan dat ze je winst gaan opleveren. Met een video jaarplan weet je wat je te doen staat en kun je je eraan committen. 

Kan jij wel wat hulp gebruiken?
Weet dat Slim Online Video er is voor ondernemers zoals jij. Met een online leeromgeving en het Slim Online Video Boost Programma kan ook jij succesvol worden met video online. 

0 thoughts on “De 4 belangrijkste C’s van online video”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: