Je eerste video… Je voelt je bloter dan ooit

Kan jij je nog herinneren hoe spannend je eerste post op LinkedIn of Facebook was? De eerste nieuwsbrief die je schreef? Wat zullen mensen er wel allemaal niet van denken? En wat voor reacties zal je gaan krijgen? Je bent zo ineens wel erg zichtbaar…

Na een paar keer gaat die spanning er wel af en zie je in dat je maar een van de onnoemelijk velen bent die iets plaatst op sociale media en die nieuwsbrieven schrijft. De reacties vallen mee (het zijn er waarschijnlijk teleurstellend weinig geweest) en uiteindelijk wordt het business as usual. 

In het begin ben je bloednerveus
Met video is het net zo. In het begin ben je bloednerveus. Je voelt je bloter dan ooit, want de hele wereld kan je zomaar zien en horen. Zelf vind je het verschrikkelijk om jezelf te zien en te horen. Dus wat zullen anderen er wel niet van vinden? En wat voor reacties zullen er komen?

Positieve reacties
Wees gerust, in negen van de tien gevallen vinden mensen het alleen maar stoer en leuk om jou te zien en te horen op video. De reacties die je krijgt, zijn nagenoeg allemaal positief.
“Wat kom je lekker enthousiast over!” 
“Je weet het elke keer weer leuk en kort te vertellen.”
“Je geeft me weer iets om over na te denken.”
“Dit is heel inspirerend, dankjewel!”

Je hebt het toch maar gedurfd
Video’s maken is eng, spannend, buiten je comfortzone. Maar uiteindelijk geeft zo’n enge stap altijd een enorm voldaan gevoel. Je hebt het toch maar gedurfd en het bleek hartstikke mee te vallen. Je went eraan om jezelf terug te zien. En hoewel zelfs ik dat nog steeds niet voor m’n lol doe, ook niet na de honderden video’s die ik inmiddels heb gemaakt, ben ik wel milder geworden over mezelf. 

Je doet het voor het resultaat
Wat natuurlijk nog veel belangrijker is dan je eigen angsten, is het resultaat. Want uiteindelijk is dat waar je het allemaal voor doet. Je wilt meer mensen bereiken, meer mensen helpen – meer klanten, meer omzet – om het maar even plat te slaan.

Persoonlijk zijn in je marketing
Hoe persoonlijker je bent in je marketing, hoe meer reacties je krijgt en hoe beter je onthouden wordt. Algemene tips delen die iedereen deelt, zet weinig zoden aan de dijk. Wat is jouw drijfveer? Waarom doe je wat je doet? Uit welke behoefte of frustratie is jouw bedrijf ontsproten? Ook dat delen is eng. Want ook daar vinden mensen van alles van. Maar de beloning is des te groter. Want je ontmoet er gelijkgestemden door. En het geeft jou een enorm gevoel van bevrijding om dat wat jij werkelijk belangrijk vindt te delen met anderen. 

Lekker belangrijk wat anderen van jou vinden
Er komt een moment dat je bij jezelf merkt dat het je niet meer zoveel doet wat anderen van je vinden. En dat moment is grandioos. Dat voelt ongeveer hetzelfde als bovenop een bergtop staan na een lange wandeling ernaartoe. Ken je dat? De ruimte, de vrijheid, de zuiverheid van de lucht. Je spreidt je armen en je voelt de hele wereld. Je overziet de hele wereld. Je hebt ’t gedaan! Een heel pad afgelegd en een top bereikt. Op naar de volgende!

Laat mij je helpen
Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf. Ik maak socialmediavideo’s met ondernemers die de wereld een beetje beter en mooier willen maken. Korte, krachtige kennisvideo’s waarin jij als ondernemer anderen inspireert, motiveert en adviseert. 

Gratis online strategie-gesprek
Ik denk graag met jou mee om te kijken hoe we jouw bedrijf aan meer klanten en meer omzet kunnen helpen. Mail me voor een gratis en vrijblijvend online strategie-gesprek. Ik geef je sowieso suggesties voor een succesvolle aanpak. Ik zie je graag!

1 thought on “Je eerste video… Je voelt je bloter dan ooit”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: