Bloggen over jezelf… durf jij dat?

‘Dat is toch raar? Arrogant zelfs! Je hoort toch te bloggen over je bedrijf of je expertise en over klantcases? Echt niet over mezelf hoor!’
Jazeker, maar jouw volgers, lezers en klanten willen jou ook beter leren kennen. Het gaat hen er niet alleen om wat jij kunt en wat jij doet, maar ook wie jij bent. Blog daarom gewoon over jouw eigen proces, jouw pad, de training die je volgt, de heftigheid die je meemaakt, de verwondering die je beleeft.

Mijn best gelezen blogs gaan over mijn rol als moeder en stiefmoeder, mijn leven met een chronisch zieke man, mijn vakantieverhalen, mijn leermomenten, valkuilen en inzichten.

De kracht van kwetsbaarheid
Blogs die over jou gaan hoeven niet borstklopperig te zijn. Integendeel! Durf je kwetsbaarheid te delen, durf eerlijk te zijn. Je hoeft jezelf niet te verkopen, alleen wat van jezelf te laten zien.

Openhartig en herkenbaar
Zo blogde een van mijn klanten laatst over een feestjurk die ze kocht en waarvoor ze corrigerend ondergoed zocht. Haar worsteling en onzekerheden in een pashokje. Wat anderen er wel niet van zouden vinden. Het was zo’n openhartig en herkenbaar blog. Toch vond ze het heel spannend om ‘m te publiceren. En dat terwijl ze zelf een lingeriezaak heeft! Dit blog maakt haar authentiek. Ze deelt dezelfde onzekerheden en twijfels als haar klanten ervaren in haar lingeriezaak. Dat schept een band, dat geeft vertrouwen. Dat is toch fijn?

Poedelnaakt voelde dat
En een andere klant blogde over het verdriet van de dood van haar hond. Haar honden werken met haar mee (systemisch werk) in haar coachpraktijk. Ze had gewoon het verdriet van zich afgeschreven, zonder verkoopbedoeling. Juist niet. ‘Deze ga ik echt niet publiceren hoor’ mailde ze me. ‘Ik vond het gewoon fijn om woorden te geven aan mijn rouw.’ Het was zo’n raak blog geworden dat ik haar adviseerde om het toch te publiceren. Poedelnaakt voelde dat voor haar. En de reacties? Die waren overweldigend. Alleen al de steunbetuigingen deden haar zo goed en hielpen haar in het rouwproces.

Het helpt jou ook
Ja, soms is het doodeng en houd je dit soort schrijfsels liever voor jezelf. Maar als je het op een dag toch publiceert, gaan er nog meer mensen van je houden. En de reacties zijn altijd warm, begripvol en fijn. Dus het helpt jou ook. En jij helpt anderen met jouw persoonlijke verhaal. Een prachtige wisselwerking. Want schrijven is helend en het verbindt.

Bloggen kun je leren
Wil je meer leren over bloggen, hoe je dat kunt aanpakken? Doe dan mee aan de online training Story & Blog voor ondernemers. Ik leer je om verhalen te vertellen, op papier, vanuit jouw expertise, je bedrijf en authenticiteit. Praktische schrijftips helpen jou om je eerste blogs ook echt te schrijven. 

0 thoughts on “Bloggen over jezelf… durf jij dat?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: