Bloggen kun je leren

Waarom zou je bloggen? Omdat er vast wel iets is waar jij veel verstand van hebt of waar jij heel goed in bent. Ik heb daar geen weet van of ik wil er meer over weten. Ik ben dagelijks op zoek naar blogs over het gedrag van pubers, over tuinieren, over Spanje, over dingen-om-te-doen-met-je-kinderen-in-de-schoolvakantie, over edelstenen en mineralen, over vitaminen, over diëten, over welke vorm van yoga bij mij past, enz. Heb jij hier verstand van? Dan lees ik jouw blog dus graag. Of het nou wel of niet je beroep is, dat doet er niet toe. 

Storytelling
Mensen houden van verhalen. Dat is wat bloggen is: storytelling. Blogs zijn niet voor niets de best gelezen rubrieken in zowel on- als offline media. En jij kan dat ook! Je doet het al namelijk. Vertellen over je bedrijf, je expertise, je belevenissen en je klanten. ’s Avonds aan tafel of tijdens een etentje met vrienden, bij de borrel met collega-ondernemers.

Uit je leven gegrepen
Jij bent vast en zeker een mooi mens die prachtige verhalen vertelt, gewoon uit jouw leven gegrepen. Ga maar eens na, bij welke anekdote hangen de luisteraars aan je lippen? Wanneer heb jij de lachers op je hand? Wanneer voel jij je verbonden met anderen? Met wat voor soort vragen komen mensen naar jou toe?

Goed voor je zelfvertrouwen
Hoe meer je blogt, hoe zichtbaarder je wordt, hoe makkelijk en sneller het je afgaat, hoe meer bezoekers, volgers, fans en klanten je krijgt, hoe duidelijker het wordt waar jij van bent en waarvoor men bij jou terechtkan (expertstatus). Daarom is bloggen de ideale marketingtool. Dus blog liever te veel dan te weinig. Bovendien is het enorm goed voor je zelfvertrouwen en motivatie als je je gezien voelt. Je krijgt bevestigd wat een leuk en interessant mens je bent, wat je allemaal kunt en weet. Waardering, bewondering en respect noemen we dat ook wel. Dat vinden we allemaal fijn.

Ik wil van jou leren
Ik ben geïnteresseerd in mensen en vind het oprecht leuk om te weten wat jou bezighoudt. Jij inspireert me, want je beschikt over kennis waar ik geen verstand van heb. Of jij bent ergens heel goed in en ik wil dat graag van jou leren. Ook voor jou zijn er dus genoeg redenen om te gaan bloggen. 

Story & Blog voor ondernemers
Daarom bied ik een praktische online training aan die jij in je eigen tempo, op je eigen plek kunt volgen. Ook als je geen ondernemer bent, is deze training heel geschikt. Je word je namelijk bewust van je blinde vlek, van de onderwerpen waar jij veel over weet. Je ontdekt dat het zeer waardevol is om daar over te schrijven en te publiceren.

Gewoon jezelf zijn
Ik leer je hoe je op authentieke en inspirerende wijze jouw verhalen kunt verpakken in blogs, net zoals we hier met 30 vrouwen doen op Blogzinnig. Zie het bloggen als het nieuwe adverteren. Gelukkig niet op een slijmerige of verkoperige manier, maar gewoon door jezelf te zijn. Je deelt in een blog wat jij meemaakt, wat je allemaal weet en kunt, wat jou verwondert, verbaast, interesseert en waarom je zo houdt van je vak.

Mijn slimme blogstrategie
Tijdens deze training raak je geïnspireerd door je eigen schrijfsels en expertise, waardoor je zelf een hele lijst met blogonderwerpen verzamelt. Ook ontdek je dat bloggen niet veel tijd hoeft te kosten als je schrijft vanuit je hart en het gestructureerd aanpakt. Met mijn slimme blogstrategie leer jij om in maximaal een uur tijd een blog te schrijven, te redigeren, een foto erbij te vinden én te publiceren.

Doe je mee? Schrijf je dan hier in voor de training Story & Blog.

0 thoughts on “Bloggen kun je leren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: