Beklemd door een overdosis grijs

Al maanden voelt hij zich niet lekker, zware gedachtes komen en gaan, zijn innerlijke dialogen over zijn toekomst houden hem in een beklemmende wurggreep. Steeds vaker betrapt hij zichzelf erop dat hij heel enthousiast aan een project of doel begint en vervolgens na enige tijd tot de ontdekking komt dat er niets maar dan ook niets van terecht is gekomen. Het verlangende vuur in hem is dan verdwenen en alles wat overblijft, is die nare eczeem op zijn lichaam.

Een krachtige buitenkant
Hij is een sportieve jongeman van 26 jaar, heeft een goede baan en een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Ga je met hem in gesprek, dan is hij beleefd en bijzonder vriendelijk. Je bent meteen een beetje verliefd, of beter gezegd, je smelt voor zijn voorkomen, je voelt aan alles dat hij zachtaardig en charmant is en dat hij veel empathie heeft voor mens en dier. Zijn mentaliteit is beheerst en efficiënt in alles wat hij doet. Ook zijn looks zijn op en top, krachtig aan de buitenkant, maar hoe voelt hij zich werkelijk vanbinnen?

Weinig kleur in zijn garderobe
De laatste jaren draagt hij overwegend grijstinten, regelmatig zwart en af en toe een wit overhemd voor een gelegenheid. Nou, heel soms in de zomer even een t-shirt voor een festival. Er zit weinig kleur in zijn garderobe, het is een overdosis aan grijs. Hij heeft geen behoefte aan verandering en kleur, mede door corona, waardoor hij de laatste twee seizoenen vrijwel niets nieuws heeft gekocht. Het boeit hem ook niet, want het leven kabbelt zo wel door. Zelfs een beetje geïsoleerd en wat eenzaam lijkt het zo aan hem voorbij te gaan.

Een laatste kans met kleurcoaching
Tijdens onze online afspraak deelt hij zijn verhaal. Ik zie zijn knappe, maar ook vermoeide gezicht op mijn beeldscherm, hij werkt hard en vaak in de continu diensten. Hij zit wat onderuit gezakt en ondersteunt zelfs zijn hoofd alsof het ieder moment eraf zou kunnen rollen. Zijn eczeem is ook zo veranderlijk, soms onder controle en dan weer met enorme uitbarstingen. Het belemmert hem ook om wat vrijer te leven, om meer te genieten.

Ondanks zijn bedrukte stemming geeft hij de kleur coaching een eerlijke kans. Een soort van laatste optie omdat er toch niets lukt en de geest is een beetje uit de fles.

Hij voelt meteen resultaat
Met de zachte maar resultaatgerichte coaching ondersteun ik hem in het proces. In deze blokkadesessie kiest hij zelf de kleuren, hij maakt zelf zijn keuzes en bijbehorende zinnen die resoneren met zijn hart. Meteen ervaart hij hoe de kleuren zijn verborgen emoties raken. Hij kiest en doorloopt de 5 stappen. Na ruim een uur voelt hij zich opgelucht en slaakt hij een diepe zucht, hij had nooit gedacht dat kleur hem zo kon raken.

Met kleur een nieuwe toekomst
Door de Colournostics, een combinatie van NLP met kleur, stapt hij zo een nieuwe toekomst in. We houden contact en ik merk dat zijn apps en mails lichter worden, meer opgewekt. Hij koopt nieuwe shirts in zachte stoffen en kleuren. Wat een kanjer is die jongen, hij pakt het aan en verandert zijn gewoontes.

Hij is verrast door zijn ontwikkeling
We zijn nu een paar maanden verder en er is zoveel meer balans. Zelf is hij enorm verrast door de ontwikkeling die hij nu meemaakt. Hij zorgt goed voor zijn lichaam en geest, staat open voor nieuwe relaties en geniet meer van zijn vrije uren. Geïnspireerd en vastbesloten om de keuzes die hij nu maakt ook uit te voeren. Hij zegt dat de 60 minuten durende blokkadesessie hem zo heeft geholpen om de persoon te zijn die hij nu is. Lees hier zijn openhartige review, uiteraard met zijn akkoord mag ik het hier delen:

Mijn ervaring met de kleurcoaching
Kleurcoaching heeft mij veranderd in een positieve zin. Ik ben mij meer bewust geworden van de kleuren om mij heen en die ik draag. Voorheen droeg ik veel grijs, zwart en weinig kleur. Af en toe een t-shirt met wat kleur, maar daar bleef het bij. Ik voelde mij onbewust niet altijd mijzelf, soms zelfs wat somber en terneergeslagen. Ook liet ik het weleens afweten als ik iets voor elkaar moest krijgen, ik stelde het uit en dacht: dat komt wel. Nadat ik de kleurcoachingsessie heb mogen ervaren, wist ik eerst instantie niet goed wat ik moest zeggen. Het heeft mij emotioneel geraakt en diverse antwoorden gegeven op de struggles die ik ervaarde. Mede door de sessie ben ik mij meer bewust van de kleuren om mij heen, ik pak nu zelfs vaker onbewust diverse kleuren uit mijn kast. Hierdoor zit ik veel lekkerder in mijn vel en kan ik helemaal mijzelf zijn. Ik luister naar mijzelf en ben mijn eigen individualiteit meer gaan waarderen en appreciëren. Ik zal het iedereen aanraden en je zult ervan versteld staan wat het jou kan helpen als mens. Het kan je helpen met hetgeen je tegenaan loopt in het leven of even goed aanvullen als persoon.

Heel veel dank en lof voor Monique die de kleurcoaching verzorgde. Er was een fijne communicatie en het voelde erg vertrouwd door haar professionaliteit en ervaring. Zo geef je met kleur weer glans aan je dagelijks leven en besef je dat kleur zoveel meer is dan je denkt.

Wat kan ik voor jou betekenen?
Ben je geraakt door dit verhaal en ben je ook op zoek naar meer balans in je leven? Mail mij vrijblijvend via contact.inmocasa@gmail.com, zodat ook jij weer kan genieten van het leven.

0 thoughts on “Beklemd door een overdosis grijs”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: