Alles wat je aandacht geeft groeit

We laten allemaal patronen ontstaan, bewust en vooral onbewust. Dit zorgt ervoor dat negatieve en positieve groei plaatsvindt, zodat ons brein er heel goed in wordt. Wil je het anders, dan moet je anders doen. Makkelijker gezegd dan gedaan.

Waar gaat de aandacht heen?
Waar je aandacht aan geeft groeit, dat is duidelijk. Iedereen is ineens zwanger als je probeert zwanger te worden. Iedereen rijdt in een lichtblauwe Fiat 500, net als jij. Ben je bewuster bezig met voeding? Iedereen wil ineens een andere voedingsstijl. Zo kan ik nog wel een paar uur doorgaan met voorbeelden.

Hoe groei plaatsvindt
Het is de manier waarop het hoofd nou eenmaal werkt. Er wordt geen bewuste keuze over gemaakt. Na iets te hebben gezien wat de interesse oproept, gaat het brein ermee aan de slag. Als het ware wordt er herkauwd wat eerder beleefd, gezien of opgezocht is. Duidelijk is dat er in het brein van alles gebeurt. Een compleet beeld hiervan is nog steeds niet duidelijk. Dus aandacht laat iets groeien. Alleen hoe die groei nou precies plaatsvindt… dat kunnen de slimme onderzoekers nog niet verklaren. Of ze zich nou met kwantumfysica, het menselijk lichaam of andere onderzoeken bezighouden.

Daarin is een arts gespecialiseerd
Artsen doen een operatie om een gebroken been weer op de goede manier aan elkaar te laten groeien. Ze doen er gips omheen, eventueel een spalk, allemaal om te zorgen dat het been weer op de juiste wijze aan elkaar groeit. Dat kunnen ze goed. Daarin is een arts gespecialiseerd. Door ervaring, kennisoverdracht en de huidige technieken kan een arts ervoor zorgen dat het been weer aan elkaar gaat groeien.

De magie van de witte jas
Het gebroken been groeit alleen niet aan elkaar door die arts, maar dat gebeurt door het lichaam en geest van de patiënt. Het is, ook voor artsen tot op heden, niet te verklaren waarom het been weer aan elkaar kan groeien. Wel is het zo dat een arts heel veel invloed kan hebben op de afloop. Lees ook mijn blog De magie van de witte jas

Tot meer in staat dan we denken
Bijzonder hoe het brein werkt en waartoe het in staat is. In ieder geval zijn we tot veel meer in staat dan we denken. Een besluit nemen om te gaan doen wat nodig is. Te gaan doen waar je al jaren van droomt. Nu eindelijk die ene stap zetten. Het kan onmogelijk lijken. Dat is het zeker niet. Kijk maar rond in de wereld en zie waartoe de mens in staat is. Alles behalve de natuur, waar jezelf ook een onderdeel van bent, is door de mens gemaakt. 

Stap voor stap in beweging blijven
Als ik wil dat iets tot stand komt, geef ik er aandacht aan door erover na te denken. ik schrijf het op en denk er nog eens over na. Dat gebeurt geregeld als ik iets doe waarbij ik weinig geestelijke inspanning nodig heb. Is het iets wat ik heel graag tot stand wil brengen, dan ga ik ermee aan de slag en zo kom ik stap voor stap voor stap dichter bij wat ik in mijn hoofd al heb bedacht.

Waar het brein goed in is
Juist door elke keer een stapje te zetten in de gewenste richting kom ik waar ik heen wil. Dit zorgt voor aandacht. Wat uiteindelijk weer voor groei gaat zorgen. Als ik mijn aandacht bewust focus op waar ik mee bezig ben of wil zijn, gaat de energie daar ook naartoe. Als het brein ergens mee bezig is, wordt het getraind in deze vaardigheid. Doe het en de aandacht laat het groeien.

In de praktijk kom ik excellente breinen tegen
In mijn praktijk komen geregeld cliënten die ergens goed in zijn geworden waar ze last van hebben in plaats van dat ze profijt hebben van waar hun brein excellent in is. Om dit te keren heb je het onbewuste stappen laten nemen zetten, zodat er bewust minder stress en meer ontspanning is. Dan kun je aandacht geven aan wat je bewust wilt laten groeien.

Heb je begeleiding nodig om naar de gewenste groei te gaan? Neem dan contact met me op: www.kailosinzichten.nl/contact.

0 thoughts on “Alles wat je aandacht geeft groeit”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: