6 Manieren om het leven en zonnegod Lugh te eren

De zomer, het seizoen van het element vuur, lijkt nog in volle gang. Toch is het alweer tijd voor het eerste oogstfeest: Lughnasadh, ook wel Lammas genoemd. Waarmee de boodschap wordt uitdragen dat de zomer op haar laatste benen loopt en de herfst gaat beginnen. Dit oogstfeest van 1 augustus is een eerbetuiging aan de zon. Hij schijnt en straalt nog volop. Geniet voordat ze weer minder krachtig aanvoelt.

De aandacht gaat nu, in augustus, automatisch meer naar de zon en het element vuur toe. Het vuur in jou is nodig om vooruit te komen, te enthousiasmeren, jezelf te waarderen en te vertrouwen. De moed om door te zetten wordt door vuur ingegeven. Daarnaast is vuur ook grillig, onstuimig en kan uitwissen wat er was. Door vuur kan je je letterlijk in je element voelen. Vooral als je anderen enthousiast maakt, op sleeptouw neemt of ze laat ervaren dat je ergens zo vol van kan zijn dat je ervan overloopt. Dat je wel moet delen.

Lugh de god van…
De naam Lugnasadh is een verbastering van de Keltische zonnegod Lugh, degene die schijnt. Deze staat bekend als een jonge god met veel kracht en als god van de handel en ambachten. Hij heeft heel veel talenten. Het vieren van Lugnasadh kan op heel veel verschillende manieren. Het feest heeft alles van doen met de kracht van de zon die nu minder wordt. Vuurkracht, vreugde en het verbinden met anderen staat centraal. Het moment om langzamerhand de zon en zomer los te laten wordt merkbaar doordat de dagen korter worden.

6 Manieren om de zonnegod te eren
Creëer iets om het leven en Lugh te eren. Dit kan je op de volgende manieren doen:

  • Het eerste brood van de oogst bakken liefst op open vuur. Om zo het graan en het vuur in onszelf te eren.
  • Maak vuur om de kracht van de zon te eren.
  • Deel je oogst met anderen en wees dankbaar voor de overvloed die er is.
  • Brand bewust een kaars in een kleur die voor jou symbool staat voor overvloed, oogsten en loslaten. Spreek bewust je intentie uit bij het branden.
  • Maak een graanhalmen poppetje (wicker) ter bescherming van huis en haard. Verbrand deze of doe dit met kruiden.
  • Mediteer bewust op dankbaarheid, overvloed en oogsten. Wees je hierbij bewust dat jij ook onderdeel bent van de natuurlijke cyclus.

Kijk wat er rijp is om te oogsten
Lughnasadh is het feest om te vieren dat er overvloed is en dat dit gedeeld mag worden met wie dat nodig heeft. Kijk wat er rijp is en waar het tijd voor is om te oogsten. Dit kan letterlijk de oogst van planten, vruchten en struiken zijn. Daarnaast gaat het ook op voor waar je je aandacht en energie op hebt gericht in de afgelopen periode. Hier mag je nu letterlijk de vruchten van gaan plukken. Door de tijd te nemen om achterom te kijken en te zien waar je vandaan komt zie je dat je gegroeid bent. In het volle licht van de zon wordt zichtbaar waar je aandacht heen is gegaan.

Iedereen heeft vuurkracht
Iedereen heeft vuurkracht, hoe ver weg gestopt of verstoft het ook mag zijn. Zelfs als het element vuur niet bewust een plek heeft is de energie onbewust ergens in je aanwezig. Vuur staat voor je levenskracht en helpt je vooruit kijken. Ook is vuur in staat om je tot grote hoogtes op te zwepen en je gevoelsmatig te laten ervaren hoe het voelt je ergens aan over te geven en erin op te gaan. Dan is het net of je ineens in het zonnetje wordt gezet en je in het middelpunt van de aandacht staat.

Gezien en erkend worden
Vaak ervaar je juist nu dat je behoefte hebt om echt gezien en erkend te worden. Door jezelf maar ook door anderen in je naaste omgeving. Vind je dit toch nog spannend, sta je niet graag in het licht? Laten we d.m.v. hypnotherapie onderzoeken waar dit vandaan komt. In september geef ik hypnosesessies op het strand. Dit geeft zo veel mooie inzichten en kan je van oude overtuigingen of angsten afhelpen. Lees er meer over in deze link. Zet jezelf in het zonnetje!

 Heb je vragen? Stel ze en schrijf me een berichtje: kailosinzichten@gmail.com.

0 thoughts on “6 Manieren om het leven en zonnegod Lugh te eren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: