10 Tips om te starten met investeren in cryptomunten

Wanneer je mij vorig jaar had gevraagd of ik ooit zou gaan investeren in cryptomunten, dan had ik je voor gek verklaard. En nu? Zo spannend én leuk vind ik het om te handelen in cryptomunten. Ik heb het een lange tijd afgehouden. Er dwaalden allerlei overtuigingen diep van binnen in mij, die mijn nieuwsgierigheid en zin om het uit te proberen tegenhielden.

Het lef om iets dat lonkt gewoon te doen
‘Wat weet ik nou van geld en investeren? Ik houd toch helemaal niet van risico’s, Better safe than sorry is toch mijn credo?’ Crypto, is dat niet iets van Superman? Pas nu kom ik erachter dat het één letter verschil is: Krypto stronger than Superman? Hoe leuk is het dat mijn avontuurlijke zin heeft gewonnen, want ‘ik heb het nog nooit gedaan, dus misschien kan ik het wel’ zei de Pippi Langkous in mij. En ik geniet er nog steeds van, het lef om iets dat lonkt gewoon te doen. Je gevoel te volgen en te onderzoeken of het iets is voor mij. 

Natuurlijk zijn er risico’s, maar die zijn net zo groot of zo klein als ik ze zelf maak. Ik heb het helemaal zelf in de hand én kan precies volgen wat er met mijn geld gebeurt. Leuk toch! 

Bitcoin en alternatieve cryptomunten
Je hebt vast weleens gehoord van Bitcoin, oftewel een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel. Het is een digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Naast Bitcoin heb je ook Altcoins, dat zijn alle alternatieve cryptomunten bij elkaar (bijvoorbeeld Ethereum, Cardano, Nano, Waves ,OMG etc.). 

Het perfecte moment om in te stappen 
De munten hebben, na een explosieve stijging, in de afgelopen weken een duik gemaakt, dat was even spannend, maar ze beginnen weer op te klimmen. Het perfecte moment dus om in te stappen en te profiteren van de te verwachten stijging. Droom jij ook stiekem van investeren in crypto? Dan heb jij wellicht iets aan de volgende tips.

Tip 1: Zet alleen geld in dat je kan missen
Op deze manier zorg je ervoor dat je ontspannen blijft op de momenten dat het wellicht wat minder gaat, je hebt immers ‘niets te verliezen’. Zie het bedrag alsof je het weggeeft aan een ander, of beter: een cadeautje aan jezelf.

Tip 2: Begin met een klein bedrag
Wanneer je klein begint, leer je de verschillende crypto’s een beetje kennen en weet je hoe ze ‘bewegen’. De één stijgt en daalt binnen 24 uur enorm, dus zet je je geld in op het juiste moment dan verdien je een stuk sneller, maar andersom is dat net zo. 

Tip 3: Bepaal of je actief bezig wilt zijn met crypto
Investeren op de lange termijn of toch liever met een beetje vaart? Er zijn natuurlijk altijd risico’s, maar het fijne met investeren in crypto zoals ik het doe, is dat ik te allen tijde kan kijken hoe het ervoor staat en mijn keuzes daarop kan afstemmen: extra investeren, verkopen of het geld weer opnemen. Ga je voor de lange termijn investering? Ga dan voor de munt die volgens de kenners niet meer zal verdwijnen: Bitcoin. De verwachting is dat deze munt uiteindelijk alleen maar meer waard gaat worden.

Tip 4: Heb je winst? Laat het staan
Wanneer je je winst laat staan, kan je vanuit je winst gaan handelen en zo langzaamaan je aanvankelijke inzet weer opnemen. Handelen met je winst is nog leuker, dan heb je echt niets te verliezen.  

Tip 5: Houd het crypto-nieuws in de gaten
Zelf doe ik dat niet heel actief, maar ik ben wel alert wanneer ik iets hoor over Bitcoin of een andere cryptomunt. Het nieuws heeft namelijk vaak gevolgen voor de crypto’s. Dus wanneer er wordt aangegeven dat een bepaald land het mogelijk maakt om met crypto te betalen, dan gaat de specifieke crypto vaak omhoog in waarde. Google op ‘crypto nieuws’ en je vindt een heleboel sites; kies degene die jij het meest toegankelijk vindt.

Tip 6: Laat je niet gek maken
Het handelen gaat 24/7 door, dus ook als je slaapt. What goes up, must go down, maar ook what goes down, will go up… Soms duurt het even en is nietsdoen het beste advies. 

Tip 7: Zie geld als energie
Investeren is soms ook als de zee: eb en vloed. Of zoals mijn vader zegt: “Geld moet rollen, dan rolt het ook weer naar je toe.” Ik vind het een heel fijn gevoel om geld te zien als energie, het helpt mij ook in het beter ontvangen van geld en het weer uit te geven. Wat ik ook een mooie vind, is het vergelijken met je ademhaling. Wanneer je alleen inademt dan gaat er iets mis, net als wanneer je alleen uitademt. Een balans vinden in het geven en ontvangen zorgt voor rust.   

Tip 8: Houd jezelf in de gaten
Word je er erg zenuwachtig van? Blijf je maar op je telefoon kijken, pijn in je buik? Stop er dan lekker mee. Waarschijnlijk is dit dan niet jouw ding en kan je beter op een andere manier investeren.  

Tip 9: Probeer het eens uit en besluit daarna of het iets voor je is
Vind je het spannend en blijft jouw nieuwsgierigheid lonken naar de crypto’s? Heel herkenbaar. Nu is het een goed moment om in te stappen, de munten zijn relatief nog laag. Het is als het ware nu eb en de verwachting is dat het weer vloed wordt. Perfecte timing dus! 

Tip 10: Krijg 10 euro gratis om mee te oefenen
Mijn eerste stappen deed ik met behulp van een code. Wil je het ook uitproberen? Download dan via je Playstore of Appstore de BLOX app en gebruik deze vouchercode 3E29-4586-GG88 (inclusief streepjes) bij het aanmaken en registreren van je BLOX account. Zo ontvang jij gelijk 10 euro op je account waarmee je kan uitproberen hoe het is én vooral of het iets voor je is! Daarnaast ontvang ik ook een beetje, waardoor mijn dromen weer een stukje dichterbij komen. Dat noem ik nog eens een win-winactie.

Let er wel op dat – wanneer je een account aanmaakt voor BLOX – je gelijk de voucher invult, want achteraf gaat dat niet meer. Is het niets, dan hef je het account gewoon op. Net zo makkelijk. 

Is crypto ook iets voor jou?
Heb je vragen? Stuur een e-mail of een berichtje en ik neem contact met je op. Ik ben heel benieuwd!

0 thoughts on “10 Tips om te starten met investeren in cryptomunten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: