Zoek je het buiten jezelf?

Jaren geleden was ‘The Secret’ zo’n ontzettende hype. Ik heb toen ook het boek gelezen en film bekeken en veel mensen zag ik hun hoop gevestigd op deze methode om rijk te worden of een groter huis te krijgen. Ik kreeg toen vaak te horen: “ik doe elke dag de affirmatie, maar het komt me maar niet toe.”

Buiten jezelf zoeken
Regelmatig krijg ik klanten aan de lijn die Feng Shui als laatste redmiddel gaan inzetten. ‘Als dat allemaal goed is in mijn huis, dan komt het goed’ denken ze. Wat ik merk is dat veel mensen de oplossingen zoeken buiten zichzelf. Ze grijpen zich vast aan verschillende methodes, proberen dan dit weer dan dat weer. Uiteindelijk verliezen ze hun eigen pad in het woud. Het zou wel heel makkelijk zijn in het leven als je een toverstaf had en een methode kan inzetten zodat alles in één keer opgelost is.

We hebben onze lessen te leren op deze aarde
Durf je jezelf een spiegel voor te houden en eerlijk de volgende vragen te beantwoorden?
– Welke rol speel ik in het geheel? 
– Hoe ga ik om met tegenslagen? 
– Leg ik het buiten mezelf en geef ik altijd anderen de schuld of durf ik ook mijn eigen aandeel daarin te zien? 
– Schiet ik in de slachtofferrol of neem ik alle schuld op me? 

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…
Ik merkte dat ik dat laatste deed toen ik mijn huwelijk verbrak. Ik nam de schuld volledig op mij en pleitte mijn (ex)man helemaal vrij van schuld. Totdat iemand tegen mij zei: “Als je relatie niet goed loopt en deze wordt verbroken, hebben beide partijen evenveel schuld.” Dat opende mijn ogen, waardoor ik anders tegen de scheiding ging aankijken. Gelukkig ontmoet ik mensen die me weer in mijn eigen spiegel laten kijken en die mijn ogen laten openen voor andere oplossingen.

Het is mijn eigen mindset
Spiritualiteit is iets wat al mijn hele leven een rode draad is geweest en dat heb ik een lange tijd weggestopt, wat ik niet meer kon volhouden. Ik ben na mijn scheiding heel erg aan mijn persoonlijke ontwikkeling gaan werken. Ik heb veel opleidingen gevolgd, coaching gedaan en elke keer leerde ik weer een ander deel van mijzelf kennen. Ik heb gemerkt dat het mijn eigen mindset is hoe ik met tegenslagen en voorspoed omga. 

Wanneer werkt Feng Shui?
Feng Shui is heel goed in te zetten als de energie niet in balans is in je huis. Als je niet lekker slaapt. Als je niet kan opladen thuis. Het helpt om je leef- en werkomgeving te verbeteren, maar werkt niet optimaal als je je mindset niet verandert.

We zijn bestemd om te stralen
Word de speler van je leven, kom in actie en verander zelf. Neem de touwtjes in handen van je eigen leven en leef in liefde en met positiviteit. Wees ook niet bang voor je donkere zijde, die mag er ook zijn. Zoals Nelson Mandela zo mooi de tekst van Marianne Williamson uit haar boek ‘Return to lover’ voorlas:

Onze diepe angst is niet dat we onmachtig zouden zijn.
Onze diepste angst betreft juist onze niet te meten kracht.
Niet de duisternis, maar het LICHT in ons is wat we het meeste vrezen.
We vragen onszelf af.
”Wie ben ik wel om mezelf briljant, schitterend, begaafd of geweldig te achten?”
Maar, waarom zou je dat niet zijn ? Je bent een kind van God!
Je dient de wereld niet door jezelf klein te houden.
Er wordt geen LICHT verspreid, als de mensen om je heen hun zekerheid ontlenen aan jouw kleinheid.
We zijn bestemd om te stralen, zoals kinderen dat doen.
We zijn geboren om de glorie Gods die in ons is, te openbaren.
Die glorie is niet slechts in enkelen, maar in ieder mens aanwezig.
En als we ons LICHT laten schijnen, schept dat voor de ander de mogelijkheid hetzelfde te doen.
Als we van onze diepste angst bevrijd zijn, zal alleen al onze nabijheid anderen bevrijden.

Energetisch in balans
Naast dat ik mezelf blijf ontwikkelen in mijn mindset en spiritualiteit zorg ik ervoor dat mijn huis en werkplek energetisch in balans zijn. Die moet je net zo goed bijhouden, afstoffen en af en toe wakker schudden.
Ik merk dat als de energie in balans is in mijn huis en werkplek, alles beter stroomt. Ik kan opladen thuis, waardoor ik de minder leuke gebeurtenissen die op me afkomen, beter aankan. Ik blijf altijd de leuke en mooie dingen van het leven zien. Ook de tekst van Marianne Williamson helpt me daarbij. 

Kan je thuis goed opladen, zodat je de minder leuke gebeurtenissen beter aankan?
Als je antwoord nee is, kan ik je een gratis een telefonisch of Skypegesprek aanbieden van 30 minuten om samen te kijken hoe we de energie in huis kunnen verbeteren. Nieuwsgierig? Neem contact met me op.

0 thoughts on “Zoek je het buiten jezelf?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: