Wil jij ook stoppen met vechten?

Wist je dat je ook een andere kant op kunt gaan in plaats van steeds maar vast te blijven zitten en te vechten om het vol te houden? Dit lijkt zo simpel, en dat is het uiteindelijk ook. Wel na een tijd hard werken aan jezelf. Het is namelijk een inzicht dat ik vaak zie wanneer mensen al een tijd met mij samenwerken in mijn praktijk. 

Diepe patronen doorbreken
Ik ontmoet mensen steeds ergens op hun pad. Ze komen naar mijn praktijk, omdat het tijd is om aan zichzelf te werken, diepe patronen te doorbreken. Omdat ze:

  • toe zijn aan rust, lucht, weer wat warmte en vooral, compassie en onvoorwaardelijke liefde voor zichzelf
  • moe zijn van steeds maar het vechten, aanpassen, leven in andermans schaduw
  • klaar zijn met zichzelf steeds maar klein maken, zichzelf niet te durven laten zien, genoeg hebben van het bang zijn, overbezorgd zijn
  • last hebben van hun eigen controle, weer willen voelen het alleen te kunnen, of juist niet meer alles alleen te hoeven doen
  • er klaar voor zijn om weer te worden zoals ze bedoeld zijn 

Dwars door de pijn heen
Nadat ze een helder en vooral eerlijk beeld hebben gekregen van zichzelf via een video analyse, erkenning hebben gevoeld voor waar ze vandaan komen en weten welke pijn er nog ligt opgeslagen in hun lijf, gaan ze aan het werk. Deze dappere mensen hebben een dosis lef. Want in mijn praktijk ga je dwars door de pijn heen. Er wordt niet gepraat over pijn, dat helpt niet. Pijn zit niet tussen je oren, pijn zit in je lijf en daar moet je naartoe. 

Werken met mij betekent dat je teruggaat naar de bron, naar de kern waar het ooit allemaal is ontstaan, waar jij het voor het eerst moeilijk had in je leven toen je klein was. Je gaat terug naar het moment waarop voor jou de dingen voor het eerst te groot waren en je toen een overlevingsstrategie hebt bedacht, gewoon om te overleven, om nog te kunnen blijven voelen dat je de moeite waard was, om gezien te worden, om te ervaren dat je ertoe deed. 

Vechten voor erkenning
In het werken aan zichzelf, de momenten waarop ze dwars door de pijn heen gaan, zichzelf steeds beter gaan begrijpen, wordt ontdekt hoe ze altijd maar vechten. Vechten om gezien te worden, vechten om het vol te houden. Al vanaf de geboorte, want daar begint vaak het eerste gevecht. Je hoeft maar een klein beetje klem te zitten en in ademnood te komen en je leert als geen ander hoe je moet volhouden om te overleven, hoe je moet vechten om in leven te blijven. Maar dat vechten wordt uiteindelijk een vechten voor alles, een vechten voor erkenning. Je bestaansrecht, je recht op liefde wordt zo al heel snel voorwaardelijk. 

En dan komt er een moment dat ze ervaren dat ze niet meer hoeven te vechten. Dat ze in het lichaamswerk voelen sterk genoeg te zijn om te gaan staan voor zichzelf. Het is het moment waarop ze ervaren en durven te kiezen het anders te doen, omdat ze niet meer bang zijn voor verlies. Het is een verademing om niet meer te hoeven vechten, te voelen dat je onvoorwaardelijk in het leven staat, jezelf onvoorwaardelijk lief kunt hebben. 

Tijd om jezelf te geven wat je nodig hebt
Het moment dat er in mijn praktijk door het lichaamswerk ervaren wordt dat ze niet meer hoeven te vechten, wordt tegelijkertijd beseft dat ze niets meer hoeven te doen om erkend te worden. Het is er al. Het is het besef dat ze zichzelf kunnen geven wat ze nodig hebben, kunnen gaan ontdekken wat dat is. Het moment waarop het als vanzelfsprekend voelt dat ze mogen denken aan zichzelf. Het is het magische moment waarop gevoeld wordt dat ze niet meer van een ander iets nodig hebben, maar dat ze het zichzelf kunnen gaan geven. 

Wat wil jij jezelf gaan geven?
Is het tijd voor jou om weer te worden zoals je bedoeld bent te zijn? Zonder dat je hoeft te vechten om gezien, gehoord of geliefd te worden? Is het tijd voor jou om dit jezelf te kunnen geven? Is het tijd voor jullie samen om te stoppen met ruzie? Om weer terug te gaan naar jullie oorspronkelijke liefde, zonder blokkades en oude overtuigingen? Neem dan contact met me op, vrijblijvend en op jouw eigen tijd. Dan kijken we samen wat ik voor je kan doen. 

0 thoughts on “Wil jij ook stoppen met vechten?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: