Welke rol kan massage spelen bij het verbinden van hoofd en hart?

Het is een gedachte van het hoofd om in verbinding te willen zijn met het hart. Het is een verlangen van het hart om in verbinding te zijn met het hoofd. Om dit te realiseren is er lichaamsbewustzijn nodig. Het hoofd denkt, regelt en analyseert. Het hoofd neemt via de zintuigen waar en geeft er een uitleg aan. Wat moet er allemaal gebeuren? Hoe plan je het allemaal in? Het hoofd kan er uren, dagen en maanden druk mee zijn. Hoe drukker het is in je hoofd, hoe minder tijd je hebt voor je lichaam. Het hoofd heeft veel plannen en verplichtingen. Signalen van het lichaam waarnemen is niet vanzelfsprekend, laat staan ernaar te luisteren. 

Bewustwording op eigen lichaam
Totdat een lichaamsdeel ermee stopt of aangeeft dat het zo niet langer kan. Pijnklachten negeren heeft tot gevolg dat er nog een laagje bovenop komt: meer pijn of disfunctioneren. Je arm, knie of darmen kunnen ‘zomaar’ gaan dwarsliggen. En dan zijn de rapen gaar, want dat komt helemaal niet uit. Een bezoek aan de huisarts volgt, een hele medische molen wordt aangezet. Ik wil helemaal niets afdoen aan de medische wereld vol mogelijkheden en oplossingen met een goed resultaat, maar ik wil wel graag de bewustwording van het eigen lichaam stimuleren. Signalen opmerken, serieus nemen en onderzoeken wat er gaande is door de ogen van jouw lichaam. Je eigen lichaam erkennen als een grote raadgever.

Lichaamssignalen zetten aan tot nadenken
Tijdens de massages die ik geef, neem ik signalen van mijn cliënten waar: vastzittende enkels, een gevoelige reactie bij aanrakingen op de buik of trillingen in de hartstreek. Na afloop bespreek wat ik heb opgemerkt. Heel vaak is er herkenning. Het zet aan tot nadenken over wat het kan zijn, waar het vandaan kan komen. In het gesprek doen we dus ontdekkingen door het praten over de signalen, het geeft nieuwe inzichten. Erkenning van het signaal is het belangrijkste om ermee verder te gaan.

Via massage je lichaam voelen
Via massage kun je je eigen lijf voelen. Door de aanrakingen is er aandacht die bewustwording creëert. Elke fysieke klacht staat symbool voor iets uit jouw leven, voor iets waar je zelf anders mee om dient te gaan. Doe je jouw dingen vanuit je hart? Voel je dat je blij wordt van wat jij doet, dat het je plezier geeft, dat je vanuit je hart je leven invult?

Massage helpt om bewustwording te creëren, om te gaan voelen waar de schoen wringt. Te ervaren wat er anders kan en om dichterbij je hart te komen. Massage helpt de verbinding tussen je hoofd en hart te verstevigen.

Wil jij ook aan massage ervaren die je helpt bij de verbinding tussen hoofd en hart? Maak een massage-afspraak en ik neem je mee op ontdekkingsreis. https://www.mazzaze.nl/

8 thoughts on “Welke rol kan massage spelen bij het verbinden van hoofd en hart?”
      1. Dank je Susan, het is heel herkenbaar he! Ik denk voor iedereen, want je moet het ook leren om goed te luisteren, ook op momenten als het je niet uitkomt. Je zin “gek eigenlijk dat je laten masseren niet net zo gewoon is als naar de kapper of schoonheidsspecialiste gaan.” is een toffe inspiratie voor nieuw blog!

  1. Lieve Carla, precies zo goed geschreven, terwijl ik je lees verlang ik opnieuw naar jouw bijzonder fijne massage! Jouw krachtige, maar zachte souplesse! Wat een magisch gevoel om één te zijn met lichaam & geest bij jou op de tafel. Had dit nog nooit eerder bij een massage ervaren.

    Liefs MO.2.0

  2. Mooi hoe je op een zachte wijze ons vertelt hoe we meer lichaamsbewustzijn ontwikkelen. Vraag me weer af waarom mijn rechterbovenarm weer lastig doet;-)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: