Wat herken ik van de godin Aphrodite in mezelf?

Wist jij dat alle godinnen potentieel in elke vrouw aanwezig zijn? Ik schreef het al in mijn blog Op reis met de godinnen. In de godinnenreis ga ik met vrouwen online op reis. We zoeken en ontdekken welke godin er op welke manier actief is in elke vrouw. Hoe dat klopt met je eigen verlangens, wat je van de archetypen van de Griekse godinnen leert om dichterbij jezelf te komen. Om je eigen idealen en wensen te realiseren. Om handvatten te krijgen in het omgaan met lastige situaties. Vandaag ontdek ik de godin Aphrodite in mijzelf.

Aphrodite is een authentieke godin met veel verschillende kwaliteiten. De meest bekende is haar sensualiteit en het genieten daarvan. Daarin is ze vooral trouw aan zichzelf, hecht ze wel belang aan een relatie. Maar dat hoeft zeker geen relatie voor het leven te zijn. Ze is wel gericht op één partner tegelijkertijd, maar dat kan telkens een ander persoon zijn. Ze geniet van de voordelen van een relatie. Zodra het benauwt, stopt ze ermee en heeft ze geen liefdesverdriet om die partner. 

In dit stuk van Aphrodite herken ik mezelf helemaal niet. Ik heb nu mijn tweede lange relatie. De eerste was bijna 25 jaar en deze loopt ook al 15 jaar en hopelijk de rest van mijn leven.

Aphrodite staat ook voor creativiteit
Op een ander gebied is Aphrodite wel heel actief in mij en vraagt ze ook steeds meer aandacht: mijn creativiteit! Daar geef ik op verschillende manieren vorm en inhoud aan. Bijvoorbeeld het organiseren van de godinnenreis. Ik voel me heerlijk in die rol en vind het een fijne uitdaging om elke vrouw een andere of nieuwe kijk op zichzelf te geven waardoor er andere inzichten ontstaan. Helder en creatief nadenken zijn belangrijk om de reis te begeleiden. Creativiteit geeft mij ruimte om in te spelen op dat wat er is. Dat is op elke reis natuurlijk een beetje anders.

Eigen kwaliteiten benutten
Het maken van het AndersMagazine voor het bedrijf van mijn man en mij daagt mij uit om samen te werken in het team waar ik leiding aan geef. Om elk teamlid op zijn of haar gemak te laten zijn en de persoonlijke kwaliteiten optimaal te benutten. Daarnaast is het opmaken van het magazine mijn creatieve uitdaging. Om er een mooi, interessant en boeiend blad van te maken met informatieve en persoonlijke verhalen in een mooi jasje. Voor de online en de papieren versie. 

Creativiteit geeft mij energie 
In mijn eigen massagesalon ben in intuïtief én creatief. Dat maakt het persoonlijk op maat voor de man/vrouw op mijn tafel. Ik geniet ervan als de gemasseerde helemaal ontspant onder mijn handen. Ook hier is er telkens net iets anders nodig; een bepaald lichaamsdeel vraagt meer aandacht of net wat andere grepen toepassen of een specifieke massage geven zoals de HotStones, LomiLomi of lymfemassage. Tijdens een massage ontdek ik wat er nodig is, de ene keer kan het meteen en de andere keer is het iets voor de volgende massage.

Variatie in schrijven
Schrijven doet ook een appèl op mijn creativiteit. Het onderwerp, de afwisseling, mijn eigen schrijfstijl en afgestemd op de lezer van de website waar het blog op komt te staan. Er is zoveel om over te schrijven, de onderwerpen liggen op straat. De creatieve kunst is om voor elk podium het goede onderwerp met de juiste toon te pakken. En met dit alles bij mezelf te blijven. 

Intens
Aphrodite is ook intens. Ze houdt van variatie en intensiteit. En ze kan zich concentreren op wat voor haarzelf belangrijk en zinvol is. Creativiteit geeft haar energie. Ze laat zich niet door anderen afleiden. Dat is ook een sterke archetypische kwaliteit van de maagdelijke godinnen Artemis, Athena en Hestia. Daarover in een volgend blog meer.

Ga je mee op reis?
Wil jij ontdekken welke godin actief is in jou? Ga dan mee op reis. Er zijn telkens nieuwe startdata voor de online reis van drie avonden. Samen met andere vrouwen die ook de godin willen ontdekken. Kijk hier voor meer informatie: https://mazzaze.nl/voor-vrouwen/

0 thoughts on “Wat herken ik van de godin Aphrodite in mezelf?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: