Welke reiswijze vind jij fijn?

Reizen, ik ben er dol op. Met name op een boot, maar ook de trein heeft zo zijn bekoring. Of wandelen waarbij je langzaam voortbeweegt. De auto is helemaal goed en het vliegtuig is handig voor als er ver gereisd wordt. Het in beweging zijn van punt A naar B ervaar ik sowieso als prettig. Onderweg zijn heeft op mij een kalmerende werking. Dit kan ook onderweg naar een nieuw doel betekenen.

Onderweg kijk je heel anders de wereld in; alles is onbekend, niet alledaags en daardoor lijkt alles nieuw. Ontspannend vind ik dat. De inspiratie borrelt omhoog en ideeën zien het daglicht die er eerst niet waren. Waar ik dan weer fijn over kan schrijven of mee aan de slag kan op een later tijdstip. De beweging van reizen in bijna elke vorm vind ik fantastisch. Het geeft mij een gevoel van vrijheid en dat er van alles mogelijk is.

Niet iedereen reist graag van huis of ver
Niet iedereen staat er zo in. Wat helemaal prima is. Ieder zijn ding. Ik ken mensen die het liefst het hele jaar thuis zijn. Voor wie het een straf is, zo lijkt het, als ze ergens heen gaan. Een dagje gaat vaak wel, maar langer? Dat heeft zeker niet de voorkeur. Dit zijn mensen die soms onder sociale druk zwichten en daarom maar ‘gezellig’ een paar dagen meegaan. Op pad naar hotel, huisje of camping. Vaak blijven zij liever thuis en vinden ze dat de beste plek op aarde. Een andere groep wil wel weg maar liever niet zo lang en vaak ook niet zo ver. Zodat, als het nodig is, ze weer snel naar huis kunnen.

Het openbaar vervoer en ik gaan best samen
Mijn man wil best op reis, gelukkig maar. Hij houdt alleen niet van reizen met het openbaar vervoer. Het is altijd net of de duvel ermee speelt. Op het moment dat hij een trein of bus instapt, is deze stuk, rijdt niet meer, heeft oponthoud en ga zo maar door. Vooraf gaat hij er al van uit dat er iets niet goed gaat en dan… je raadt het al. En nee, hij heeft geen retrograde Mercurius in zijn geboortehoroscoop. Zelf ga ik graag met het openbaar vervoer. Je kan gaan zitten en je laten rijden. Kan ik fijn wat anders doen. Zoals een boek lezen of naar buiten kijken, schrijven, ontspannen, mensen kijken. 

Er wordt anders omgegaan met reizen
De afgelopen jaren heeft reizen een grote vlucht genomen en was het voor velen meer regel dan uitzondering om  naar het buitenland af te reizen. Deze zomer zal voor velen anders zijn en voelen. Er wordt anders met op vakantie en op reis gaan omgegaan dan de afgelopen jaren het geval was. Meer mensen blijven in Nederland of gaan naar buurlanden. Vliegen wordt weer wat minder gangbaar. Met als een direct gevolg daarvan dat verre reizen ook minder gangbaar worden. 

Een andere manier van reizen en voortbewegen
Wel hoor en zie ik dat andere vormen van reizen toenemen. Wie weet wordt het wel weer een stuk normaler om langzamer te reizen. Wat meer passend bij ons natuurlijke ritme. In plaats van snel en gejaagd van A naar B per vliegtuig in een meer geleidelijker tempo al wandelend, fietsend, autorijdend op reis. Voor mij steken het wandelen en het varend vervoer er dan met kop en schouders boven uit. 

Leren voor mijn vaarbewijs
Dit jaar heeft met name het varen mijn aandacht. Eindelijk ben ik begonnen aan mijn vaarbewijs. Trouw leer ik geregeld een stuk theorie en vergroot zo stap voor stap mijn kennis. Zodat als ik er klaar voor ben examen kan gaan doen. Grootse plannen hebben al jaren rond gedobberd in mijn hoofd. Nu is het dan tijd om deze zo stap voor stap te gaan verwezenlijken. Eerst vaarbewijs 1 halen en dan vaarbewijs 2. Goed leren zeilen en zo in staat zijn een grote boot te besturen lijkt mij helemaal het einde.

Waar deze route voor mij eindigt?
Dat weet ik nooit precies vooraf. Het is bij mij altijd kijken hoever ik kan komen en hoe ik ergens zo goed mogelijk in kan worden. Hierbij heb ik ondertussen geleerd me niet te vergelijken met anderen. Wat me steeds beter afgaat. Ik spiegel mezelf dus aan wie ik eerder was. Gedreven ben ik zeker en gemotiveerd ook als ik iets wil. Ik ga er vol voor.  

Wat wil jij al jaren gaan doen? 
In tijden dat er veel veranderingen zijn, zoals nu, kan het lastig zijn toch stappen te zetten in de richting die jij voor ogen hebt. Vaak heb je een duwtje in de rug nodig om de eerste stap te zetten. Die geef ik je graag. Zodat je op ontspannen wijze en gesterkt in je besluit de stappen zet die voor jou belangrijk zijn. 

Er is altijd meer mogelijk dan je denkt. Zet de verandering nu in gang. Neem contact op: www.kailosinzichten.nl/contact

0 thoughts on “Welke reiswijze vind jij fijn?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: