We zijn hier allemaal met een reden

Het is in een enorme kathedraal; de muren, pilaren en plafond volledig bedekt met schilderingen vol bladgoud. Reusachtige beelden en schilderijen, gouden kandelaren en ornamenten, de zaal gevuld met mensen in uitgaanskledij. Het orkest komt op. The Orchestra of the Age of Enlightenment. Zoals altijd bij klassieke concerten zijn alle orkestleden in het zwart gekleed. En zoals altijd maken alle bezoekers zich op voor een stemmig concert. Ietwat afwezig afwachtend, om zich heen kijkend om te zien en gezien te worden, of met de gedachten ver buiten deze prachtige kathedraal, terwijl het geroezemoes verstomt.

De bijna gelaten sfeer verandert binnen een paar tellen als het orkest begint te spelen. Niets is stemmig of ingetogen; het is alsof er een wervelstorm door de kathedraal gaat. The Orchestra of the Age of Enlightenment laat zien, horen en vooral voelen waar het bij muziek om gaat. Het swingt, het borrelt en bruist. De energie golft door de kathedraal en klotst tegen de muren terug; er is niemand die niet wordt gegrepen door wat hier gebeurt. Werkelijk iedereen zit rechtop, met grote ogen en ingehouden adem en laat zich meevoeren in deze anderhalf uur durende golfbeweging. Het is magisch.

Ik was erbij toen dit gebeurde. En ik heb me op dat moment meer dan ooit gerealiseerd wat energie, enthousiasme, vakmanschap en gedrevenheid teweeg kan brengen. Hoe je mensen daarmee kunt raken en in vervoering brengen. Hoe je mensen iets mee kan geven waar ze jaren later nog over praten. Hoe je mensen kunt meenemen naar iets groters, iets dat veel verder reikt dan het eigen aardse bestaan.

Dat is wat we hier te doen hebben, elk op onze eigen manier. Dat is in elk geval mijn overtuiging. Dat is waarom ik doe wat ik doe.

De Visiegraaf
Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf. Ik maak socialmediavideo’s met ondernemers die de wereld een beetje beter en mooier willen maken. Korte, krachtige kennisvideo’s waarin jij als ondernemer anderen inspireert, motiveert en adviseert. Elke eerste maandag van de maand geef ik van 12.30 tot 13.00 uur een gratis online Lunch & Learn sessie onder de noemer: Laat zien waar je voor staat! Je bent van harte welkom om aan te sluiten. https://www.devisiegraaf.nl/lunch-learn/

1 thought on “We zijn hier allemaal met een reden”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: