Wat voor landschapstype ben jij?

Als jij de drang voelt om naar buiten te gaan, welke omgeving zoek je dan het liefste op? Houd je van boswandelingen, het strand, de weidse polders, het merengebied, de duinen, de hei of de dynamiek van de stad?

Zorgt die omgeving er ook voor dat je lekker ontspant? Iedereen heeft wel een bepaalde landschapsvoorkeur en je zult deze vraag direct kunnen beantwoorden. Maar realiseer jij je ook hoe helend het is en waarom jouw landschapsvoorkeur ervoor kan zorgen dat jij nog veel effectiever bent?

Pas toen ik ging wonen en studeren in Amsterdam, merkte ik hoezeer ik het strand en de zee miste. Ik ben opgegroeid in Castricum aan Zee en bracht veel vrije tijd door in de duinen en op het strand. Ondanks dat ik houd van de dynamiek van de stad en de smeltkroes van mensen en culturen, kom ik er niet echt tot rust. Lange tijd heb ik me te weinig gerealiseerd hoe helend het strand voor mij werkt. Als ik een periode te druk ben of te veel in mijn hoofd zit, rijd ik naar zee. Zodra ik het duin oversteek, de zee ruik en naar de horizon tuur, voel ik mijn hele lijf landen en in de ruststand komen. Ongeacht het weer en het seizoen.

Het bos
Tijdens meditaties en visualisaties ben ik telkens verward, want vrijwel altijd brengt de stem van een geleide meditatie je naar een bos. Ik weet niet waarom, maar dat valt me echt op. Mij lukt dat niet. Ik kom echt nooit terecht in een bos, maar altijd op een strand of in de duinen. Vaak zorgde dit ervoor dat ik niet goed in een meditatie kwam, omdat ik blijkbaar niet braaf deed wat de stem mij opdroeg. Inmiddels heb ik geleerd om het woord ‘bos’ te negeren en lekker verder te zweven over mijn strand.

Zintuigen
Zowel tijdens meditaties en visualisaties (aan zee), als wanneer ik echt op het strand ben, staan al mijn zintuigen open en ben ik volledig geïnspireerd. Dat maakt mij bijzonder effectief. Als het me niet lukt om een goede tekst op papier te krijgen, bewaar ik het schrijfonderwerp voor het moment dat ik weer aan zee ben. Dan is het namelijk zo gepiept. Om die reden wist ik, toen ik twee jaar geleden mijn eigen bedrijf startte, dat ik coachsessies en workshops aan zee wilde geven. Ook mijn coachees en workshopdeelnemers zie ik aan zee veranderen. Ze komen uit hun hoofd, uit de rat race en landen rustig op het strand of in de strandtent met een latte macchiato of een verse muntthee. Die landing en innerlijke rust zijn helend en zorgen voor een bijzondere verbinding met je hart.

Aan zee werken is helend, mindful en enorm effectief!

Landen
En ik weet zeker dat het voor jou ook zo werkt. Als de bos-, hei- en poldertypes bij mij aan zee al helemaal landen, hoe effectief zullen ze dan zijn in hun eigen energetische veld? Maak er gebruik van, om je werk te doen op die plek waar jij het liefste bent of om spontaan erheen te gaan als je voelt dat je het even nodig hebt. Want het werkt. Altijd.

Schrijfschool
Wil jij schrijven vanuit je hart? Om jezelf en je bedrijf op authentieke, begrijpelijke en toegankelijke wijze te etaleren? Om daar woorden aan te geven, zodat het klopt bij wie jij bent, bij jouw gave? Kom dan naar een schrijftraining. Een cadeautje aan jezelf. Jouw teksten gaan voor je werken. 

0 thoughts on “Wat voor landschapstype ben jij?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: