Wat biedt een online coachingprogramma?

Dat is toch duidelijk?!’ Ik weet precies hoe ik het hebben wil. ‘Waarom snapt hij me niet?’ Na enkele botsingen en oplopende frustratie, moet ik toegeven dat ik toch echt een andere taal moet leren spreken om helder te maken welke functionaliteiten ik nodig heb voor mijn online wandelroute. Het uitzoeken en vormgeven van een passende online coachingstool voor mijn online coachtraject blijkt een hele klus. 

Mijn vertrekpunt
Sinds januari 2019 zet ik stappen in het ontwikkelen van een online coachtraject. Aanleiding is mijn wens om meer mensen bewustzijn bij te brengen over hoe zij in hun leven en werk staan. Om van daaruit, van binnenuit, passende volgende stappen te kunnen zetten. 

Ik werd wakker met de zin ‘Ik ben een wegwijzer naar het Meer van Zelf’
Een aantal jaar geleden volgde ik een zesdaagse opleiding tot wandelcoach. Zes dagen lang oefenden we in het bos en op de hei met verschillende type coachingsgesprekken en -technieken. Wat me het meest is bijgebleven, is het effect van zes dagen lang met zon, regen en wind in de natuur. En hoe klein, smal en benauwd mijn huis voelde bij terugkeer. Ook ’s nachts werkte het effect door. Ik werd wakker met de zin ‘Ik ben een wegwijzer naar het Meer van Zelf’. Deze zin werd een beeld; een mannetje, een weg, een meer, een wegwijzer. En ik ben deze weg gaan volgen. Nieuwsgierig naar waar deze weg toe leidt. 

Ik bewandel de weg van de online coaching
Een hele wandeling en worsteling. De bestemming is helder. Ik sta echter regelmatig stil. Ben in gevecht met laaghangende takken en dicht struikgewas. Raak afgeleid door andere uitzichten. Vrees voor een diep ravijn. Draal vanwege het adembenemende gebergte in de verte. Toch kom ik langzaam en gestaag verder. Ik bewandel de weg van de online coaching. Een online route naar Meer van Zelf leven en werken. 

Mijn wandelpas
Vaak zijn we geneigd om ons leven als effectief, maakbaar, functioneel en resultaatgericht te benaderen. Maar is het dat wel? Is het niet veel meer als een wandeling op wisselend terrein, onder diverse omstandigheden en met onvoorziene gebeurtenissen? Een levensproces? Waarbij het enige waar je nog enigszins invloed op hebt elementen zijn, zoals jouw eigen wandelpas, wat je meeneemt in jouw rugzak, jouw wandelstok, de door jouw gekozen route en richting.  

Je raakt je meer bewust van jouw persoonlijke wegwijzer
Op deze elementen is de online wandelroute naar Meer van Zelf gebaseerd. Een bewustwordingsproces. Stilstaan bij hoe jouw leven tot nu toe is verlopen. Verkennen hoe jij door jouw leven beweegt. Voelen en ervaren wat jouw richting is. Aandacht voor het versterken van jouw mentale kompas en jouw gevoelskompas. Je raakt je meer bewust van jouw persoonlijke wegwijzer. Zo ontwikkel jij jouw persoonlijke routekaart naar Meer van Zelf leven en werken. 

Jouw routekaart naar Meer van Zelf leven en werken
De online wandelroute biedt zes wegwijzers naar Meer van Zelf leven en werken:

  1. Het vertrekpunt
  2. De rugzak
  3. Jouw wandelpas
  4. De rotonde
  5. De wandelstok
  6. De routekaart

Denken, voelen en doen
Je komt tijdens de route verschillende soorten opdrachten tegen die uitnodigen tot denken, voelen en doen. Via ontspanningsoefeningen, visualisatie, ervaringsgerichte opdrachten, reflectievragen en praktische vragen maak je een vertaalslag naar de praktijk. Je doet inzichten en ervaringen op die voorwaardenscheppend zijn om Meer van Zelf te leven en werken. Afgelopen jaar heb ik een aantal proefpersonen bereid gevonden om het offline programma te testen. En geïnventariseerd wat zij verwachten van een online coachtraject.

Doelgroep
De primaire doelgroep van dit online coachtraject zijn mensen die vragen hebben over keuzes in werk en privé, energiemanagement, richting in loopbaan, zingeving, zelfinzicht. 

De wandelstok
Een online programma is, volgens de geïnteresseerde proefpersonen, een manier om:

  • Op een laagdrempelige en flexibele manier een klankbord in te schakelen;
  • Vanuit een ander perspectief bij eigen gedrag en keuzes stil te staan; 
  • Een stok achter de deur om hier op een eigen moment en plek mee aan de slag te gaan. 

Ik verlaat de rotonde
‘Op dit moment voel ik me gesterkt op mijn wandelroute naar Meer van Zelf. Als een wandelaar van de avondvierdaagse aangemoedigd door de omstanders langs de route. Met een gevulde rugzak, een steviger wandelstok en een verlichte pas beweeg ik verder. Vol positieve energie. Geïnspireerd door mijn hulpbronnen. Gevoed door mijn raadgevers. Mijn afslag is helder. Ik verlaat de rotonde.’ 

Deze tekst schreef ik een half jaar geleden, rond oktober 2019. Nog voor het bestaan van het coronavirus. Nu, in maart 2020, hebben deze woorden een heel andere lading. En blijkt de noodzaak van en de behoefte aan online ontwikkeltools groter dan ooit. En dus is het de hoogste tijd om mijn online aanbod in de wereld te zetten.

www.meervanzelf.nl
Wil jij meer zicht op jouw persoonlijke routekaart naar Meer van Zelf leven en Werken? Of informatie over het online coachtraject? Neem dan contact op voor een online kennismakingsgesprek. Momenteel bied ik het online coachtraject tegen sterk gereduceerd tarief aan.

0 thoughts on “Wat biedt een online coachingprogramma?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: