Waar word ik eigenlijk blij van?

Laatst zat ik in het theater, vrouwen links, vrouwen rechts en een enkele man. Voor me stond Yvette van den Berg, storytelling queen en nog zoveel meer. Wat een heerlijke vrouw is dat, daarover later meer. Ik kwam voor succesvol storytelling in het theater, so far so good. Ik zat front row. Met een hoofdpijntje dat me afleidde, ik was wat misselijk en had gespannen schouders. Dat dwong me selectief te zijn in wat ik aanging. Ik hield het klein, kon lastig uitreiken naar al die andere mooie mensen die er ook waren, waarvan een flink aantal bekenden.

Ik wilde zo graag weer dat sprankje inspiratie voelen dat ik op het juiste pad ben, dat ik de goede dingen doe. De waarheid is: er schuurt al tijden iets bij mij. Is dit het nou, word ik hier nu blij van? Ik merk aan mezelf dat ik laag in mijn energie zit en hoog in gewicht. Ik kom lastig in beweging en de beweging (letterlijk en figuurlijk) gaat traag. Gelukkig niet de hele tijd en toch valt het me op.

Zo traag
Ik slik me suf aan supplementen en ook de opwaartse beweging naar beter worden gaat traag. Ik kan me er slecht aan overgeven, aan dat trage. Daardoor duurt het waarschijnlijk al een tijd. Wat een innerlijke strijd voer ik met mezelf, geen wonder dat ik zo moe ben en dat het langzaam gaat.

Nog leuker dan wat ik nu doe
Believe me, ik heb leuk werk en leuke klanten, ik schreef notabene een heel boek over dat wat ik leuk vind en goed kan. En alles in mij laat me ook zien: Judith, er zijn dingen voor jou te doen die nog leuker zijn dan wat je nu doet. Waarin je die spark weer vindt, dat vuur laat oplaaien en daarmee weer lekkerder in je vel gaat zitten.

Die blijheid
Yvette liet het mooi aan me zien. Ze stond midden in haar vuur te doen waar ze goed in is en waar ze blij van wordt. Of nee, ze doet waar ze blij van wordt en daar mochten wij bij zijn. Die blijheid, vanuit je kracht je ding doen, dat wil ik ook. Oh, dat verlangen in mij is zo groot en ik kijk al tijden naar dat verlangen en durf die keuze niet te maken. Ik loop te piekeren. Zonde van mijn tijd.

Waar word ik eigenlijk blij van en hoe kan ik daar meer van maken? Ik houd enorm van trainingen geven, leergierige mensen leren over e-mailmarketing, Mailchimp, hun bedrijf beter runnen en lekkerder in hun vel zitten. De afgelopen week maakte ik een deal met een trainingsbureau; ik ga trainingen Mailchimp voor ze geven. Dat is een mooi begin.

Een setje geven
Ik word blij van mensen een setje geven. Ze in de spiegel laten kijken waardoor ze bewuster een keuze kunnen maken. Vorige week heb ik nog iemand een mooie stap verder geholpen, daar wil ik meer van. Dat deed Yvette me ook voor; ze heeft de gave te kunnen kijken naar de laag onder de oppervlakte, ze ziet het verlangen dat iemand heeft en brengt dat in het licht. Dat wil ik dus ook!

Zingen
Ik houd van zingen, mijn stem laten horen. Gisteren zongen we ook samen, oh, wat houd ik daarvan. Dit jaar wil ik nog op minimaal vier momenten zingen met een groep. Gewoon omdat mijn energie daarvan omhoog gaat.

Energie
Ik houd van werken met de energie. Alles is energie en daar kun je mee spelen. Uiteraard met respect en als het me gevraagd wordt. Ik ben een kanaal en er kan door mij heen allerlei moois plaatsvinden. Dat kanaal in mij wil ik meer ruimte geven.

La vie virtueel
Kortom, dit theaterbezoek heeft me weer bewust gemaakt van mijn eigen sprankeling en verlangens. Mag ik jou ermee aansteken? Neem een kijkje op mijn website, ik ben er voor je.

0 thoughts on “Waar word ik eigenlijk blij van?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: