Volle maan van 24 juli 2021 – Doorbreek de dagelijkse sleur

Wat is er mooier dan laat op de avond, als het nog warm en broeierig is, een wandeling te maken. Als je mazzel hebt is er een briesje wind waardoor het wat aan het afkoelen is. In de zomer blijf ik het liefst tot heel laat buiten. Een wandeling maken, als de maan vol is, in de maneschijn vind ik dan erg prettig. De volle maanenergie is ook beter voelbaar buiten. Elke volle maan is als een natuurlijke spagaat, een tegenstelling die iets innerlijk verduidelijkt. Het pad dat je loopt is zo innerlijk en uiterlijk verlicht door de maan. Zo is de maan zichtbaar en voelbaar.

Als je je ogen omhoog richt naar de hemel is het dan niet wonderlijk? De grote hoeveelheid sterren die je ziet. Er zijn er duizenden zichtbaar als je in een minder goed kunstmatig verlicht gebied bent. Want helaas is er door ons kunstlicht steeds minder zicht op de sterren aan de hemel. De maan is eigenlijk altijd wel zichtbaar. Waar je ook bent: midden in het Westland, in het centrum van de stad of op een tropisch eiland. Bij volle maan wordt alles verlicht, hierdoor ziet de wereld er anders uit dan overdag.

Gedachtes en emoties zijn op de achtergrond aanwezig
Vaak gaat het ook zo met onze gedachtes en emoties. Overdag zijn ze er wel, maar meestal op de achtergrond en niet zo erg aanwezig. In de avond en nacht worden ze intenser, meer aanwezig en groter. Net of ze meer ruimte innemen. Een wandeling maken is een prima hulpmiddel om dat waar je mee bezig bent op z’n plek te leggen, te herschikken. Er ontstaat als het ware ruimte door beweging.

De tegenstelling tussen zon in Leeuw en maan in Waterman
Tijdens het wandelen laat je makkelijker los wat er niet meer toe doet. Hierdoor ontstaat er overzicht zodat je na het wandelen kunt zien wat je overhebt en er echt toe doet voor jou. De zon en maan staan (met volle maan) in een lijn. Niet samen naast elkaar, maar juist tegenover elkaar. Er is een tegenstelling.

Zon in Leeuw:

 • Het op je eigen manier doen
 • De leiding nemen, bepalen
 • Doen wat jij graag wilt zonder rekening te houden met een ander
 • Genieten van wat er nu is, overvloed
 • Eruit halen wat erin zit
 • Een hand toesteken op jouw manier

Maan in Waterman:

 • Eigenzinnig
 • Gericht op de ander in de vorm van vriendschap of relatie
 • Meer behoefte aan bewegingsruimte, het anders dan anders willen, uit de sleur breken.
 • Het ieder op geheel eigen manier en wijze laten doen
 • Iedereen in zijn waarde laten
 • Waarde hechten aan vriendschappen, hoe verschillend ook
 • Samenwerken op gelijkwaardige basis

Beperkingen worden zichtbaarder
Met de huidige volle maan speelt wat goed is voor het individu en wat voor de groep. En er spelen door de planeten nog andere aspecten mee; deze zorgen ook voor hobbels en kuilen terwijl er relaties en verbintenissen ontstaan en voortgezet worden. Beperkingen worden zichtbaarder, zowel op kleine als grote schaal. Wat nogal in het gedrang kan komen met de behoefte tot groeien (Jupiter in Vissen retrograde) en om te reizen.

Lastig om je te laten zien
Daarnaast is er nog veel leed op individueel niveau (Cheiron in Ram retrograde): er niet mogen zijn zoals je bent, je daardoor lastig aan de wereld durven tonen en laten zien. Dit alles werkt nu nog grotendeels innerlijk uit. Terwijl het algehele bewustzijn hierin groeit en steeds voelbaarder wordt (Saturnus in Waterman en Neptunus in Vissen, beide retrograde), ontbreekt het nog aan het zichtbaar worden hiervan.

Doe eens iets anders
In deze periode is er volop onrust om ons heen, wat ongetwijfeld op ons allemaal zijn weerslag heeft. Bijtanken is dan nodig. Doe dat op de voor jou wenselijke manier. Wandel, ga op vakantie en geef jezelf de tijd om ruimte te maken voor niks. Doorbreek de dagelijkse sleur en doe eens wat anders dan anders. Bepaal zelf wat dat is. Iets nieuws doen of ondernemen kan hierbij veel opleveren om te verfrissen, in actie te komen. Doe het anders zodat het wel spannend is maar gewenst blijft. Feest, maak contact en verbind je. Laat je dagelijkse leven los en neem de tijd om er gewoon te zijn op jouw manier.

Verbondenheid is nu belangrijk
Verbinden met jezelf is heel belangrijk momenteel. Daarnaast is contact hebben en maken met gelijkgestemden, geestverwanten en vrienden en groepen waar je iets mee deelt van belang. Verbondenheid is belangrijk. Richt je op waar je oké mee bent. Laat los wat je niet meer wilt en waar je geen plezier (meer) aan beleeft. Geef aandacht aan wat je wilt en koester wat je verder wilt laten groeien.

Verheldering
Lijkt het net of je steeds de verkeerde dingen aantrekt en tot groei laat komen? Krijg je maar niet helder wat je nou eigenlijk wilt? Ik breng graag verheldering, zodat je daarna zelf en vol vertrouwen de juiste stappen zet. Meer weten? Neem dan contact op: kailosinzichten@gmail.com

0 thoughts on “Volle maan van 24 juli 2021 – Doorbreek de dagelijkse sleur”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: