Snelle methode om je oude patronen te doorbreken

De spanning stapelt zich steeds verder op in haar lijf. Vermoeid kijkt ze naar het beeldscherm, het kost haar vandaag zoveel moeite om geconcentreerd haar taken te voldoen. Gisteravond is het zelfs zo laat geworden om alles naar verwachting af te ronden. Geeuwend zit ze nu aan het bureau en ze checkt of ze een pauze kan nemen. Haar maag rommelt en verschrikt ziet ze dat het al 13 uur is geweest. Ze besluit een hulpbron in te schakelen.

We zijn al lange tijd goede vriendinnen en ze is op de hoogte van mijn aanvullende 5 stappen coaching. Wat goed van haar dat ze me nu belt. Zij, die lieverd, die altijd klaarstaat voor iedereen, goedlachs en zo hartelijk. Een krachtige, intelligente dame die altijd alles tot in de puntjes verzorgd heeft. Zo’n schat waar iedereen welkom is en die je helpt waar nodig. Met deze nieuwe methode coach ik haar snel en doelgericht. Het is wat improviseren, want we hebben geen Zoom-afspraak gepland. Zodoende doen we het per telefoon; we Facetimen en appen. 

Haar perfectionisme geeft de nodige stress
Ze hoeft het issue niet eens met mij te delen, dat is een keuze. Toch neemt ze mij in vertrouwen. Ze vertelt dat ze haar verantwoording voor het werk, privé, haar lijf, haar gezondheid, haar sociale contacten, de kinderen zo compleet mogelijk wil verzorgen. Haar perfectionisme zit in de weg waardoor 24 uur op de dag duidelijk te kort is en voor de nodige stress zorgt.

5 stappen methode
Om nu echt het werkelijke probleem te identificeren, kiest ze één kleur uit de 19 kleuren, die voor haar gevoel staat voor waar zij nu mee zit of waar ze innerlijk mee worstelt. Even twijfelt ze, de eerste stap en uitleg komen direct binnen in dit Colournostics proces, waar NLP met kleur gecombineerd is om direct veranderingen van gevoel en gedachten om te zetten in positieve acties. Haar hart, haar gevoel is meteen geraakt. De bijbehorende zinnen resoneren en even vraagt ze zich af hoe dit mogelijk is.

Patronen doorbreken
Met geduld en wat gerichte vragen maakt zij zelf in korte tijd een transformatie en voelt ze zich erna beter. Door de korte visualisatie die de sessie van negatief naar positief ombuigt, kijkt ze met een frisse blik naar hoe het ook anders kan. Grenzen kunnen aangeven en vaker nee zeggen, zodat ze ook meer tijd voor haar zelf neemt, is voor haar een waardevol inzicht. Haar kompas bijstellen en iedere keer een stap in de juiste richting om de innerlijke kalmte te bewaren, geloven dat er oplossingen zijn voor dit terugkerende patroon.

Ik coach haar met deze doorbrekende methode, zij schrijft haar bevindingen en activerende zinnen zelf op. Ook met de kleurkaarten van de laatste drie stappen kan zij de gekozen kleuren dagelijks versterken door deze te gaan dragen. Of met een bos bloemen voor zichzelf, of een gekleurd kaarsje; iets waarmee zij deze kleuren en de bijbehorende eigenschappen verankert.

Meteen resultaat
’s Avonds neem ik natuurlijk nog even contact met haar op, geïnteresseerd hoe het met haar gaat en hoe ze zich diezelfde middag nog voelde. Ze neemt op, ik hoor werkelijk de badkraan op de achtergrond voluit stromen. Ze heeft op tijd het werk afgesloten en kiest nu voor een warm bad met lavendelolie. Ze is zo toe aan de weldaad van het zachte heldere water, om zich volledig in onder te dompelen. Ze zegt: “vanaf nu ga ik vaker lief zijn voor mijzelf.” En ze schrijft me later het volgende:

‘In het begin een ontlading van verdriet, pijn en onzekerheid die geleidelijk overstroomde in liefde en warmte voor mijzelf. De volgende dag voelde ik mij als herboren. Wat ik vooral fijn vind aan de wijze van coaching, is dat het direct toepasbaar is op de situatie hoe ik mij op dat moment voel. Ik ervoer dat het negatieve werd omgebogen naar positiviteit. Echt resultaatgericht; ik vond het zeer waardevol en lees het inzicht dagelijks terug.’

Kies vandaag nog voor jezelf
Wij vrouwen zijn ontzettend goed in multitasking en in deze snelle en competitieve 24/7 maatschappij, waarbij alles op topniveau ervoor zorgt dat we ook aan die eisen willen voldoen, lopen we groot gevaar dat de stress die ons lichaam ervaart zich omzet in meerdere gezondheidskwalen: pijn in je hoofd, nek en schouders, maar ook het gevecht met de weegschaal en strenge diëten is ons niet vreemd. Om meer vrouwen te helpen met eerder inzicht in gedrag en oude patronen te krijgen – en daarbij met kleur te coachen – werk ik met deze 5 stappen methode en kunnen we samen online heel snel en gericht positieve verandering ervaren.

Ben je nieuwsgierig wat een sessie voor jou kan betekenen? Mail mij vandaag nog en samen plannen we een Zoomsessie in: contact.inmocasa@gmail.com.

2 thoughts on “Snelle methode om je oude patronen te doorbreken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: