Reflectief schrijven geeft rust

Innerlijke rust… dat is op dit moment nodig. De herfst is volop aanwezig en als het je lukt om het ritme van de natuur te volgen, dan voel je zelf ook wel dat het de bedoeling is dat je meer naar binnen keert en je terugtrekt. Pas dan kun je dingen gaan loslaten of vrijgeven. Net zoals de bomen hun blaadjes loslaten. En weet je wat jou ontzettend goed door de herfst heen kan helpen? Schrijven! Reflectief schrijven noem ik dat.

Je kunt er ook voor kiezen om door te denderen, om te blijven doen wat je altijd doet, om in de zesde versnelling te blijven stuiteren, maar dan zul je zien dat je tegen de tijd dat het kerstmis is, volledig bent opgebrand. Dus luister naar je lijf, volg het ritme van de natuur, zeg ‘nee’ tegen mensen en activiteiten, kies voor jouw eigen proces. Al is het maar een paar weken. Je knapt er echt van op.

Hoe doe je dat dan, reflectief schrijven?
Het is fijn om wat kaders te hebben. Daarom geef ik je in mijn online training (kan dus lekker in je pyjama, in bed of op de bank) hulpbronnen hoe je vanuit het niets kunt starten met schrijven. Je ontdekt door de gerichte schrijfoefeningen wat er onbewust in jou leeft. In deze training ontdek je dat schrijven een uitlaatklep kan zijn, want het is meditatief en fijn om te doen.

Stukken helen
Het is belangrijk dat je alles wat er in je opkomt direct opschrijft. Dus niet nadenken. Ook leer je om boeiende verhalen te schrijven over ogenschijnlijke simpele, alledaagse onderwerpen. Gisteren vertelde een deelnemer van deze training nog dat zij door de pantoum (een van de schrijfopdrachten in de training) een heel oud stuk heeft geheeld. En dat luchtte zo op, ze kijkt nu op een hele andere manier, zonder pijn en wrok, terug op die traumatische herinneringen.

Je schrijft alles lekker van je af
Doordat jij verbinding maakt met jezelf, met je hart, zorg je ook nog eens heel goed voor jezelf. Reflectief schrijven lucht echt op, je schrijft alles lekker van je af. Dat geeft rust en je krijgt zelfs meer overzicht in de wirwar van emoties en gedachten. Je leert jezelf beter begrijpen en creëert daardoor nieuwe inzichten. Dan lukt het veel gemakkelijker om bepaalde zaken los te laten of vrij te geven. Dát is namelijk de bedoeling van de herfst.

In jouw tempo
De training reflectief schrijven bestaat uit vier lessen en kun je volgen in jouw eigen tempo. Koop een mooi schrijfboekje voor jezelf en geniet van jouw schrijfmomenten en jouw proces. Met een latte macchiato, kop thee, warme choco of goed glas wijn en je pen in de aanslag voel jij de rust indalen in je lijf. Meld je hier aan.

0 thoughts on “Reflectief schrijven geeft rust”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: