Piekerend kom je nergens

Het begint geregeld op het zelfde punt als van waar je begon. Zo was het voor mij ook al tijden. Ik was bezig, maar had niet het gevoel vooruit te komen. Kilometers heb ik afgepiekerd. Dat hoorde echt bij me. 

Mijn gedachten gaan rond en rond, steeds in dezelfde cirkels. Wat nu als ik…, o, ja morgen moet ik nog….. Zo kan ik mezelf en met name mijn eigen hoofd constant gaande houden. Bezig ja, dat ben ik zeker, maar vooruit brengt het me niet. Als je al mijn piekeringen achter elkaar legt, kom je toch een heel eind Europa door. Terwijl ik in werkelijkheid met mijn lichaam geen kilometer afleg. Dol op reizen als ik ben mis ik zo toch wel een hele hoop. Het brengt niet wat ik voor ogen heb en het maakt me onrustig. Ik wil het graag zo goed mogelijk doen. Piekerend blijf ik in beweging en neem een besluit.

Piekeren kost veel energie
Dit wil ik niet langer. Liever ga ik echt reizen of nog wat kilometers maken om kennis en kunde te vergaren in plaats van almaar rond en rond te blijven cirkelen in steeds dezelfde cirkel. Het kost me ook enorm veel energie. Minder wordt het niet; eerder meer. Het is net een berg die maar groter en groter wordt. 

Er kwam nooit een einde aan
Na het zelf te hebben geprobeerd op te lossen met een kwartier per dag, verplicht piekeren, werd het al een stuk rustiger in mijn hoofd. Ook geregeld mediteren was echt een uitkomst. Maar af en toe ging de piekertrein dan toch weer aan de boemel. En vooral de hoeveelheid energie die piekeren me kostte, begon me op te vallen. Er kwam nooit een einde aan. Het was een onderdeel van mijn leven geworden, maar dat had ik soms niet door.

Spirituele NLP
Totdat ik kennismaakte met NLP. De opleiding Spirituele NLP volgde ik bij Joost van der Leij, daarna kon ik als practitioner aan de slag. Joost liet mij inzien dat je hier bent om bewust te genieten en je onderbewuste aan het werk te laten gaan met een groot aantal andere zaken. Dit ging ik in de praktijk brengen, wat bij mij resulteerde in weinig tot niet meer piekeren, woelen en ronddraaien in dezelfde cirkel.                                 

Hypnose, hypnotherapie en NLP
Vanaf dat moment werd ik gegrepen door alles wat met hypnose en hypnotherapie, NLP en alles wat er mee van doen had. Ik struikelde bijna letterlijk over alles. Net als dat je een  blauwe auto koopt en opeens zie je overal blauwe auto’s. Een jaar startte ik een opleiding voor Hypnotherapie en toen stopte het piekeren helemaal. Ik kwam erachter dat het me niets bracht en opleverde.

Die ontspannende energie
Het mooiste is…. mocht mijn brein toch weer op de piekertrein willen stappen en beginnen met mekkeren en zeuren, dan breng ik mezelf in die ontspannende energie, die opleverende staat die hypnose heet. Even in het zonnetje zitten brengt me al een fijn en prettig gevoel. Dan kan ik zonder piekeren en twijfel weer mijn dag aan.

Ben jij klaar met het piekeren, maar raak je uit jezelf niet uitgepiekerd? Ik help je graag om jouw piekerknop uit te zetten, zodat je veel rustiger en ontspannen je dag aankan. Lijkt dit je wat? Neem dan contact met me op.

2 thoughts on “Piekerend kom je nergens”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: