Perfectie is een leugen

Het lijkt wel een hype: alles moet perfect zijn. Van je trouwdag tot je bulletjournal, van de inrichting van je huis tot je make-up, je kleding en je huisdier. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een reclame die jou de perfecte oplossing biedt voor welk probleem je ook hebt.

Maar perfectie is een leugen. Het suggereert dat iets of iemand volledig foutloos kan zijn – en zo zit de wereld eenvoudigweg niet in elkaar. Wat voor jou perfect is, is dat voor mij totaal niet, en omgekeerd. 

Wat ik ooit hoorde: perfectie is niet geloofwaardig. En dat is precies wat ik erop tegen heb. Het is te mooi om waar te zijn. Het is ook niet aantrekkelijk, vind ik. De charme van een mens zit hem juist in de imperfecties. Dat maakt dat je zelf toegeeflijk wordt. Iemand die niet perfect is, is benaderbaar en toegankelijk. We voelen vaak opluchting als we zien dat een ander niet perfect is, want het bevrijdt ons van de druk om ook perfect te zijn.

Vergeet perfectie. Wees echt, wees jezelf. Dan ben je zo oneindig veel leuker!

Socialmediavideo’s
Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf. Ik maak socialmediavideo’s met ondernemers die de wereld een beetje beter en mooier willen maken. Korte, krachtige kennisvideo’s waarin jij als ondernemer anderen inspireert, motiveert en adviseert. 

Elke eerste maandag van de maand (en in mei is dat vanwege mijn eigen vakantie op maandag 10 mei) geef ik van 12.30 tot 13.00 uur een gratis online Lunch & Learn sessie onder de noemer: Laat zien waar je voor staat! Je bent van harte welkom om aan te sluiten. https://www.devisiegraaf.nl/lunch-learn/

0 thoughts on “Perfectie is een leugen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: