Wel eens gehoord van de rechtenvrije audio- en muziekbibliotheek?

Tegenwoordig, met social media, en de vrijheden die sommige mensen denken te hebben, wordt er heel veel nagemaakt, gekopieerd en zelfs letterlijk gebruikt. Maar vandaag de dag bestaat er nog steeds zoiets als copyright. Er zijn mensen die denken dat als ze iets op Facebook vinden, dat dit dan algemeen gebruikt mag worden en dat kan natuurlijk niet. Als creator geef je wel je copyrights op, zodra je het op Facebook plaatst, maar het betekent niet dat iemand het dan zomaar als eigen mag gaan gebruiken. Daarom is het super belangrijk om goed te weten wat wel mag en wat niet mag, want zodra je iets gebruikt van iemand en die persoon komt daarachter, dan kan dat vervelende gevolgen hebben.

Rechtenvrije afbeeldingen en muziek gebruiken
Om jezelf als ondernemer te beschermen, is het belangrijk dat je gebruikmaakt van rechtenvrije afbeeldingen en muziek in je video’s. Zo voorkom je onverwachte hoge schadeclaims. Er zijn verschillende platformen die je de beschikking geven over rechtenvrije media. Voordat je hiervan gebruik maakt, dien je wel eerst goed de licentierechten te lezen. Soms moet je namelijk nog de maker vermelden in je post. Op Facebook mag je bijvoorbeeld wel de muziek van Facebook gebruiken, maar de video alleen op Facebook posten. Hoe je de Facebook muziekbibliotheek kunt gebruiken voor je video’s kun je hier lezen.

De YouTube muziekbibliotheek
Heb je een YouTube kanaal dan heb je de audiobibliotheek van YouTube vast wel al gezien. Je vindt hem via het dashboard van je Youtube Studio. Het voordeel van deze muziek is dat je het in al je video’s mag gebruiken. Iedere maand wordt er weer nieuwe muziek toegevoegd. Naast muziek vind je er ook Stings. Dit zijn korte muziekfragmenten, die je kunt gebruiken als intro muziek voor je video’s en podcasts. Ben je een creatieve video aan het maken, dan zijn de geluidseffecten ook erg cool om te gebruiken. Bijvoorbeeld als iemand aan het typen is bijvoorbeeld. Je kunt gebruik maken van speciale filters en zelfs je favorieten aanmerken met een ster. Dat scheelt je heel veel speurwerk als je weer op zoek bent naar dat ene geluidsfragment.

In onderstaande video laat ik je in vogelvlucht zien waar je het allemaal kunt vinden. En als je daar toch bent, abonneer je dan op mijn kanaal. Binnenkort start de video challenge: ‘De transformatie van pijn naar plezier’. Wil je daar de aanleiding voor weten? Lees dan dit artikel op Blogzinnig: No pain, no glory.

0 thoughts on “Wel eens gehoord van de rechtenvrije audio- en muziekbibliotheek?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: