Openstaan voor een andere toekomst

Deze week voelt de winkelsluiting zo definitief, het afscheid van de personeelsleden, de administratieve beslommering, mijn verantwoordelijkheidsgevoel om het voor iedereen goed af te sluiten. Aan alles voel ik het verlangen om nu voor mijzelf te kiezen.

Met een lach en een traan
Opeens is het de harde werkelijkheid. In het geheel niet onverwachts, want ik kwam vorig jaar tot dit besluit. Vanaf die tijd had ik een plan van aanpak, maar door de coronacrisis valt het zwaarder dan gedacht. Mijn emoties schieten alle kanten op, waardoor er dagelijks een huilbui voorbij komt, van die korte waarbij ik soms ook kan lachen door de tranen heen. 

Hulp vragen en ontvangen
De vele vaste trouwe klanten, vriendinnen en kennissen bieden een helpende hand. Het doet mij goed en deze keer vraag ik en omarm ik de geboden hulp. Door de verkopen via de facebookpagina mogen de klanten nog even in de hal de laatste Inmocasa-items ophalen en zo krijgt zelfs de inboedel een nieuw onderkomen. Die blijde gezichten als ze de tassen openmaken, geven mij een tevreden gevoel, het stelt mij gerust.

Na 15 jaar ‘aan’ staan voelt de vrijheid nu als de eerste warme lentezon die mij uitnodigt om eens te pauzeren om van die zonnestralen te genieten, terwijl ik in gedachten nog zo veel ‘to do’ lijstjes afwerk. 

Grenzen stellen
Als zelfstandig ondernemer weet je vaak niet hoeveel je werkt omdat je ook zoveel tussendoor doet. Even een reactie op een vraag via de online pagina’s of nog even snel een mail beantwoorden, terwijl je ondertussen de was in de droger stopt. De klant is koning en zo vergeet je steeds vaker je rust in te plannen, waardoor lichamelijke klachten al snel de eerste signalen zijn dat je leven verre weg van in balans is. 

Juist in deze tijd waarin er zoveel zelfstandige ondernemers onder druk staan, is het enorm belangrijk om duidelijk je grenzen te bewaken. Zodat je jouw vrije dagen echt voor jezelf, je gezin en partner bewaart, gevuld met aandacht voor elkaar. 

Mijn advies: kiezen voor me-time
Jarenlang was ik zelf een echte workaholic, die ook nog eens streefde naar hoogstaande perfectie. Door een depressie na de traumatische ervaring van mijn ongeval en de blijvende fysieke beperking had ik alle reden om te ontdekken hoe ik als ondernemer wel de juiste koers kon varen. Met een persoonlijke retreatreis ervaarde ik hoe je verandering doorzet. Vanaf die tijd was iedere stap er één, hoe klein ook, een stap in de goede richting. Zo sta ik nu open voor een andere toekomst.

Met meerdere opleidingen kreeg ik weer zelfvertrouwen, waarbij kleurcoaching ook de deur open heeft gezet naar vrijer ondernemen. Nu ondersteun ik vrouwen met inzicht in geconditioneerd gedrag, zodat ze bewuster kiezen voor me-time. 

Gedragsverandering met een nieuwe coachingtool
Door bewuster te zijn van je kleurkeuze in je kleding, kan je jezelf heel eenvoudig helpen met het dragen van en vooral afwisselen van je kleuren. Als je dit al hebt ervaren, is het een fijne wijze om je gedrag positief te beïnvloeden en je persoonlijke doelen te bereiken. Begin februari startte ik met een aanvullende opleiding: Colournostics. Het is een nieuwe tool waarin kleur met NLP wordt gecombineerd. Hiermee ondersteun ik jou in 5 stappen met positieve gedragsverandering. De kleurkaarten die jij kiest geven jouw innerlijk proces weer, de kleuren communiceren met jouw onbewuste en door de stappen te volgen, kies jij zelf voor verbetering. Altijd voorwaarts met een goede dosis zelfzorg.

Aanbod coaching
Kleur heeft zoveel meer invloed dan je denkt. En om ook jou te helpen met deze nieuwe coachmethode nodig ik jou uit voor een eerste gratis sessie. Deze kan één op één of online, net waar jij behoefte aan hebt. Mail mij via contact.inmocasa@gmail.com dan plannen we samen een afspraak. 

5 thoughts on “Openstaan voor een andere toekomst”
    1. Lieve vriendin, geraakt door jou verhaal. De opsomming van die 15 jaar dat jij Inmocasa mocht runnen. Niet alleen jij moet iedereen missen.
      Wij, zij missen jou ook! Top vakvrouw in hart en nieren die nu haar andere kleurige reis mag reizen.
      En we wensen jou veel succes toe, geniet vooral lieve Moontje.

  1. Wat een mooie en moedige stappen ben je aan het zetten. Na 15 jaar op een vaste plek ondernemen komt nu de vrijheid om te ondernemen waar jij wilt. Zo gaaf en ook zo eng, dat begrijp ik helemaal. En het mag er allemaal zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: