Mijn geheim voor een opgeruimd leven: rommelen

Neem jij weleens een mini-retreat om jezelf te verwennen? Een kleine time out voor jezelf? Hoe heerlijk is dat? Ergens een mooie plek voor jezelf met een bordje op de buitenkant van je leven met: Ik ben er even niet! Voorbij hectiek, jakkeren en die hele gekke affirmatie van druk, druk, druk.

Vinden wat ik niet zocht
Als kind kon ik uren scharrelen in en rondom het huis. Ik zie nog regelmatig het beeld op mijn netvlies van een mollig peutertje op blote voetjes op het grindpad rondom ons huis. Balans vinden als natuurlijk proces. Vinden wat ik niet zocht en vol verwondering de wereld ontdekken in en om het ouderlijk huis. Van onbevangen alleen spelen met een vriendje in de vorm van een muisje met drie pootjes tot het ontdekken van mijn ruimte bij anderen.

Het leven ont-dekken, mijn belevingswereld helemaal alleen, maar ook die van mijn omgeving. En hoewel ik dat laatste reuze interessant vond, liep het meestal niet goed af. Zo speelde ik circus met mijn grote broer en viel van grote hoogte, met een hersenschudding tot gevolg. Ook het leren fietsen met mijn oudste zus eindigde met een valpartij in het glas waardoor ik in het ziekenhuis belandde.

Ik denk met veel warmte aan die tijd, maar realiseer me ook dat scharrelen in mijn eigen tempo misschien wel het veiligst was.

Het leven zet me stil
De afgelopen jaren ben ik, net als iedereen, steeds een beetje stilgezet door het leven. Niets ernstigs, maar wel even stilstaan. En dat heeft me veel gebracht. Stilstaan om weer te scharrelen in de oneindige ruimte van mezelf. De ruimte van het huis-, tuin- en keukenleven en nog veel meer wat er op onbewust niveau speelt en verschoven wil worden. Wat mag ik nu ontdekken, zoals ik als kind deed in mijn eigen volwassen groei en ontwikkeling? Waar mag ik bij stilstaan? Alsof mijn ziel een beetje zendtijd wil. Wil aangeven dat alles er al is en dat het in mijn tempo kan, op mijn eigen wijze. Mijn eigen goeroe zijn in plaats van die waar ik naar opkijk. Mijn meesterschap.

Mijn inzicht kwam tijdens een Masterclass 
Tijdens een masterclass schrijven waar we de schone vraag kregen ‘Wat doe jij het liefst ter ontspanning?’ was ik verrast door mijn eigen antwoord, namelijk: rommelen!

Rommelen
De boel veranderen, andersom
Lekker licht, fijn voelend
Rommelen
Alles is er al, alleen anders en fijner maken
Hoe fijn is dat?
De boel veranderen, andersom
Rommelen

En dan ineens herken ik de heilzame invloed van rommelen
Ik realiseer me dat ik rommelen als mini-retreat gebruik. Wat ik het liefste deed als kind gebruik ik nu om mijn leven steeds te verfijnen. Mijn verlangen het mooier te kleuren doe ik als eerste door mijn eigen omgeving schoon te maken. Opruimen voor een opgeruimd gemoed. Een frisse start op een nieuw niveau. Ik knap ervan op als ik een poosjes mag rommelen. De bloemen ververs alsof ik mijn gedachten geur geef. Kussens opschudden alsof ik mijn gevoelens lucht geef. Gedachten de ruimte geven door boeken te verplaatsen, op kleuren schik, zodat mijn mondhoeken gaan krullen en ik er weer schik in heb.

Alles zien met de verwondering van een kind,
met de wijsheid van een volwassene.

Ik verover mijn binnenwereld heel praktisch
Het scharrelen, en daardoor mijn buitenwereld ontdekken, is nu opgewaardeerd naar rommelen en mijn binnenwereld veroveren. De stilte zoeken en stilleventjes maken d.m.v. verhalen, kleur, schoonheid (letterlijk en figuurlijk). Het verplaatsen van energie geeft me ruimte om mijn plek in te nemen en het fijn te maken in mijn leven van alledag. Het maakt dat ik inspireer met kleine dingen naar een groots leven. Mijn energie voelen en de ruimte geven maakt dat ik ruimte inneem. Dat ik mijn bedoeling leef op mijn eigen wijze. Het voelt goed! Rommelen als mini-retreat, het is de ultieme manier van ont-spannen.

Durf jij de uitdaging aan?
En ik ervaar het nog sterker bij de wisselingen van de seizoenen. Dan neem ik ook langer en meer bewust de tijd en het geeft me zo ontzettend veel rust en eigenaarschap over mijn tijd. Ik plan het in en maak gebruik van de verdiepende kleurentaal. Probeer de komende  maand eens een mini-retreat. Het hoeft niet groots, maar wel verfijnd. Voel de energie maar, voel hoe fijn het is. 
Te spannend? Te weinig focus of gewoon liever even gluren bij de buren? Hoe doen anderen dat en liever samen? Dan heb ik een waanzinnig goed idee voor je voor jouw verlangen. Check  HIER in en geniet van inspiratie van samen en verander je leven in kleurrijk leven.

0 thoughts on “Mijn geheim voor een opgeruimd leven: rommelen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: