Mercurius retrograde – Elke keer anders

Misschien voel je het al of heb je het al gemerkt. Indirect word ik er ook altijd mee geconfronteerd, door iemand die ik ken of waar ik contact mee maak. Elke keer gaat het om hetzelfde… En toch is het telkens anders. Een ander thema, andere uitwerking. Vaak ben ik verrast over de uitwerking, wat deze planeet in gang zet en vooral hoe groot de uitwerking soms is: files, openbaar vervoer verstoringen, mensen die elkaar niet begrijpen. 

Retrograde Mercurius
Ik heb het over de retrograde Mercurius. Elk jaar hebben we hier gemiddeld drie keer mee van doen. Het is een periode die van alles inwrijft en masseert waar nog extra op gelet mag worden. Processen die door herhaling en alles wat niet lekker loopt kunnen veranderen. Veel van wat er daadwerkelijk misgaat, is vermoedelijk op te vangen door goed te luisteren en vragen te stellen.

Mijn horoscoop
Dat opmerken van wat er gaande is met Mercurius is te herleiden naar mijn horoscoop. Daarin staat letterlijk dat ik dat soort dingen kan oppakken en aanvoelen. Dat geeft zeker herkenning, omdat er bij mij een stand in mijn horoscoop staat die dezelfde uitwerking heeft als een retrograde Mercurius. Hierdoor heb ik heel goed leren omgaan met een storende, complexe en bemoeilijkte communicatie. Dit vang ik zelf in ieder geval op door terugkoppeling te geven. Door middel van herhalen van een vraag of een extra vraag te stellen. Zo filter ik de meeste communicatievalkuilen eruit. Natuurlijk kan ik het ook een keer mis hebben en dan kan het ook goed fout gaan. Gelukkig gebeurt dat bijna niet meer.

Van 30 januari tot en met 21 februari
Dit jaar is de eerste retrograde Mercurius van 30 januari tot en met 21 februari terug aan het lopen (retrograde). In deze periode wordt een bepaald thema extra beïnvloed.

Wat kun je ervan merken?
Komende periode kan er meer aandacht uitgaan naar relaties en wat daarin te verbeteren is. Begrijp je elkaar, en nog belangrijker, versta je elkaar echt in de relatie? Zit het wel snor of is er iets dat schuurt, schuift en niet klopt waardoor er irritaties ontstaan? Ben je er wel voor elkaar als er een crisis is, of geef je niet thuis? Is dit bewust of onbewust? Zoek de intensiteit en verdieping op. Als het onbewust is, is er geen opzet in het spel en kan je de ander niet kwalijk nemen dat hij/zij niet thuis geeft. Wanneer je een brug kan slaan, kan de lucht opklaren. Werk eraan als je merkt dat op communicatiegebied dingen scheef gaan lopen doordat je elkaar niet begrijpt of aanvoelt.

Elke keer een ander gebied
Zo raakt de planeet Mercurius elke keer weer een ander gebied aan dat extra aandacht mag krijgen. Natuurlijk is dit voor iedereen vooraf ook persoonlijk te berekenen, maar de uiteindelijke uitwerking is ook voor mij als astroloog toch altijd nog een verrassing. Wel is het zo dat als ik je horoscoop ken, ik kan inspelen op de tendensen die ik aflees uit jouw horoscoop. Zo kan ik een vrij nauwkeurig beeld afgeven.

Wanneer loopt Mercurius weer retrograde in 2021?
De volgende twee keren dit jaar dat Mercurius retrograde loopt zijn:

  • 29 mei – 23 juni 2021: deze houdt zich bezig met jezelf neerzetten, hobby’s maar ook kinderen en je geliefden;
  • 27 september – 19 oktober 2021: dan is het algemene thema normen, waarden, je basis, talenten die niet benut worden en financiën.

Negatief of positief
Een retrograde Mercurius is niet altijd per definitie iets negatiefs of positiefs. Zelf ervaar ik het altijd als momenten dat er extra aandacht voor een bepaald gebied gevonden moet worden. Doen we dat niet, dan kan het scheef gaan en niet zo’n beetje ook. Waarbij het elkaar niet begrijpen, miscommunicatie, misgrijpen en de perikelen in handel en verkeer onmiskenbaar aanwezig kunnen zijn.

Meer weten?
Ben jij nieuwsgierig geworden wat Mercurius voor jou persoonlijk kan brengen in 2021? Neem dan contact op met: kailosinzichten@gmail.com. Hierbij kijk ik naar de thema’s die in jouw horoscoop in de spotlight worden gezet.

3 thoughts on “Mercurius retrograde – Elke keer anders”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: