Meer licht voor iedereen

Wat ik voor de wereld wens is dat wij, de mensen, na deze coronacrisis zijn wakker geschud. Dat we allemaal voortvarend te werk gaan om te zorgen dat we het behoud van de aarde waarborgen. Dat we anders gaan leven, meer bewuster, meer met en voor elkaar.

Dat we elkaar de helpende hand reiken als de ander dat zo nodig heeft. Dat die kilte eruit gaat en dat we de moeite nemen om elkaar echt te leren kennen. Dat we moeite doen om de ander echt te zien, zonder aannames en vooroordelen, zodat we ook elkaars wereld echt zien.

De overheid
Als we dat allemaal doen, want bij de overheid werken ook gewoon mensen, dan kunnen de overheden zich meer toeleggen op wat er nodig is voor het behoud van de wereld. En wat wij kunnen doen, als land, en ons kunnen afvragen, is: Wat helpt er écht? 

Voor de wereld
Het is op zich een ontzettend moeilijk te beantwoorden vraag, vind ik. Want er zijn zo veel dingen die ik de wereld wens, die ik alle mensen wens: meer inzicht, luisteren naar je intuïtie, naar je hart, meer je zintuigen op scherp zetten, zodat we in staat zijn om als onderdeel van het geheel, van de wereld, dit soort serieuze dreigingen tegen te gaan. Dat we handelen naar ons onschuldige zijn waarmee we allemaal worden geboren. Dat we geen carrières voorop stellen, gedreven door angst handelen, of juist niet handelen. Laten we ons richten op en naar het licht. Dat laatste is eigenlijk wat ik iedereen wens: meer licht.

Licht
In al haar vormen
Ze is zo mooi
Ze is licht
Vederlicht
Ze is prachtig
En heeft een adembenemend aura
Ze geeft ook licht
Dat heet verlichting
En ja, soms gaat het aan
En soms ook uit
Hoe fijn is het, dat licht
Ik dompel me er graag in onder
Licht verwarmt mij
Iedere straal omringt mij
Het verlicht mijn ziel
Het roert mijn innerlijk licht
Zonder licht is mijn bestaan duister
Duisternis kan alleen bestaan zonder licht
Wees het licht
Geef het licht
Gun het iedereen
Jouw warme innerlijk licht

Joke Brons, april 2020

8 thoughts on “Meer licht voor iedereen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: