Luister ik naar mijn demonen of naar de tomtom van mijn ziel?

Ik heb een consult geboekt bij een collega. Zo’n type tinkerbell van begin twintig die alle wijsheid in pacht denkt te hebben. Altijd vrolijk, prachtig om te zien, alles lijkt te kloppen en het geluk lacht haar toe. Onderweg ernaartoe merk ik deze stiekeme gedachte al, want ik weet beter. Ik werk met haar samen op andere levels dus we weten wel wat van elkaars ‘demonen’. Want ja, ook zij wordt niet zonder kleerscheuren groot.

Maar goed, ik zit dus in de auto en heb die gedachtes omdat ik weet dat ik iets aan wil gaan waar ik voor wegloop. Ik neig niet te willen luisteren naar de stem van mijn hart. De tomtom van mijn ziel hoort regelmatig ‘keer om, u heeft de verkeerde afslag genomen’.  En daardoor ga ik weer in oud gedrag waarop ik ga oordelen om mijzelf te beschermen. 

Zielsverwantschap
En dan ben ik op de locatie aangekomen. Tinkerbell doet de deur open als haar prachtige natuurlijk zelf en ik weet direct waarom ik er ben. Zielsverwantschap. Elkaar ontmoeten en weten dat dit geen toeval is. Dat leeftijd niet belangrijk is en we ervan genieten om elkaar te ondersteunen vanuit ons vakgebied waar we kunnen. Ik vertel dan ook direct waar ik momenteel tegenaan loop en we gaan samen op ontdekkingsreis. 

Gedachtenkracht
Tijdens het consult reageert mijn lijf regelmatig met een reactie uit angst. Ik voel de onrust, overzie het grotere geheel niet en verdwaal weer in mijn gedachten. De kracht van het denken wint weer van de stem in mijn hart. Steeds weer keer ik terug naar mijn ademhaling en voel ik waarom ik dit doe en bovenal waarom dit gebeurt.

En dan blijk ik ook mens te zijn. Want dit gedrag komt omdat ik weer een grote keus heb gemaakt en mijn werk nog meer vanuit mijn essentie mag gaan doen. Het onbekende vind ik zo spannend dat ik steeds wil vluchten in andere zaken om dit maar te ontwijken.

Wie wil je zijn?
We werken het uit en de essentie van mijn gedrag wordt zichtbaar. Ik weet waar het om gaat en hoe ik ermee om mag gaan. Dat de spanning voor het onbekende er mag zijn. Maar dat je het allemaal stap voor stap doet en je zult ontdekken dat je het echt allemaal kan. Je dromen kunnen waar worden.

Spring!
Dan heb ik een netwerkbijeenkomst en ontvang ik een cadeau van één van de andere onderneemsters. Een zwemband omdat ze in mij gelooft en mij zo helpt om te springen. Niet meer weglopen, maar neus dichtknijpen en in het diepe springen. Ik weet nu dat ik zal blijven drijven en verder mag varen op de koers die mijn hart wil. Ik luister weer naar de tomtom van mijn ziel en ga terug naar het pad dat ik dien te lopen. 

Sprankelsessie
Wil jij ook luisteren naar de tomtom van je ziel? Vraag dan hier een gratis online sprankelsessie aan en we kunnen samen gaan kijken hoe edelstenen je hierbij tot ondersteuning kunnen zijn.

0 thoughts on “Luister ik naar mijn demonen of naar de tomtom van mijn ziel?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: