Je mist heel veel als je altijd bereikbaar bent

Mijn man houdt niet écht van langeafstandwandelen, berghutten met vreemde mensen en van slapen in een tent. Ik juist wel en zoek daarom mijn passie – trektochten in de Europese wildernis – zelf op en ben er heel gelukkig mee. Vanaf half maart 2020 veranderde in de wereld alles. Behalve (reis)beperkingen betekende het ook bezinning en nieuwe mogelijkheden. Ik boekte voor ons een eenvoudig wikkelhuisje in het hart van Drenthe, midden in de bossen. En hoewel een Fins zomerhuisje voor mijn man al jaren een dierbare plek is, was dit wel een andere uitdaging. En voor mij? Een heerlijke outdoor-uitstap en een welkome reset. Back to basics en even helemaal buiten bereik.

Radio Sterrenwacht
De stilte was er, op de hardwerkende spechten en andere vogels na. Tijdens ons verblijf mochten onze mobieltjes niet aanstaan – dat was strikt verboden wegens belangrijke radioschotels dichtbij ons verblijf. Die waren gericht op het ontvangen van signalen van buitenaardse leven. Echt, ik verzin het niet.

Behalve eindeloos turen naar de natuur om me heen en de sterren aan de Drentse hemel, las ik het boek van Tijn Touber (Time Bender) over het universele spel sinds begin van alle tijden. Over buitenaardse dimensies, de goede bedoeling (!) van alle ellende op Aarde en de rol van ons allemaal daarin… Een bijzonder boek. En tegelijk zat ik aardig dichtbij de enorme schotels, buiten alle bereik.

Het leven met de basics bracht rust
Ons verblijf was een eenvoudige Wikkelhouse waar we water uit de grond pompten, eigen vuur maakten, eenvoudig konden koken op de houtkachel of met gasbrander, de koffie zetten met Handpresso. Juist in deze eenvoudige handelingen schuilt de schoonheid van eenvoud in het leven. Wanneer je met eenvoud bezig bent, kunt je je niet tegelijk bekommeren over allerlei persoonlijk problemen. Het leven met de basics houdt je bezig en brengt alles tot de essentie terug.

De dagen op ons groene, stille en vredige stekkie bracht ik urenlang zittend op de houten veranda door. Turend in de verte en het kleine stilleven voor ons huisje aanschouwend: de bosmuis en de groene rups. Ik luisterde naar het bos en de wind in de bomen. Ik had geen luxe nodig, alles was er. We maakten wandelkilometers, voerden diepe gesprekken en deelden liefde in een stille, zachte en groene knuffel van het bos vol met leven. Onder de maon en de sterren, de hete zunne overdag en de duizend dauwdruppels in de vroege ochtend. 

Het ontwaken van de heide
Op dag 2, rond half zes scheen de zon door de glazen wand. We hadden allebei het gevoel dat in alle vroegte avontuur te beleven was. Met een lichte weerstand kropen we ons nest uit. Kleren aan, koffie mee. Hup, naar buiten in de dauw. Er was een concert van vroege vogels, er was geen mens te zien. De zon achter de bosrand in vuur en vlam. Dauwdruppels in de honderden spinnenwebben. Mistbanken boven de vennen. Groenstreepkikkers luidruchtig maar onbeweeglijk in het water. Het ontwaken van de heide. Één kilometer van ons huisje ontdekten we een vers wolvenspoor.

Terug naar onze ware natuur
Ik wilde nergens en met niemand anders zijn deze serene ochtend. Heerlijk in de wildernis, buiten bereik. Zielsgelukkig, vervuld van liefde, stilte, schoonheid en bewondering. De wolf hebben we niet ontmoet, maar de sporen en het logboek van de boswachter bevestigden onze sporenwaarneming. Deze dagen en nachten hebben ons werkelijk gereset en ons teruggebracht tot onze ware natuur, met enorme waardering voor alles wat leeft, voor alles wat er is, het hele universum. Het besef dat ik daar wel degelijk deel vanuit maak gaf een gevoel van diepe verbondenheid en vertrouwen.

Puur waarnemen met al je zintuigen kan alleen offline, 
zonder de vervuiling van de digitale wereld 
die ons leven ongemerkt steeds makkelijker en dieper 
binnenkruipt.

Buiten bereik zijn opent je zintuigen
Volkomen vrij, tevreden en gelukkig op de eenvoudige veranda, op zoek naar de melkweg. Veilig binnen – luisterend naar de dikke regendruppels op de laatste avond. Heerlijk in ons coconnetje en tegelijk verbonden met het universum. Buiten bereik zijn is zo slecht nog niet. Dat zouden meer mensen moeten doen. Gek dat we zo bang voor offline zijn geworden, onzeker door het gevoel om iets te missen. Je mist juist heel erg veel als je steeds bereikbaar wilt zijn. Puur waarnemen met al je zintuigen kan alleen offline, zonder de vervuiling van de digitale wereld die ons leven ongemerkt steeds makkelijker en dieper binnenkruipt.

Betoverd – klaar voor een nieuw avontuur
Misschien raad je het al: mijn man werd betoverd. Hij heeft een nieuwe, ruimere rugzak gekocht en als je dit leest zijn we samen op pad van het ene ‘buitenbereik-stekkie’ naar het andere. En nee, natuurlijk gaat niet alles zoals gepland; vorig jaar was er ook van alles anders dan verwacht. Avontuur betekent ook letterlijk: vreemde of onverwachte gebeurtenissen beleven. En dat maakt het juist zo mooi. We zijn vrij, hebben niet veel nodig en zijn even buiten bereik.

Heb jij ook behoefte aan een échte reset met langdurig effect?
Wil je minder drukte, keuzestress en chaos in je dagen en juist meer eenvoud, trager tempo en de stilte in jezelf hervinden? Wil je nu eens écht dingen anders aanpakken om vaker te kunnen genieten van de essentie in het leven? Ingewikkeld is het niet, en ik weet hoe. Ik laat je graag ervaren hoe je binnen enkele weken al het verschil echt merkt. Natuurlijk in Evenwicht zorgt voor een reset voor je mind, rust voor je lichaam en een boost voor je dromen. Ik neem de eerste stappen graag met je door in een vrijblijvend Sign of Selflove-adviesgesprek, en help je met alle liefde verder. Gun jij het jezelf?

P.S. Zin in Stilte – SAVE THE DATE! 
Het is weer tijd om samen te vertragen en stil op pad te gaan, je zintuigen openen en je laten verrassen door de natuur. Deze keer doen we na de Zin in Stilte -wandeling ook iets heel moois in de natuur… Daar volgende week meer over! Max 8 deelnemers mogen met mij mee de bossen in… dus save the date: zaterdag 22 mei 2021. Meer info & details volgen!

0 thoughts on “Je mist heel veel als je altijd bereikbaar bent”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: