Je boek lanceren in coronatijd

De lancering van een boek gaat meestal gepaard met een feestje. ‘Een soort bruiloftsgevoel’ zei een van mijn klanten vorig jaar. Maanden van tevoren wordt er een geschikte locatie gezocht, de catering geregeld, een persbericht verstuurd, gasten uitgenodigd, een programma in elkaar gedraaid, enz. Maar dat gaat nu niet in coronatijd. Toch lanceerden deze drie auteurs afgelopen maand gewoon hun boek.

Geen weg meer terug – Roos Hanemaaijer
Het was nu de tijd. Zo simpel is het. De roman ‘Geen weg meer terug’ van mijn klant Roos Hanemaaijer redigeerde ik twee jaar geleden. Hierna volgde een lange zoektocht naar een geschikte uitgever. Toen ze die in 2019 eindelijk vond, nam het proces van uitgeven natuurlijk nog wat tijd in beslag. Roos liet zich niet langer tegenhouden door de coronacrisis en bracht haar boek afgelopen maand gewoon op de markt. Met een online boekpresentatie op haar verjaardag en een signeersessie bij Boekiemet, de boekhandel bij haar in de buurt. Haar boek is te koop bij Droomvallei Uitgeverij en op bol.com. Ik schreef deze recensie over het boek:

Dit boek geeft zo veel inzicht en begrip voor iemand met dwangmatige perfectionisme. Als lezer kruip je in het hoofd van hoofdpersoon Anna. Stukje bij beetje ga je haar gedachten volgen en al haar belemmerende overtuigingen waarin ze verstrikt raakt. Ze wil zo graag voldoen aan het perfecte plaatje. Deze roman raakte mij enorm, niet door de herkenning, maar doordat ik steeds beter begreep hoe het in iemands brein kan werken. Dat je hier nooit een oordeel over mag vormen, want aan de buitenkant zie je het niet en begrijp je niet waarom iemand doet zoals hij/zij doet. Een prachtig boek dat je in een adem uitleest.

Mantra Coloring Book – Maureen Hennep
Al jaren coach ik mijn creatieve klant Maureen Hennep. Zij is zo ontzettend artistiek bekwaam dat het voor mij een cadeautje is om haar ontwerpen van korte teksten te voorzien en haar gedichten en verhalen te redigeren. Telkens heeft ze weer een nieuwe creatieve uitspatting, zo ook het Mantra Coloring Book. Wat was ik blij dat ze een uitgever vond.

Sinds een paar weken is dit unieke tekenboek, voorzien van meditaties en zingevende tips, te koop. Juist in coronatijd is dit boek een mindfulle verademing om volledig tot jezelf en tot rust te komen. Het Mantra Coloring Book is te koop bij Droomvallei Uitgeverij. En bekijk ook eens de website van deze creatieve therapeut die de mooiste dingen voor jou kan ontwerpen.

Kleuren van geluk – Anne-Lies Smal
Ken je Zij van Bloei al, alias Anne-Lies Smal, dé kleurcoach van Nederland? In de jaren dat ik haar coach heb ik ongelooflijk veel geleerd over de taal van kleur. De psychologische betekenissen van kleur zijn echt fascinerend en inzichtgevend. Dit boek was een co-creatie tussen Anne-Lies, haar vormgever, de Werkwinkel en ikzelf. Wat een fijn proces was het om te zien ontstaan. Onze werknaam was ‘de kleurenbijbel’. En toch was een jaar geleden de tijd nog niet rijp om het boek uit te geven. Ze wilde dat een paar coachees van haar het eerst gingen uitproberen, want het is tevens een werkboek, zodat ze de feedback kon verzamelen. En ze twijfelde nog over het laten uitgeven of zelf uitgeven. Ook wilde ze het op een unieke wijze verpakken.

In coronatijd was het zo ver. Juist nu zoveel mensen wat meer roze kunnen gebruiken, wat zachter zijn voor jezelf. En nu er grote tegenslagen zijn in vele levens. Nu er transformatieprocessen gaan plaatsvinden op de hele wereld. Welke kleuren helpen je daarbij? Lees het in dit verrukkelijke boek van deze voortreffelijke woordtovenares. Kleuren van geluk kun je bestellen op haar website bloei.biz.

0 thoughts on “Je boek lanceren in coronatijd”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: