Ineens had hij een ander

En ik snapte het wel. We waren het contact al een poosje kwijt. Dus als er dan iemand voorbijkomt met wie het klikt en die ook nog erg aantrekkelijk is…. Maar jammer is het wel. Want we hadden het zo leuk samen. Wij hadden ook een onwijs goede klik. Waren helemaal blij met elkaar, zo blij dat we het wel van de daken wilden schreeuwen. En dat deden we dan ook.

Nou ja, schreeuwen deden we niet, maar we lieten het wel weten. We straalden als we het over elkaar hadden, en dat werkte aanstekelijk.

Maar ja, ongemerkt werd dat wat minder, want het leven gaat natuurlijk ook door. Dus je bent druk, er moet altijd van alles, en langzamerhand verwaterde het een beetje. Dachten we wat minder vaak aan hoe leuk het was samen. En gingen we steeds meer ieder onze eigen weg.

En nu is er dus een ander. Ik zie dat daar die klik ook is. Die mooie chemie van elkaar aanvullen, versterken, elkaar naar een hoger plan brengen. Maar dan niet meer met mij. En dat vind ik echt wel jammer. Ik gun hem wat ik nu zie hoor, want er zit echt vuur in, en dat vind ik altijd prachtig om te zien. Maar ja, ik had daar graag aan bijgedragen, was daar graag deelgenoot van geweest in plaats van toeschouwer te zijn van een afstandje.

Hoe had ik dit kunnen voorkomen? Door aandacht te blijven geven natuurlijk. Regelmatig, gewoon zo maar even. Niet te opdringerig, maar met oprechte belangstelling. Af en toe laten zien en laten voelen hoe leuk het is samen, zodat je dat eigenlijk met niemand anders wilt, omdat het vertrouwd is. En dat heeft echt meerwaarde. Dat gaat niet vanzelf, daar moet je wel wat voor doen.

Ben jij wel eens een klant kwijtgeraakt omdat je te weinig in beeld bleef? Omdat je het contact liet verwateren? Er is natuurlijk een heel eenvoudige manier om dat te voorkomen. Door wekelijks een video te plaatsen op social media waarin je laat zien en voelen hoe fijn het is om jou te kennen. Jouw energie te voelen en te weten dat je bij jou aan het goede adres bent. Af en toe eens een linkje naar zo’n video sturen aan een klant van wie je denkt: deze is voor jou! 

Veel moeite hoeft dat niet te kosten, en het voorkomt een pijnlijk gemis….

De Visiegraaf
Ik ben Esther van Berk, de Visiegraaf. Ik maak socialmediavideo’s met ondernemers die de wereld een beetje beter en mooier willen maken. Korte, krachtige kennisvideo’s waarin jij als ondernemer anderen inspireert, motiveert en adviseert. Ik denk graag met jou mee om te kijken hoe we jouw bedrijf aan meer klanten en meer omzet kunnen helpen. Mail me voor een gratis en vrijblijvend online strategie-gesprek. Ik geef je sowieso suggesties voor een succesvolle aanpak. Ik zie je graag!

0 thoughts on “Ineens had hij een ander”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: