Ik kreeg een klap op mijn kop

Gelukkig kan het weer, grotere events met veel enthousiaste mensen in een zaal. De afgelopen tijd ging ik al naar een driedaags event van Eelco de Boer en Dolly Heuveling van Beek en naar een 1-daags event van Veronique Prins. Ik hou van de reuring, van kijken hoe de groep zich gedraagt, van zien hoe de hosts hun publiek vermaken, coachen en verder helpen.

Ik merk dat ik, nog meer dan vóór corona, vooral de toeschouwer ben. Ik kijk naar wat er om me heen gebeurt en ga daar intern mee aan de slag. Ik geniet enorm van de progressie van de hosts. Ik kijk hoe ze omgaan met de vragen uit het publiek, zie hoe kwartjes vallen, er diepgaande transformaties plaatsvinden gewoon voor mijn neus. Zoals gezegd, daar geniet ik enorm van.

Je zaak voor elkaar
Ik sprak Veronique tijdens een van de pauzes. Ik ga met Veronique al een tijd terug; in 2014 zaten we samen bij Vrouw & Passie van Josje Feller waar haar bedrijf Je zaak voor elkaar ontstond. We werkten een tijdje samen, ik voor haar, zij leerde mij over je bedrijf runnen. Daar denk ik met plezier aan terug. Blij was ik dan ook haar te kunnen knuffelen en spreken tijdens haar event.

In de jaren sinds ik mijn bedrijf begon ging ik privé door flink wat stormen. Een scheiding en erna veel moeite om een eigen woonplekje te vinden. Een flink aantal verhuizingen volgde waarvan de laatste veruit de leukste was, samenwonen met mijn lief en onze kinderen. Financieel was het vaak flink gedoe en de laatste twee jaar kwam mijn gezondheid een enorme duit in het zakje doen.

Ik kreeg het flink voor mijn kiezen
Vaak heb ik gespeeld met de balans tussen mezelf stretchen, doen wat er nodig is en mezelf in acht nemen, aardig zijn, herstellen van wat er was. Want ik kreeg het flink voor mijn kiezen. In die balans kwam ik ook de ondernemerslessen tegen die ik onderweg leerde. Iets wat ik steeds hoorde: ‘Kies in eerste instantie voor less is more. Dan kun je je marketing focussen en bouw je van daar verder uit.’

Wat ik deed was het tegenovergestelde
Dus ik voegde steeds kleine producten toe, richtte me op het ontwikkelen van van alles en nog wat. Daarop schreef ik m’n nieuwsbrief, maakte ik de berichten op de socials. Hmmmm en steeds kwam die balansvraag weer terug. Ik was druk met van alles, logisch want ik produceerde me suf. Mijn energie ging daardoor wel alle kanten op en het deed ook iets met hoeveel moeite ik in mijn marketing moest stoppen. Ik raakte gefrustreerd want er ontstond zo weinig en dat mooie traject – waarin ik je alles leer wat ik weet over e-mailmarketing – verstofte, raakte steeds weer op de achtergrond.

Pats!
Ik vroeg aan Veronique welke training van haar het beste bij mij zou passen. En pats daar was ie, de klap op mijn kop. Vanuit alle liefde uitgesproken: “Judith, je gaat nu geen programma bij mij volgen, je weet het al, jouw issue zit niet in meer kennis, je hebt andere dingen te doen die nu belangrijker zijn.” Boos was ik en verdrietig. Ik liep zelfs halverwege het gesprek weg, oeh hij was raak! Gelukkig liep ik ook weer terug en kan onze relatie een stootje hebben.

Eerst het innerlijk werk
Het volgen van een opleiding en de dingen doen die daarbij horen is ‘gemakkelijk’. Je doet wat er moet gebeuren en je probleem is opgelost. Helaas weet ik stiekem ook wel dat dat niet zo werkt. Ik heb eerst wat innerlijk werk te doen, keuzes te maken die gaan over zelfleiderschap. Mijn leven weer in eigen hand nemen, vinden waar mijn vuur is gebleven. Dat vuur opporren en vanuit daar weer verder.

Echte keuzes in de richting van mijn vuur
Wat loop ik daar al een aantal jaar tegenaan te hikken. Mijn hoofd heeft daar een heel verhaal van gemaakt, mijn ego zit flink in de weg, er zijn allerlei beren die uit de bosjes springen. Het is er tijd voor, voor echte keuzes in de richting van mijn vuur.

Wil je meer leren over e-mailmarketing, neem een kijkje op mijn website, ik ben er voor je.

0 thoughts on “Ik kreeg een klap op mijn kop”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: