Hoe heeft ze ontdekt dat een massage belangrijk voor haar is?

Marije komt naar mij toe om wat zakelijke dingen te bespreken én voor een massage. “Een mooie combinatie” zegt ze, en ik ben het met haar eens. Als ze er toch is, wil haar graag kennis laten maken met mijn massages. Ze heeft een volle agenda waarin werk, gezin en mantelzorgen haar tijd goed vullen. De momenten van ontspanning moet ze echt plannen anders schieten die erbij in.

Dynamisch leven
Er zijn gebeurtenissen, zoals een zieke partner, die maken dat ze nogal eens onverwacht in het ziekenhuis belandt voor urgente gezondheidszaken. Dat is emotioneel pittig en kost veel energie en tijd.
Haar werk is succesvol, kost ook veel tijd en ik vraag me weleens af hoe ze dat toch allemaal doet. Ze is een inspirerende vrouw. Haar enthousiasme is groot en ze is veelzijdig en veel aanwezig op social media waar de likes en opdrachten binnenstromen. Ze heeft een dynamisch leven. Dat herken ik.
Ik vind het fijn om haar een massage te geven, om haar in ontspanning te laten zakken en tijd voor zichzelf te geven, liggend op mijn tafel. “Dat kan ik goed gebruiken“ zegt ze zelf ook.

Volledige ontspanning
Als ze gaat liggen slaakt ze een diepe zucht en geeft zichzelf al snel over aan mijn handen en wat er is. Ik voel haar adem van hoog naar laag zakken, van haar keel naar haar buik. Dat is voor mij een teken van overgave, van willen ontvangen. Ik voel ook de ontspanning van haar spieren en haar lijf toenemen en ze geeft zo nu en dan een lichte kreun. De warmte, de muziek en de geur van lavendel maken het allemaal nog gemakkelijker om helemaal te kunnen ontspannen. Mijn handen gaan vloeiend en respectvol over haar body. Het is een mooie massage. Aan het einde masseer ik haar hoofd en gezicht en daarna is het voorbij. Ik laat haar onder een lekkere, warme doek liggen tot ze zelf in beweging komt. Ze slaakt weer een diepe zucht, nu van voldoening! “Heerlijk” zegt ze en dan is het stil om na te genieten.

Goed gevoel
Ze woont 70 km bij mij vandaan en ik adviseer haar om een masseur in haar omgeving te vinden. “Nee” zegt ze resoluut, “ik kom bij jou!” Ik ben verrast en we maken een paar afspraken, dat is wel nodig met de afstand en volle agenda. Elke keer daarna komt ze blij naar me toe. “Heerlijk een hele middag voor mezelf” zegt ze dan, “het autoritje hoort er helemaal bij.” Elke keer is de massage fijn en komt en gaat ze met plezier en een goed gevoel. Dat is belangrijk.

Ontdekking van belang van massage
Inmiddels is het veranderd. De afstand is te groot en er is nog meer tijd nodig voor mantelzorg. Ze gaat iemand dichterbij haar huis vinden. Dat snap ik. Dat is ook helemaal goed. “Maar” zegt ze, “ik heb van jou wel geleerd dat het echt nodig is dat ik mij elke maand laat masseren. Dat is goed voor mij, voor mijn lichaam en voor mijn rust.” We zijn heel blij dat we dat samen hebben bereikt. 
Wij blijven wel in verbinding, het andere zakelijke deel is er ook nog steeds. Dat is fijn!

2 thoughts on “Hoe heeft ze ontdekt dat een massage belangrijk voor haar is?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: