Het gekleurde masker waarmee ze alles weglacht

We zitten aan een zijde van de robuuste eikenhouten tafel. Door haar verzorgde make-up en opvallende aparte sieraden heeft zij de uitstraling van een sterke vrouw die het verleden achter zich heeft gelaten en lijkt ze over te lopen van zelfvertrouwen. De subtiele tonen van de harpmuziek vullen de ruimte. De kleine vlammen van de kaarsjes dansen als het ware mee, er hangt een fijne, ontspannen sfeer in de kleurcoachkamer. We zijn klaar voor een sessie Kompas in Kleur.

Bij een kleurcoachtraject bespreek ik met mijn cliënt de kleuren die ze de laatste 12 maanden heeft gedragen. De uitkomst geeft de juiste informatie en inzichten over haar persoonlijkheid, de emoties tot nu toe in haar dagelijkse leven en de keuzes die ze maakt.

Die donkere periode
Het coachformulier, waarop we aanvinken of zij de kleuren heeft gedragen of juist niet, geeft al snel een goed overzicht. Bij de tijdslijn, het tweede formulier, waar de leeftijd van toen even wordt benoemd, komen ook de kleuren in beeld waar zij mee is gestopt of gestart. Ze heeft bijvoorbeeld de kleur vroeger wel aangehad en vanaf haar twintigste niet meer, of op een bepaalde leeftijd startte ze met heel veel meer kleur. Een soort overcompenseren. Plotseling komt die donkere periode uit haar leven aan de orde.

Veel zachtroze
De kleurenkaartjes raken haar emoties en vertellen het verhaal; alles wat gedeeld wil of kan worden maken we bespreekbaar. Zo start ze direct bij de kern van haar hulpvraag waar ze vandaag de dag, ruim 35 jaar later, tegenaan loopt. Door enkel en alleen vragen te stellen over gedragen kleuren, wanneer nog wel, of ja wel gekocht, maar nooit gedragen. De herinneringen komen in gedachten naar boven. Ze ziet dat ze vanaf die tijd geen donkerblauw meer heeft gedragen en dat ze juist toen startte met heel veel zachtroze.

Harde en koele kleuren
Ze heeft weinig zelfvertrouwen, ook het vertrouwen in het leven kost haar zoveel moeite. Het gesleten verdriet is diep weggestopt, maar ze kiest nu voor harde en koele kleuren, daar bouwt ze op, dat maakt haar vrolijk. Donkerblauw is naar haar mening veel te truttig. En de zwarte kaart is voor haar te somber, ‘te zwaar’ geeft ze aan.

Het gekleurde masker
Heeft het leven haar gekleurd door de strenge opvoeding in het grote gezin? Of voelde zij zich altijd al een buitenbeentje omdat ze anders was? Het pesten van toen heeft haar gevormd tot wie zij nu is. Het gekleurde masker van vandaag waarmee ze alles weglacht en toch is ze verre van gelukkig.

Zelfontwikkeling
Deze colour comfort methode gaat veel verder dan het uiterlijk. Deze coaching helpt jou kleur te geven aan je leven. Het gaat over zelfontwikkeling, over je hart helen en hartverlangens volgen, zodat je oude overtuigingen, oude pijnen en geconditioneerd gedrag mag loslaten. Je stapt zelf met helpende kleuren, focus en bewustwording van de kracht van kleur in jouw tempo naar balans en een oprecht gelukkig leven. 

Voor jezelf of om cadeau te geven
Herken jij je in dit verhaal en ben je nieuwsgierig? Besef je nu meer dan ooit dat alleen jij kan zorgen dat je het leven invulling geeft zoals jij dat het liefst doet? Meld je dan aan voor Kompas in Kleur. Of verras je beste vriendin of collega met een cadeaubon. Wellicht ben jij haar helper op het nieuwe pad. 

5 thoughts on “Het gekleurde masker waarmee ze alles weglacht”
  1. Weer een passend verhaal in deze donkere dagen voor Kerst. Wat kleuren al niet voor je kunnen doen zo bijzonder! ik zelf heb daar ook wel iets mee,sommige dagen draag ik het liefst zwart en dan opeens komt er een leuk blauw pak en daar voel ik mij best lekker in ,zal wat meer kleur gaan dragen dat was een goed advies!

    1. Wat een mooie feedback en dat u het zelfs een beetje oppikt , kleuren geven iets door … Ja we voelen ons prettig of minder fijn bij een bepaalde kleur en zo kunnen we er mee verder onze stemmingen ook soms opdraaien … als ik me beetje minder goed voelt kies ik nu voor roze, terwijl ik totaal niet van deze kleur houd maar door de sessies bij Monique begrijp ik waarom 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: