Het belang van de liefde van onze huisdieren

Als klein kind had ik al een bijzondere band met dieren. Ik praatte met ze en voelde een diepe verbinding. Dat niet iedereen dit heeft, verbaast me. Als twaalfjarige had ik mijn eigen opvangplek voor dieren gecreëerd in een oude volière. Zelf ben ik opgegroeid zonder vader en moeder en heb ik mijn gemis in die tijd gecompenseerd met de liefde van en voor dieren.

Dieren zijn onvoorwaardelijk
Dieren zijn voor ons zulke prachtige spiegels. Wat voor gedrag vertonen ze, welke plek krijgen ze binnen een gezin. Voor kinderen is het heel fijn wanneer er huisdieren zijn. Dieren zijn onvoorwaardelijk, het maakt niet uit hoe je eruit ziet of wie je bent.

Verlaging van stresshormoon
Dieren nemen een energieveld waar en reageren daarop. Wanneer je overprikkeld bent door al de indrukken die je hebt gehad, en je aait je hond, dan verlaagt je stresshormoon cortisol. Hier word je rustiger van en kom je weer meer in contact met jezelf. Wanneer je verdrietig bent, voelt een dier dit. Vaak gaan ze dan juist naar je toe. Ze geven je warmte en verbinding, iets wat we in deze coronatijd extra hard nodig hebben.

Getraumatiseerde dieren
In mijn werk als energetisch therapeut werk ik ook met getraumatiseerde dieren. Of het nu paarden, honden, katten of kooikarpers zijn, het maakt mij niet uit. Dieren hebben ook gevoel en maken soms schokkende dingen mee. Mijn manier van werken is heel divers. Mijn telepathische communicatie, die ik als kind op een heel natuurlijke manier inzette, gebruik ik nog steeds.

Bijzondere ontmoetingen
Ook heb ik veel bijzondere ontmoetingen gehad met dieren. Een reekalfje sprong letterlijk in mijn armen toen ik het gras aan het maaien was. Vanuit een reflex reageerde ik om datgene wat op me af kwam rennen op te vangen in mijn armen. Vol verwondering zag ik dat het een reekalfje was. Later bleek dat de moeder helaas was doodgereden op de doorgaande weg.

Het ene dier is het andere niet
Ieder dier heeft zijn eigen bewustzijn. Het klinkt je misschien vreemd in de oren, maar ook dieren hebben een ziel en een taak. Het is fijn wanneer ze gewaardeerd worden om wie ze zijn. Er zijn helaas ook veel dieren gestrest of afgestompt. Ze hebben aandacht nodig en zoeken echte verbinding. Dit gaat verder dan een bak voer en een snelle wandeling of een gedachteloze aai over de kop. Hoe meer je een dier ziet, hoe meer je jezelf ziet. Het zijn prachtige spiegels.

Honden trekken je in het nu, heel mindful
Ik heb veel honden als trouwe vriend gehad. Verschillende soorten heb ik uit het asiel gehaald. In mijn praktijk hebben ze een grote rol gespeeld in mijn werk met kinderen en jongeren. Een hond trekt je in het nu. Het vraagt nu aandacht of verzorging, het biedt je nu troost of rust. Honden hebben ook humor, ze kunnen gek doen en je aan het lachen maken. Natuurlijk vragen ze ook van je dat je met ze gaat lopen, dit is heel goed om weer te aarden. Het is een goede mindfulness-oefening om met aandacht te lopen. Ook je zintuigen kun je hierbij prikkelen: wat hoor ik, wat zie ik, wat voel ik daarbij? Zo kom je thuis bij jezelf en je hond is hier heel tevreden mee. Je kunt een hoop stress loslaten door je te verbinden met je trouwe vriend. 

Katten vinden het fijn om iets voor jou te doen
Katten zijn eigenzinnige dieren en uiterst gevoelig voor energie. Door hun natuurlijke frequentie zetten ze heel gemakkelijk energie om. Katten gaan op je buik liggen wanneer je buikpijn hebt, ze voelen dit instinctief aan. Ze pakken als het ware een deel van je over, hier hebben ze totaal geen last van. Ze vinden het fijn om iets voor jou te doen. Katten doen geen dingen tegen hun zin, ze lopen dan gewoon weg. Hier kunnen we als mens nog een hoop van leren.

6 Positieve effecten van huisdieren

 1. Verantwoordelijkheidsgevoel
  Huisdieren stimuleren het gevoel van verantwoordelijkheid, er moet immers voor ze gezorgd worden. Ze vragen aandacht in het moment. Dit resulteert er vaak in dat je ook beter voor jezelf gaat zorgen. Het is fijn om te beseffen dat je ertoe doet voor een dier. Hoe meer je het dier ziet, hoe meer je jezelf ziet.
 2. Zelfvertrouwen
  Dieren helpen je om je veilig te voelen. Voor kinderen is dit wat een knuffeldier gedeeltelijk kan doen. Het is een stukje houvast. Voor het dier zorgen en zien dat het goed met hem gaat, geeft zelfvertrouwen.
 3. Onvoorwaardelijke vriend
  Honden of katten zullen je niet pesten of dwarszitten. Ze hebben geen dubbele bodem. Sterker nog: ze zullen hun best doen om je blij en gelukkig te maken. Ze zijn er voor je, reageren op knuffels en willen spelen of lekker tegen je aan liggen. Zo heb je minder gevoelens van eenzaamheid. Dieren troosten zonder goedbedoelde woorden of adviezen.
 4. Verbeterde gezondheid
  Huisdieren helpen bij ontstressen. Uit onderzoek is gebleken dat het aaien van je huisdier ontspannend werkt. Het verlaagt je hartslag en je bloeddruk. Wetenschappers stellen dat kinderen die in hun eerste jaren zijn opgegroeid met een huisdier ongeveer 50% minder kans hebben om een ernstige vorm van allergie op te bouwen. Dat een wandeling met je hond gezond voor je is om diverse redenen is algemeen bekend.
 5. Empathie
  Mensen die een sterke band hebben met hun huisdier(en) hebben meer empathie voor anderen en hun omgeving. Ze voelen goed aan wat ze zelf nodig hebben, maar ook wat de ander nodig heeft. Dit resulteert in een betere balans tussen geven en ontvangen, in het zorgdragen voor elkaar. 
 6. Aarding
  Een huisdier zorgt ervoor dat je in het moment blijft. In het moment vragen ze aandacht. Ze moeten eten of uitgelaten worden. Er is blijdschap in het moment, je komt thuis na een intensieve dag en je hond of kat komt blij naar je toe. Het vraagt aandacht en het geeft aandacht. Zo ben je minder bezig met wat er allemaal is gebeurd door de dag heen. Je bent in het moment. Zo voel je zelf ook beter wat er in jou leeft en blijf je beter verbonden met je eigen behoeften.

Dierendag
Vandaag (4 oktober) is het Dierendag, we denken dan allemaal een beetje extra aan onze dieren. We geven ze wat meer aandacht of wat extra lekkers. Dat is een mooie traditie. Je staat er weer even extra bij stil en voelt wat een dier voor jouw betekent. Het is belangrijk om je te realiseren dat dieren gevoelens hebben. Of het nu een koe, varken, kip of wat anders is. Besef dat ze het verdienen om met respect en liefde behandeld te worden.

Contact
Ik wens je veel plezier met je dier(en). Mocht het bovenstaande vragen bij je oproepen, voel je dan vrij om contact met me op ter nemen. Ik geef je graag advies of antwoord op je vragen. Communiceren op telepathische wijze is voor mij een heel gewone zaak. Of dit nu mens of dier betreft, energie is energie en kent vele vormen.

3 thoughts on “Het belang van de liefde van onze huisdieren”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: