Help, het huis voelt niet goed

Ik ga op bezoek bij een vriendin, ze heeft een nieuw huis gekocht en er is een house warming party. Ik heb er zin in om veel bekenden weer te ontmoeten. Ik rijd de straat in en ik krijg een raar gevoel in mijn buik. Ik kijk om me heen en ik zie dat de huizen hier heel dichtbij elkaar gebouwd zijn, er is weinig algemene ruimte. Zelf houd ik ervan om ruimte om me heen te hebben, ik negeer het gevoel verder en ik parkeer mijn auto.

Met een grote bos bloemen loop ik richting de voordeur van het huis van mijn vriendin. Ze doet de deur op en is heel blij om me te zien, we omhelzen elkaar. Ik geef haar de grote bos bloemen. Ze ruikt aan de rozen en loopt vervolgens de gang in richting de woonkamer. Ik hang mijn jas op aan de kapstok en loop achter mijn vriendin aan. Het is al gezellig druk en ik word meteen aangesproken door bekenden.

Overvallen door moeheid
Na een paar uur gezelligheid stap ik weer mijn auto in. Op het moment dat ik in mijn auto zit, overvalt me een enorme moeheid en een zeer beklemmend gevoel. Oké denk ik, tijd om uit te zoeken waar dit vandaan komt. Op dat moment herinner ik me mijn gevoel toen ik de straat in reed. Ik ga in mijn gedachten terug naar het moment dat ik voor de voordeur sta van mijn vriendin. Welk gevoel heb ik genegeerd toen ik het huis in stapte? Yep, ik voelde alsof ik door een weerstand heen moest lopen, ik kreeg ik knoop in mijn maag en werd een beetje misselijk. Door de gezelligheid had ik dit gevoel helemaal genegeerd. Door er op dat moment geen aandacht aan te besteden, is mijn energieveld leeg gaan lopen. Ik heb mezelf niet beschermd en daardoor ben ik nu heel erg moe.

Weer fris de weg op
Voordat ik wegrijd zorg ik dat ik mijn aura schoonmaak, alle energie stuur ik terug die niet van mij is, alle haakjes die zijn blijven haken ontkoppel ik en ik zet mezelf in een heerlijk energie gevend goud zonlicht. Zo, dat lucht op en ik kan fris de weg op.

In het boekje in mijn hoofd maak ik wel een aantekening: als ik een keer alleen bij mijn vriendin ben, ga ik voelen of het aan het huis ligt of dat het aan de drukte van het feest heeft gelegen.

Herhaling van gevoel
Een paar maanden later ga ik weer bij mijn vriendin op bezoek, lekker thee drinken en bijkletsen. Ik krijg weer dat zelfde als ik de straat inrijd. Wanneer ze de deur opent, zet ik bewust mijn voelsprieten aan om te kunnen voelen wat er aan de hand is. De misselijkheid en het rare gevoel in mijn buik zijn er weer. Oké, er is dus iets niet in orde in het huis.

Tips voor verbetering
Ik vraag aan mijn vriendin of ze het naar haar zin heeft in haar nieuwe huis. Ze geeft aan dat ze heel erg blij is, maar ze slaapt wat minder goed nu ten opzichte van het vorige huis. Ik vertel haar wat ik voelde toen ik binnenkwam. Dat herkent ze ook wel. Ik doorloop samen met haar het huis en kijk en voel waar de energie goed is en waar minder. Ik geef haar wat tips hoe ze de energie kan verbeteren in huis. Volgens haar Chinese elementen staat haar bed niet goed, deze zetten we samen anders neer en ik geef haar wat advies voor de kleuren in haar slaapkamer. 

Een maand later bel ik haar op en het eerste wat ze zegt is: “Oh Melinda, ik slaap heerlijk en ik voel me veel vitaler. Dank je wel.”

Wil je ook advies voor je huis of kantoor hoe je de sfeer, energie kan verbeteren. Neem dan contact met mij op.

0 thoughts on “Help, het huis voelt niet goed”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: