Gratis emoties te koop

Met rode koontjes zit ik in mijn favoriete stoel. Zachtjes tikt de regen tegen de grote ramen. Het uitzicht is minimaal, want de donkere nacht is ons huis binnengeslopen. Alleen de snel verspringende kerstlichtjes zijn in de verte te zien. Bizar vroeg zijn dit jaar de lichtfeestjes in de straten. Wil men de warmte van kerst de huiskamers binnen laten stromen? Het duurt nog een maand! En ik? Ik stel het nog uit.

Ik wacht nog even, omdat de tijd zo snel gaat. Ook even geen doelen dichterbij halen, want dan word ik ook sneller ouder. Even geen verlangens die geduld vragen. Even geen nieuwe ideeën, omdat alles anders loopt. Even alleen ik, de regen en de donkere nacht achter mij. Eventjes aanwezig zijn in het ultieme moment van nu.

Een moment van stilte
Het gaan van het moment van nu heeft ook haar snelheid, want een traditie popt onverwachts op. We hebben het jarenlang gedaan. In december een moment van genieten hoe we op ons leven van het afgelopen jaar terugkijken. We vragen ons dan af:

  • Hebben we onze plannetjes uitgevoerd? 
  • Hebben we groots lief gehad?
  • Hebben we een goede gezondheid gehad? 
  • Hebben we ons grote genieten vormgegeven? 
  • Hebben we bereikt waar we werkelijk naar verlangden?

Ik zeg nu op alles een ja, tegen beter weten in. Op vele momenten in ons leven verliep het dit jaar anders. Bij wie niet in dit corona-jaar? Het ‘hebben’ heeft een andere lading voor mij gekregen, voor mezelf, van ons. Alles waar we diep in onszelf naar verlangen zit al in onszelf. Dus ik zeg ja op de liefde, veiligheid, schuldeloosheid, zekerheid, vertrouwen, vreugde en op de momenten van groots genieten. En jij?

Het kost niets
Wat is dat toch een heerlijk weten. We hebben dus geen extra geld nodig om nog meer mooie emoties te ervaren. Want is dit niet de reden waarom we nog meer geld willen verdienen? Voor het voelen van emoties die al gratis in ons zijn?

Emoties
betaal je
met geld als
je gedachten projecteert op
geldmuntjes

Ik ontdekte het in mijn leven vol met geldzaken. Situaties waarin geld een rol speelt en gekke dingen met mensen doet. Je ontdekt het in mijn boek dat ik heb geschreven. Het manuscript ligt bij de ontwerper. De werktitel heeft zich aangepast naar de boektitel: De illusies van geld. De proeflezers zijn enthousiast. Ik ben blij ermee. 

Als jij me wilt volgen op mijn pad als schrijver, ontvang dan mijn maandelijkse geldbrief, inclusief #geldelfjes. Dat zijn gedichtjes met 11 woorden om de geldwolfjes te redden.

2 thoughts on “Gratis emoties te koop”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: