Een gezonde start van het jaar met een leuke video challenge

Ik ben niet iemand die graag over gevoelens praat. Daarom lees je vaak blogs van mij die straight to the point zijn en je voorzien van alle feiten. Zo ben ik altijd geweest. Collega’s spraken ook wel over mijn procedurele houding en no nonsense mentaliteit. Dus ik dacht, laat ik het nu eens anders doen en een blog schrijven over de impact van corona op mijn jaar en hoe ik hoop dat 2021 gaat zijn.

Hoogsensitiviteit & coronatijdperk
Ik ben hoogsensitief, een eigenschap die misschien niet altijd wordt begrepen, maar door nieuwe onderzoeken en aandacht, steeds belangrijker wordt gevonden. In 2019 mocht ik voor Esther Bergsma, auteur van het boek Het hoogsensitieve brein de boekpresentatie vastleggen. Super tof en dat gaf me gelijk een inkijkje in haar nieuwe boek. De ondertitel van haar boek is: ‘Waarom je een vis niet moet vragen in een boom te klimmen’. Erg toepasselijk, want ik kan heel slecht tegen veranderingen. Het coronavirus kost mij dan ook heel veel energie. Het liefst sluit ik mezelf op, maar dat kan natuurlijk niet.

Lancering Slim Online Video
Begin dit jaar had ik besloten om mijn nieuwe online leerplatform Slim Online Video te lanceren. Ik had er ontzettend veel zin in, maar ten tijde van de aangekondigde lancering ging ook Nederland in lockdown. Dat voelde als een klap in mijn gezicht en het kostte mij zeker een paar weken om hiervan te herstellen. Hoewel ik gewoon door had kunnen gaan met de lancering voelde het voor mij niet goed en besloot ik deze uit te stellen naar mei.

Geen Canada
In juni zouden we drie weken naar Canada gaan om, in mijn beleving, een fantastische rondreis te gaan maken door Oost-Canada en Nova Scotia. Zoals we allemaal weten, ging toen de halve wereld in lockdown en waren we niet welkom in Canada. Dat was een enorme teleurstelling en riep regelmatig bij mij de vraag op: what if…? De vier weken verlof zijn voorbij geschoten en al snel zat ik weer in de sleur van de dag.

Naar Zweden
De uitgestelde vakantie in oktober brachten we kort door met een camper in Zweden. Het enige land waar we toen welkom waren. Ondanks dat we het best wel naar ons zin hebben gehad, hing de donkere wolk van corona nog steeds boven ons hoofd. Iedere avond keken we via de schotel de Nederlandse berichtgeving en braken onze vakantie vroegtijdig af.

Energierovend
Ik heb het afgelopen jaar zo vaak van bestemming gewijzigd, dat heb ik nog niet eerder meegemaakt. Meestal is het eerste land dat in ons opkomt onze vakantiebestemming. Dat schakelen steeds was behoorlijk energierovend.

Familiebezoek en risico’s
Sinds de zomer ben ik niet meer fysiek op bezoek geweest bij mijn moeder. Ik wilde voorkomen dat ik haar misschien ziek zou kunnen maken. Toch besloot ik vlak voor de kerst toch even naar haar toe te gaan. Als verrassing met een mooi kerstboeket. Ik heb het haar overhandigd bij de deur en ben niet mee naar binnen geweest. Hoewel het allemaal wel had gemogen, wilde ik het risico niet nemen. Dat was een behoorlijk emotioneel beladen moment kan ik je vertellen. Het was fijn om haar even te zien en ik ben ook blij dat ik dat toen heb gedaan. Gelukkig kan mijn broertje wel regelmatig bij haar op bezoek. Hij werkt thuis. Ik werk parttime bij de Post met andere collega’s. De rest van de tijd leven mijn man en ik in onze eigen bubbel. 

Lichtpuntjes in 2021
Toen ik besloot om dit blog te schrijven, dacht ik dat er ook lichtpuntjes zouden moeten zijn. Anders wordt het wel een heel beladen stuk. Eén van de sterke eigenschappen van een HSP’er is het doorzettingsvermogen en de wil om nieuwe successen te beleven. Dat heb je ook nodig om vooruit te komen. Het heeft geen zin om in het verleden te blijven hangen.

Afgelopen jaar is een verloren jaar geweest en zijn we vrijwel neutraal doorgekomen. Het is nu weer tijd om vooruit te kijken met nieuwe voornemens en een paar leuke mijlpalen.

Drie mijlpalen voor 2021
Ik heb drie mijlpalen het komende jaar. Zo viert mijn bedrijf Armeedesign in juli haar 10-jarig jubileum, vier ik zelf in augustus mijn 15-jarige huwelijk en zie ik Sara in december. Stuk voor stuk mooie lichtpuntjes om naar uit te kijken.

Natuurlijk wil ik dat Slim Online Video doorgaat met groeien en dat we straks weer kunnen gaan reizen zonder ons zorgen te hoeven maken. Ik heb ontzettend veel zin in 2021. Wat worden jouw lichtpuntjes het komende jaar?

De eerste uitdaging van 2021
2020 was voor jou vast ook wel een raar jaar en heeft er wellicht voor gezorgd dat je extra gemotiveerd aan 2021 bent begonnen. Om je daarbij te helpen heb ik een mooie uitdaging voor je. Van 18 januari t/m 22 januari organiseer ik de Healthy Breakfast Challenge. Een video challenge waarbij ik je uitdaag om een creatieve video te maken van jouw favoriete gezonde ontbijt.

Hoe meer mensen er meedoen, hoe meer lekkere recepten we krijgen om iedere ochtend gezond te beginnen. Je kunt gratis deelnemen en je aanmelden voor de Healthy Breakfast Challenge. Via de online leeromgeving krijg je vijf dagen lang inspiratie om zelf een creatieve video te maken.

0 thoughts on “Een gezonde start van het jaar met een leuke video challenge”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: