Dit geeft rust bij corona én narcist

Ik wil het niet, maar ik ervaar toch onrust door het coronavirus. Door de gesprekken erover, de berichtgeving in alle media. De speciale bulletins op radio en tv. De lege schappen in de supermarkt. En dichter bij huis een condoleance zonder handen geven of knuffelen. Een familiebijeenkomst die is afgezegd. ‘Mijn’ bibliotheek dicht t/m 31 maart, net als de universiteit van mijn dochter. En de steeds meer aangescherpte regels helpen er ook niet bij.

Jezelf versterken
Dit geeft onrust, stress. Merk jij dit ook? En dat bovenop de stress die er al is door narcist(en) in je leven. Daar zit je niet op te wachten. Daarom besteed ik er toch ook een bericht aan. Een bericht gefocust op wat je kunt doen om jezelf te versterken. Om de onrust weg te nemen.

Onrust, stress, het gaat ten koste van je immuunsysteem. Waardoor virussen juist meer kans maken. Je bent vatbaarder. Voor alles eigenlijk, ook voor het gedrag van de narcist. Het is veel lastiger om zakelijk en feitelijk te blijven als je niet goed in je vel zit. De impact is ook veel groter. 

Je immuunsysteem een boost geven
Het is daarom goed om de stress aan te pakken. Te werken aan meer rust in je hoofd, je lijf, je leven. Dat geeft je immuunsysteem en je veerkracht een boost. Wat kun je doen? Maak tijd om te wandelen, te fietsen, te sporten. Of als je thuis moet blijven, beweeg dan bijvoorbeeld door te dansen op je favoriete muziek. Lees een boek. Doe iets creatiefs. Mediteer of doe ontspanningsoefeningen. Daar heb je wellicht nu ook meer tijd voor als je gedwongen thuis zit of werkt. 

Werken aan rust is zo belangrijk. Nu en altijd. Daarom is het een vast onderdeel in mijn coaching en trainingen die ik geef. Met stress in je lijf kom je niet verder. Met rust in je lijf wel. Gelukkig kan veel van mijn begeleiding ook online, gaat het door, wat zowel voor mijn cliënten als mijzelf rust geeft. 

Ontspannen
Veel mensen vinden online niet prettig, maar ik heb er goede ervaringen mee. Cliënten die ermee werken ook. We kunnen elkaar gewoon in de ogen kijken en alles doen wat nodig is in een sessie. En hoeven nu niet bang te zijn elkaar eventueel te besmetten. Dat is gaaf! 

Bij mijn ondersteuning horen ook altijd online oefeningen, zoals ontspanningsoefeningen. Deze stel ik in deze roerige periode ook graag voor jou open. Klik hier om ze te proberen. Kijk welke het beste bij jou past en doe hem zo vaak als je wilt. Doe hem het liefst dagelijks, dan heeft de oefening het meeste effect. Veel plezier ermee. 

0 thoughts on “Dit geeft rust bij corona én narcist”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: