Deze edelsteen helpt tegen klagen en negativiteit

Ik vang een gesprek op tussen twee vriendinnen. Ze zitten lekker samen in het zonnetje wat te drinken. Zomerjurkje aan, zonnebril op. Ik zit het tafeltje ernaast te genieten van het uitzicht. Alleen en helemaal happy. Mensen die voorbij lopen. Een hond die zijn baasje uitlaat. Een moeder met de fiets in de hand met daarin een kind dat heel graag uit het fietszitje wil maar niet mag. Twee jonge meiden lopend met hun telefoon in de hand en lachend iets bekijken op het toestel van de ander. Ik kan daar van genieten. Observeren, blij zijn met mijzelf en het moment waarin ik mij bevind.

Leven in het moment
Ik zie ook de strakblauwe lucht, de zon die schijnt en al die mensen die heerlijk buiten zijn. Maar dan word ik getrokken naar een geïrriteerde stem aan mijn rechterzijde en ben er door afgeleid. Die twee vriendinnen die ik al had gespot beginnen wat luider en geërgerd te praten naar elkaar. Ongewild krijg ik het gesprek mee.
“Ja maar…”
“Had ik maar…”
“Als zij nou niet…”
“Heb ik geen zin in.”
“Hier heb ik zo de balen van.”
“Waarom moet het nu altijd zo?”
“Ben hier zo klaar mee.”
“Ze bekijken het maar.”

Wat korte fragmenten waar het gesprek over gaat. Een klaagzang aan onderwerpen komt er voorbij. Het verbaast, vermaakt en irriteert me. En ja, dat laatste zegt iets over mij, want ik ben ook maar een mens en klaag natuurlijk zelf ook wel eens. Maar het is niet iets waar ik blij van word en mij lekker bij voel. Dus ik kies er bewust voor om te letten op wat ik wil uitdragen, met welk gevoel ik mij wil verbinden. Dat is dus niet met gemopper en negativiteit.

Dus mijn vraag aan jou is: ben jij een mopperkont?
En als je dat van jezelf vindt, waarom vind je dat? Ik ben van mening dat mopperen echt wel eens lekker kan zijn en zelfs leuk. Even jezelf horen vertellen wat er allemaal niet naar wens is. Vervolgens kan ik er heel hard om lachen. Want er is iemand die dit kan veranderen, en dat ben ik zelf! Ik kies er zelf voor met welke woorden en welk gevoel ik mij wil verbinden. Niemand anders maakt die keus.

Gele calciet
Maar ook ik heb momenten dat ik dat lastiger vind. En dan verbind ik mij met gele calciet. Deze edelsteen fleurt mij al op met zijn zonnige kleur. Maar ook met zijn vrolijke en fijne energie. Een energie die je vreugde geeft, je eigenwaarde lekker opkrikt en je denken kalmeert, waardoor je innerlijk weer tot rust komt. Daarnaast verwijdert gele calciet negatieve energie in je omgeving en bevordert je communicatie. Nou, dat klinkt toch als een mooie energie?

Stones for the soul
Elke edelsteen heeft zijn eigen trilling. Die trilling resoneert met een stukje in jou. De ene meer dan de ander. Ze ondersteunen je daar waar jij het nodig hebt, helpen blokkades op te heffen, de doorstroming op peil te brengen en houden. Hun energie kan jou helpen; mentaal, geestelijk en lichamelijk. Daarom noem ik ze ook stones for the soul.

Let wel: ze zijn geen vervanger voor medicijnen, ze werken ondersteunend. Raadpleeg bij klachten dan ook altijd een therapeut of arts.

Diba Mineralen
Wil je meer weten over edelstenen en hun werking? Neem dan een kijkje in de webshop op www.dibamineralen.nl. Onder de kop ‘afspraak’ kan je ook een afspraak maken voor een gratis online sprankelsessie. Hierin kijken we samen naar welke edelstenen jou ter ondersteuning kunnen zijn. Dus boek snel! Ik kijk ernaar uit om je te ontmoeten.

0 thoughts on “Deze edelsteen helpt tegen klagen en negativiteit”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: