De invloed van positiviteit op je immuunsysteem

Kranten, televisieprogramma’s (met name de actualiteiten en andere nieuwsuitingen) brengen meestal negatief nieuws. Vaak wordt het gezien als het meest boeiende en interessante nieuws. De effecten hiervan, op de lange termijn, daar wordt echter veel minder naar gekeken. Wat kunnen we hieraan doen?

Negativiteit heeft een lang effect
Als je vijf minuten negatieve gedachtes hebt en negatief praat, heeft dit een langer effect dan die vijf minuten. Het heeft zes uur lang een effect op processen in je lichaam. Waardoor er zes uur lang sprake is van een negatieve invloed op je immuunsysteem. Je afweer- en veiligheidssysteem werken al die tijd niet optimaal en slechter dan daarvoor.

Aandacht op wat we niet willen
Vaak begint het als iets kleins wat je jezelf vertelt of een ander tegen je zegt. Maar als je gaat geloven wat er wordt gezegd wordt kan de invloed ervan het verschil maken tussen een goed of niet goed werkend immuunsysteem. In onze maatschappij wordt er veel negatief taalgebruik gebruikt. Dit om aan te geven wat we allemaal niet willen. Daardoor vestigen we daar dus onze aandacht op.

Een positieve mediagolf
De media zou hiermee een positieve golf kunnen veroorzaken waardoor er preventief wordt gewerkt aan je immuunsysteem. Zonder dat dit heel veel hoeft te kosten. Wat zou er mooier zijn dan dagelijks een positief nieuwsprogramma te brengen? Nu zijn dit soort berichten vaak opvulling in de komkommertijd rond de zomervakantie.

Een oppepper van je afweersysteem
Het is juist veel slimmer en verstandiger om je aandacht vaker te vestigen op wat je wél wilt. Hierdoor krijgt je immuunsysteem een boost. Want vijf minuten aan positieve gedachtes geeft je systeem een boost die zes uur lang duurt. Aandacht geven zorgt letterlijk voor groei, in dit geval voor je afweersysteem, waardoor je systeem goed blijft werken en het een oppepper krijgt.

Lachen is gezond
Het is algemeen bekend dat lachen gezond is. Juist nu virussen en bacteriën zo in de belangstelling staan, is het handig om je daar bewust van te zijn. Richt je aandacht dus op positiviteit. Voor nu is veel lachen hét medicijn, zodat je immuunsysteem een oppepper krijgt. Ben je niet in de stemming? Doe dan alsof. Dat werkt ook. Dus krul die mondhoeken omhoog en lachen maar. Zodat je immuunsysteem ongewenste klanten zoals virussen en bacteriën buiten de deur houdt. Werk samen met je cellen en richt je aandacht op wat je wél wilt. Wie weet… Misschien hoor je je cellen wel lachen.

3 thoughts on “De invloed van positiviteit op je immuunsysteem”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: