De enige manier om vrede te vinden in mijzelf

Als kind leefde ik een wereld van onveiligheid. Mijn pleegvader misbruikte mij en omstanders keken de andere kant uit. Op mijn 10e verjaardag kwam mijn biologische moeder mij halen. Vanaf dat moment wilde ze dat ik bij haar kwam wonen. Er brak een tijd aan vol onzekerheid. Ze was een vreemde voor mij. Het enige voordeel was dat ik van het misbruik af was. Dacht ik… Mijn moeder kreeg een vriend, hij kon ook zijn handen niet thuis houden. Ik was een gemakkelijke prooi.

Het duurde vijf jaar voordat ik de moed had om weg te lopen. Ik werd ouder en mondiger, maar in mijn hart bleef ik een bang klein meisje. Wie kon ik nog vertrouwen? Al heel jong ging ik voorbij de grenzen van het zichtbare. In dromen was ik in een prachtige wereld. Vaak was het schokkend om weer wakker te worden in de realiteit van alle dag.

Mijn innerlijke kind als waakhond
Na deze intense ervaringen werd het kind in mij een waakhond; constant alert zijn op indringers. Ik begon al te blaffen als ik voelde dat er over mijn grens werd gegaan. Dit was met name in mijn puberteit. Voor die tijd durfde ik mijzelf niet te laten horen.

Ik nam verantwoordelijkheid
Ik was 15 jaar toen ik van huis wegliep en naar de ouders van een schoolvriendinnetje vluchtte. De thuissituatie werd steeds onveiliger, mede door het gebruik van drank. Vanaf dat moment nam ik zelf, voor zo ver mogelijk, verantwoordelijkheid voor mijn leven. Ik mocht bij dit gezin wonen tot ik mijn middelbare school had afgerond. Ik werkte hard om zo snel mogelijk zelfstandig te kunnen zijn.

Voor mijn eigen bevrijding
Mijn vrije momenten werkte ik in de plaatselijke supermarkt. Ik kreeg daar al snel veel verantwoordelijkheid. Ik mocht de inkoop doen, samen met de eigenaar. Wanneer hij op vakantie ging, verving ik hem. Ik was 17 jaar en regelde het alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Intussen had ik mijn diploma in mijn zak. Ik werkte nog harder dan ooit, voor mijn eigen bevrijding; ik had er genoeg van om afhankelijk te zijn en me steeds weer aan te passen.

Nieuw begin
Mijn leven ging ik zelf vorm geven samen met mijn vriend met wie ik inmiddels samenwoonde. Er waren nachten dat ik badend in het zweet wakker werd; ik werd achtervolgd door het verleden. De tijd leerde me om hiermee om te gaan. We trouwden en kregen onze kinderen. Ik voelde aan mijn hele wezen dat ik rust moest zien te vinden. Dit zou alleen maar lukken als ik mijn verleden durfde aan te kijken. Ik was immers verantwoordelijk voor mijzelf en mijn kinderen.

Innerlijke vrede
De enige manier om vrede te vinden in mijzelf was om door de weerstanden heen te gaan van angst, pijn, verdriet, frustratie en stress. Ik doorliep een diepgaand traject van heling. De ervaringen die diep in mijn lijf waren opgeslagen, kon ik beetje bij beetje loslaten. Ik kwam in aanraking met verschillende sjamanen. Vanuit alle werelddelen ontving ik hun lessen en sloten we vriendschappen voor het leven.  

Terugkeren naar liefde
Ik leerde dat ik beschik over helende vermogens en hoe ik deze kon inzetten. Door de pijn om te zetten en te erkennen in mijzelf, vond ik mijn eigen waarden. Zo ben ik geworden wie ik wil zijn. Mijn praktijk bloeit en ik kan mensen begeleiden naar de mooiste versie van zichzelf. Er vinden diepgaande processen plaats die levens veranderend zijn.   

Wil jij ook terugkeren naar liefde?
Het gekwetste kind in jou wil het liefst tegen de ander zeggen: ‘jij hebt me pijn gedaan. Het is jouw schuld dat ik mij verdrietig en gekwetst voel.’ Maar wanneer je blijft zitten in emoties van boosheid, wrok en verdriet dan doe je jezelf tekort. Het verleden kun je niet herschrijven. Wel heb je de keuze hoe je hiermee om gaat in het nu. Ik deel graag de wijze lessen die ikzelf ooit heb mogen ontvangen. Ik bied je een gratis inzichtgesprek aan van 30 minuten.

0 thoughts on “De enige manier om vrede te vinden in mijzelf”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: