De eerste volle maan van 2021

Op 28 januari is de Wolfmaan er, ook wel Sneeuwmaan genoemd. Deze is exact vol om 20:16 uur. De maan staat dan in teken Leeuw. Deze volle maan geeft extra focus op verdieping en bescherming van jezelf en kan gebruikt worden als dragende kracht. De Leeuw zorgt ervoor dat je de zaken gaat doen zoals jij wil. Wel wil je graag erkenning hiervan. Daartegenover treffen we de zon in Waterman aan die een tegenovergestelde werking heeft.

Wolfmaan of Sneeuwmaan
Rond deze tijd van het jaar is koud, kil, vaak met streng winterweer, sneeuw en ijs. Deze maan wordt zo genoemd vanwege de sneeuw. Door alle kou kon het zo zijn dat er vroeger weinig eten te vinden was. Het was dan niet ongewoon om meer wolven te zien en te horen in deze tijd van het jaar. Op zoek naar voedsel waagden deze, van nature schuwe dieren zich wat meer in de buurt van de mensen. Daar komt de naam Wolfmaan vandaan. De kleuren die bij deze maan passen zijn wit en helderblauw.

De maan in Leeuw en de zon in Waterman
De volle maan is nu vaak goed zichtbaar en voelbaar. Met de zon in Waterman, die daar nu recht tegenover staat, kun je merken dat je:

  • op een geheel eigen manier wilt handelen
  • met anderen wilt omgaan
  • behoefte hebt om bij een groep, vereniging of partij te horen
  • gezien, gehoord en erkend wilt worden, maar niet ten koste van alles
  • verbondenheid wilt voelen in je eigen omgeving
  • een zekere eigenheid wilt behouden en liever niet afhankelijk wilt zijn van anderen

Gelijkwaardigheid in de wereld
Met name gelijkwaardigheid, het zelf denken en vooral niet teveel in de emotie schieten kan helpen om te doen wat jijzelf graag wil. Zo blijft er ruimte en lucht voor een ieder en kan er vanuit gelijkwaardigheid worden gehandeld. Zonder een ander te beknotten in vrijheid van woord en geschrift. Ook al zijn er grote verschillen en kunnen veel mensen het niet eens worden. Achtneming van respect is vooral belangrijk voor de gelijkwaardigheid in de wereld, wat uiteindelijk in het belang is van iedereen. 

Wat wil je?
Met de tijdelijke buurman Jupiter kan er heel veel nadruk worden gelegd op individueel te werk gaan. Terwijl er juist ook oog blijft voor de mensen die rondom aanwezig zijn. Rekening houdend en vooral gericht op gelijkwaardigheid en sociale cohesie. ‘Wat wil je?’ is daarbij een goede vraag om jezelf te stellen. En dan met name wat wil je in de komende tijd en wellicht zelfs jaren. 

Intense processen worden zichtbaar
Ook spelen er diepgaande processen. Confrontaties of conflicten met je innerlijke vrouw. Intense processen worden zichtbaar. Is er geld om te doen wat nodig en gewenst is (Pluto samen met Venus)? Helderheid over bestedingen van geld zijn hierbij cruciaal. Machtsspelletjes, afdwingen, manipulatie en leugens kunnen ook steeds zichtbaarder worden rond deze tijd. Kortom, er kan boven komen drijven wat eerder nog niet zichtbaar was.

De dagen worden stap voor stap alweer langer
De dagen worden stap voor stap langer en als de zon schijnt voelt ze alweer wat warmer aan. Langzaam maar zeker is er dan ook weer behoefte om bezig te zijn met wat er rondom ons, in de wereld gebeurt. Door de late datum van deze eerste volle maan zal deze ook al naar het voorjaar beginnen te ruiken. Elk dag een stapje dichterbij het groen, de groei- en bloei-explosie. 

Lucht je huis en jezelf
Wat je in deze volle maan tijd kan helpen is:

  • Laat je huis lekker luchten; ramen en deuren open, zodat de wind verse lucht je huis kan inblazen. Al is het maar een uurtje, dan is het al lekker opgefrist.
  • Nog belangrijker is het luchten van jezelf. Ruim op waar je niets aan hebt en wat je doet bevriezen.
  • Kom in beweging met je lijf door een wandeling te maken of een andere activiteit buiten. Ga jezelf luchten, zodat het helder wordt in je hoofd en je kunt voelen wat voor jou oké is.
  • Neem een moment om je te verheugen op wat komen gaat. 

Ik verheug me op de zon en hoop op een lange warme zomer waarin ik veel kan genieten van buiten zijn. En jij?

Wat betekenen de planeten voor jou?
Wil je meer weten over wat de planeten voor jou betekenen? Of ben je nieuwsgierig naar wat deze volle maan voor jou persoonlijk in gang zet? Neem dan contact met me op: kailosinzichten@gmail.com.

1 thought on “De eerste volle maan van 2021”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: