Alleen maar doen wat bij je past…

Vier weken gedwongen rust, dat geeft tijd. Verplicht op de bank of in mijn bed omdat mijn been moet herstellen en rusten. Dat geeft een hele andere invulling aan je dag.  

Reflectie
Ineens had ik tijd (over) om na te denken en te reflecteren. Hoe zit ik in mijn vel? Wat voel ik na één jaar werken aan én in mijn bedrijf? Allereerst verwondering over het feit dat zo’n eerste jaar voorbij vliegt. En blijdschap met de eerste klussen die ik mocht doen. Ook trots omdat ik gedurfd heb te investeren in mijn eigen ontwikkeling en in mijn bedrijf voordat ik omzet maakte. En dat helpt zo erg! 

Investeren
Ik heb gelijk de keuze gemaakt om lid te worden van een professioneel netwerk, BNI. Hier ontmoet ik elke week een groep enthousiaste ondernemers waar ik mee kan sparren. Of gewoon kan bijpraten. En omdat we bijeenkomen in een zakelijke opzet, levert het me ook business op. En kan ik voor onderdelen van mijn business bij mede-ondernemers terecht die ik vertrouw. Van deze investering word ik nog steeds iedere week blij! 

Werken aan mijzelf 
Ook ben ik blij dat ik heb geïnvesteerd in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Dat helpt bij keuzes maken en om door te gaan als het allemaal niet zo lekker loopt. En ik heb me voorgenomen dat ik dat blijf doen, om mijzelf te helpen te werken aan mijn bedrijf. 1-op-1 coaching, co-working met collega-ondernemer en trainingen… allemaal nodig om door te ontwikkelen. En om mezelf de schop te geven om gewoon te doen! 

Ondernemerstype? 
De tijd van reflectie viel samen met een analyse van mijn ondernemerstype door Inge Schrier. Weet ik van mezelf goed genoeg wat voor type ik ben? Ja en nee. Deze analyse (een echte aanrader) geeft houvast – en urgentie om door te ontwikkelen naar Winny Paauw Communicatie 2.0. 

Plus
Ik heb geleerd dat ik super veel energie krijg van het ondersteunen van ondernemers op het gebied van marketing, sales en communicatie met een aanpak op maat. En dat ik het leuk vind om, samen met de klant uit te zoeken wat zijn/haar toegevoegde waarde is en waar zijn/haar klanten zitten. Mijn plus is focus aanbrengen in de marketing- en communicatieactiviteiten. Niet alles tegelijk! Kiezen en consequent zijn, daar help ik bij. 

Trainingen
En ik heb nog iets ontdekt, ik vind het super gaaf om trainingen te geven. In overzichtelijke groepjes met ondernemers aan de slag. Door mijn kennis te delen en tijd te geven om er zelf gelijk mee aan het werk te gaan zie ik dat ondernemers gelijk stappen zetten. Bijvoorbeeld in het opbouwen van een krachtig profiel op LinkedIn of een uitgekiende contentstrategie bedenken en uitvoeren. 

Op maat
Mijn drive is om ondernemers te laten doen waar ze blij van worden op het gebied van marketing, sales en communicatie. Mijn ambitie is om ze zo te ondersteunen dat ze binnen afzienbare tijd zelf, zonder mijn hulp door kunnen. Dat vergt een aanpak op maat! 

Kopje koffie of thee
Dit inzicht zorgt ervoor dat ik mijn productaanbod ga aanpassen. In mijn hoofd zitten allerlei ideeën om nieuwe trainingsmodules te maken en te gaan geven. Ook ga ik door met netwerken. Ik vind het leuk om ondernemers te ontmoeten, te horen wat ze bezighoudt en uit te vogelen of ik ze ergens mee kan helpen op het gebied van sales, marketing en communicatie. Het begint altijd met een eerste kopje koffie of thee. 

Aan mijn bedrijf 
De laatste weken van 2019 staan dus in het teken van veel werken AAN mijn bedrijf. Aanpassen van de website, maken van mijn eigen contentstrategie, opzetten van mijn trainingen, dat moet allemaal klaar voor 1 januari 2020. En natuurlijk ben ik ook weer vol voor mijn klanten aan de slag. Op naar een mooi 2020! 

Input
Over welke onderwerpen op het gebied van sales, marketing en communicatie wil jij als ondernemer wel een training volgen?

  • Hoe maak je je eigen contentplan?
  • Hoe werk je aan het krijgen van nieuwe prospects?
  • Wanneer kies je voor betaald adverteren op LinkedIn?

In een dagdeel kennis opdoen en aan de slag gaan, dat is mijn uitgangspunt. Wil je input geven? Heel graag! Mail naar winny@paauwcommunicatie.nl of bel 06 22 51 50 32. Alle input is van harte welkom!    

0 thoughts on “Alleen maar doen wat bij je past…”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

%d bloggers liken dit: