Wie wil jij zijn?

Ben jij elk moment jezelf? Of pas je je nog aan? Raak jij jezelf kwijt? Heb je het naar je zin in je leven, doe je echt wat je werkelijk voelt dat je moet doen, vanuit je hart? Of wringt het nog ergens in je? Dit zijn natuurlijk vragen die je vaker voorbij ziet komen. Ik stel ze met regelmaat in mijn praktijk en ook aan mezelf.

Ik dacht dat ik al aardig mezelf was. Ik pas me niet meer aan tegen mijn gevoel in, ik kom niet meer op de tweede, derde of nog latere plaats. En toch voel ik een nieuw stuk in mezelf langzaam naar de oppervlakte komen. En ja, daarbij voel ik angst.

Er wil iets gezien worden
Wanneer er zich iets aandient in mijn leven krijg ik vaak, inmiddels op zachte wijze, wat speldenprikjes, ervaringen die niet zo fijn zijn maar waar altijd weer een les in zit, een tekst of reactie van een ander die pijn doet en raakt. En zo komt langzaam iets naar de oppervlakte. Iets dat ruimte wil krijgen. 

Een vonk die niet te missen is
Het idee dat ik meer met theater wil doen in mijn leven en dus ook in mijn werk, blijft zacht en liefdevol aan mijn deur kloppen. Wanneer ik verbind met mezelf op het podium (ik heb daar heel wat gestaan) en met mezelf als ik toneel speel, dan gaat er een golf van geluk door me heen. Dan voel ik een vonk aangaan waardoor ik bijna uit elkaar spat, zo intens.

Vorige week sprak ik met een hele fijne vrouw en zij liet me zien dat die vonk niet alleen het podium of theater toebehoort. Dat je die vonk naar je eigen leven kunt halen. ‘Nou, laat maar komen, dan wordt het helemaal fantastisch!’ riep ik enthousiast. 

Nemen ze me dan nog wel serieus?
Geweldig dit gevoel, ik zweef erop en alles wordt leuk. Maar ik voel ook de overtuigingen opkomen, de angst. ‘Word ik dan nog wel serieus genomen door mijn klanten? Mijn volgers?‘Zien ze me dan nog wel als volwaardig therapeut als ik ineens met sketches aan kom zetten?’

Neem ik mezelf wel serieus?
Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om te manifesteren vanuit je ware zelf. Ik sta daarvoor. Ik leef dat na, help daar mijn klanten bij. Dus ik kon mezelf maar één vraag stellen toen ik deze overtuiging voelde: ‘Kan ik mezelf nog wel serieus nemen als ik het NIET doe?’ Het antwoord was volmonding NEE. Nee, dan kan ik mezelf niet meer serieus nemen. En juist dát is GEEN optie meer in mijn leven. Ik heb afgesproken dat ik mezelf altijd serieus zal nemen, omdat ik het waard ben. 

Wat wil je voelen in je leven, wie wil jij zijn?
Wat wil je voelen in je leven? Wat wil je denken over jezelf? En ook, wie wil jij zijn? Dit zijn echt cruciale vragen om te kunnen gaan leven vanuit je verlangen, om van die vonk ook een daadwerkelijk goed brandend vuur te maken in jezelf, zodat het licht gaat schijnen.

Ik wil onder andere de vrouw zijn die die vonk ervaart in haar leven, die deze vonk zelf creëert, omdat ze volledig trouw is aan een diep verlangen in zichzelf en trouw is aan wat ze wil voor zichzelf. De vrouw die het vuur in zichzelf voelt branden en moeiteloos, vanuit licht en liefde aanwezig is. En schaamteloos zichzelf durft te zijn.

Theater
Een nieuw hoofdstuk gaat beginnen. Dus ja, ik ga de angst omarmen en ik ga de vonk in mijn leven uitnodigen. Het is mijn kinderdroom om actrice te worden. Nu wil ik dat niet fulltime in mijn leven, maar die vonk, die sparkling, theater op mijn manier, dat wil ik mijn leven binnenbrengen, dat wil ik voelen. Niet alleen op het podium, maar op alle mogelijke momenten in mijn leven. Want één ding weet ik zeker: theater is mijn uitlaatklep, mijn creatiekracht, mijn stroom van binnen naar buiten. Daar ligt mijn humor, mijn lef, mijn durf, mijn grootsheid die ik voel op het podium. De grootsheid die dus in mijzelf zit. Een grootsheid die je altijd en overal mee naartoe neemt, simpelweg omdat die in je zit.

Op het moment dat ik dit besef, gaat er een golf van passie, intensiteit en tranen van geluk door me heen.

Je hoeft de uitkomst nog niet te weten
Ik heb nog geen idee hoe het eruit zal gaan zien, wat ik precies ga doen. Het feit dat ik er ja tegen zeg, omarm wat ik erbij voel zonder erin mee te gaan, maakt dat de weg vrij zal zijn. Trouw zijn aan jezelf, aan wat je wilt in je leven is daarin heel belangrijk. De vorm, uitkomst, of oplossing in een ander geval bijvoorbeeld, is nog niet belangrijk. Die dient zich vanzelf aan. 

En vertrouw!

Ik heb nog geen idee wat ik precies ga doen. Het feit dat ik er ja tegen zeg, maakt dat de weg vrij zal zijn. De vorm, uitkomst, of oplossing is nog niet belangrijk. Die dient zich vanzelf aan. 

Welke grootsheid zit er in jou?
Heb je al op die manier naar jezelf gekeken? Dat er een grootsheid in jou zit? Welke gevoel wil jij uitnodigen in je leven? Wat ligt er op een plank in jezelf onder het stof, dat gezien wil worden? Hoe zit het met de commitment aan jezelf? Ga je dat nog negeren? Ga je je eigen grootsheid nog langer negeren? Wat houdt jou nog tegen? Is er bij jou ook iets in jezelf dat aan de deur klopt, gezien wil worden? Ben jij nog niet zo volledig jezelf als je graag zou willen zijn? Zitten er overtuigingen en belemmerende blokkades in de weg waardoor je een zwaarte ervaart in je leven terwijl je verlangt naar liefde en lichtheid?

Samen aan de slag?
Dan is het tijd om je overtuigingen om te zetten. Om je patronen te doorbreken waardoor je op de plek blijft waar je liever niet wilt zijn. Kijk eens hier als je dit niet alleen wilt doen, als je samen aan de slag wilt om echt weer je ware zelf te worden, jezelf te bevrijden van dat wat je tegenhoudt, te leven vanuit je verlangen en als je lichtheid en liefde in je leven wilt ervaren.

0 thoughts on “Wie wil jij zijn?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: